10 tusen euro räcker inte för att köpa plånboken med en väntelista på upp till 6 år – NiT

40
10 tusen euro räcker inte för att köpa plånboken med en väntelista på upp till 6 år – NiT

10 tusen euro räcker inte för att köpa plånboken med en väntelista på upp till 6 år

Få fashionistas är omedvetna om den berömda Birkin. Och ännu färre kan köpa det – ett bra bankkonto räcker inte.

Det är en av de svåraste sakerna att få.

En av de mest ikoniska väskorna i modebranschen kan köpas i Hermès-butiker över hela världen. Detta betyder dock inte att det är lätt. Han kommer att behöva möta utmaningar som är större än det orimliga priset som gör den berömda Birkin till ett föremål för begär – ibland tvångsmässigt – för många kvinnor.

Att köpa en kopia av modellen skapad av den franska insignien 1984, inspirerad av sångerskan Jane Birkin, är ingen linjär process och innebär nästan alltid (om det inte är ett undantagsfall) att stå inför en väntelista. Minimiperioden mellan beställning och köp börjar vid 18 månader och uppgår i de flesta fall till sex år. Priserna varierar i genomsnitt mellan 10 000 och 12 000 euro för en Birkin 25 respektive 35.

köpprocessen

Det är inte möjligt att köpa modellen i webbplats från modehuset. Att gå till en Hermès-butik (det finns fler än 300 över hela världen) är det första steget att inkluderas i listan. Det räcker dock inte med att komma fram, ge namnet, gå och vänta tålmodigt på dagen då du kommer tillbaka till butiken för att åka iväg med din plånbok.

Varumärkets mål är att sälja Birkin-modellen endast till kunder som har en historia av att köpa andra plånböcker, kläder eller heminredningsartiklar. Eftersom att etablera den här typen av relation med varumärket är något som tar tid och kostar (mycket) pengar, först efter det att det konsoliderats kommer du att ha möjlighet att komma åt den begränsade kretsen av kunder som väntar – på obestämd tid – på lyxobjektet.

Om du lyckas gå med i gruppen av utvalda som kommer in på den berömda väntelistan har du ingen garanti för att du kommer att kunna köpa den modell du alltid drömt om. I många fall har varan som finns att köpa för tillfället en annan storlek, färg eller råvara än den som kunden angett.

Ett alternativ som har använts allt mer av de som letar efter en Birkin är användningen av oberoende säljare. Många av dessa handlare har ett stort lager av modeller som de känner till i detalj. De köper plånböcker från ägare som köpt dem direkt från Hermès – vilket gör att de kan få djupgående kunskaper om var och en – och lyckas därmed ha Birkins för omedelbar försäljning till kändisar och influencers.

Denna Birkin Sellier 25 är tillgänglig från en återförsäljares webbplats.

Madison Avenue Couture är en av de största amerikanska återförsäljningsplattformarna för det franska varumärkets plånböcker. De skickas till EU, inklusive Portugal, och en av de dyraste modellerna som finns på webbplats överstiger 38 tusen euro.

Början av besatthet

När skådespelerskan och sångerskan Jane Birkin förberedde sig för att åka till London, för cirka 34 år sedan, tappade hon allt hon bar i en blygsam halmkorg. Bland hans tillhörigheter fanns en Hermès-dagbok. Intressant nog var det märkets dåvarande direktör, Jean-Louis Dumas, som hjälpte britten att samla ihop de tillhörigheter som fanns på marken. Situationen som verkar komma ur en romantisk komedi, var ursprunget till skapandet av ett kultobjekt som är en hyllning till ögonblickets huvudperson vars smeknamn gav modellen dess namn.

Sedan dess har det faktum att de satsat på ett väldigt begränsat erbjudande gjort Birkin till en av de mest eftertraktade plånböckerna i världen. Tillverkad med högkvalitativt läder, varje plånbok är helt handgjord. En enda hantverkare måste utbildas av modejätten i minst fem år för att kunna klippa, sy och polera föremålet för hand.

Birkin kommer ur händerna på specialiserade hantverkare och har en mycket lägre produktionstakt än artiklar som utvecklats med mer standardiserade processer.

En del av auran som omger denna Hermès-modell beror också på spridningen av rykten baserade på frånvaron av officiell information. När allt kommer omkring hålls detaljer som det exakta antalet modeller som produceras årligen, typ och ursprung på lädret som används som råmaterial, sättet på vilket pigmenten skapas och utbudet av tillgängliga nyanser hemliga. Chefer för butiker runt om i världen får endast detaljerad information om leveransen av tillbehöret. De upptäcker tillbehöret som färg eller mått först när det kommer till den aktuella butiken.

Klicka dig igenom galleriet för att se andra modeller av lyxiga märkesplånböcker med långa väntelistor.

se galleri

“>

Kelly-plånboken, även den från Hermès, har en väntelista som kan vara upp till sex år.

Similar Posts

Leave a Reply