9 lyxiga sneakers för dig som beundrar sneakers

61
9 lyxiga sneakers för dig som beundrar sneakers

Drömobjekt: 11 lyxiga sneakers som kan förändra ditt liv

Tillverkade med förstklassiga material av skickliga hantverkare, kan lyxiga skor vara en sann strävan.

Börja föreställa dig din framtida samling.

Kappor, plånböcker eller skor. När det kommer till mode utvecklar många människor en verklig tvångsmässig besatthet av ett visst föremål. Men lyxiga sneakers är till exempel en växande marknad som inte alla kan ansluta sig till. Och om vi inte kan se det, är det inget som hindrar oss från att uppskatta arbetet.

Det finns många faktorer som skiljer lyxsneakers från andra erbjudanden på marknaden. För specialister är det viktigt att utvärdera frågor som design, använda material och hantverksvärdet för att förstå high fashion-segmentet. Det är på detta sätt som vi kan motivera det höga priset på många produkter som, även om de blir föremål för önskan, inte är tillgängliga för alla plånböcker. Men att drömma kostar inte.

Materialet som används, vanligtvis högkvalitativt läder, tyg och gummi, är utgångspunkten för att avgöra om en vara kan anses vara lyx. Å andra sidan, till skillnad från många alternativ inom skor, tillverkas inte lyxiga kläder på ett accelererat sätt. Förberedelsen tar lite tid och är vanligtvis manuell. Modejättarna kan lita på specialiserade maskiner, men framför allt litar de på erfarenheten från hantverkare som garanterar en exklusiv design utvecklad med särskild omsorg.

Och när det kommer till modedesign finns det inget viktigare än att rita. I det här fältet är det detaljerna – ofta broderade symboler eller texturer som blir en signatur – som skiljer dem från massmarknadsskor. Erkännandet av ett high fashion varumärke är relaterat till dess unika, samtidigt som det främjar tidlöshet som en funktion av att hänga med i trenderna.

Ett sådant exempel är Gucci Ace sneakers, med broderi av ett bi. Insekten blev på 1970-talet en historisk symbol för de italienska insignierna, och fortsatte att ingå i många delar och tillbehör. Detta arv har Alessandro Michele, varumärkets nuvarande kreativa chef, arbetat vidare med sedan 2015. Hans passion för djurvärlden ledde till att han tittade på ready-to-wear kollektioner från mitten av 1900-talet, och blandade gamla koder med en samtida vision .

Intressant nog är biet till och med förknippat med lyxens värld. Det var dessutom ett tecken på adel i Europa i århundraden. Det förekom på rikare familjers vapen och i konstverk som målningar eller i arbetet som gjordes på gobelänger. Det är en liten detalj, men den representerar symboliken och historiska referenser som kan finnas i ett litet motiv. Symbolen blev så ikonisk att den omedelbart kändes igen på en av de slipsar Amber Heard bar i rätten under hennes rättegång mot Johnny Depp.

Klicka dig igenom galleriet och upptäck ett urval av lyxiga sneakers som på många sätt har satt sin prägel på branschen. Värdena kan nå 1 700 €.

se galleri

“>

Visvim sneakers kostar 1 641 € på site da Farfetch.

Similar Posts

Leave a Reply