Affärsklass i portugisisk stil

74
Affärsklass i portugisisk stil

Vi vet att brasilianare i allmänhet gillar att flyga med en besättning som talar portugisiska. Oavsett vilken destination som ska besökas finns det en viss profil av brasilianska turister som alltid föredrar att gå ombord på ett flyg där de vet att de lätt kommer att serveras på sitt modersmål.

Inte för ingenting, den KNACKA har länge gjort Portugal till den främsta porten för brasilianska turister till den europeiska kontinenten. Och den sista maj månad, när jag återvände från Europa till Brasilien, efter ett långt mellanrum i flygningar med företaget, fick jag återigen chansen att flyga i deras portugisiska businessklass.

FÖLJ @MARICAMPOS ÄVEN PÅ INSTAGRAM

.

.

Affärsklass i portugisisk stil

Boardingprocessen A330neo från KNACKA på Lissabons flygplats var förvirrande och komplicerat. Det blev en försening, boardingprioriteringarna respekterades inte, fjärrboardingbussen var försenad med 20 minuter och sedan stoppades vi länge på banan, inne i bussen, eftersom den inte hade någon bekräftad behörighet att närma sig flygplanet.

Trots den något tröttsamma processen med ombordstigning, väl inne i flygplanet, gick allt väldigt smidigt, med besättningen som tog emot passagerarna på ett riktigt vänligt sätt.

.

.

DE KNACKA antog layouten 1-2-1 för business class-hytten (i folkmun kallad “fiskben”), vilket är min absoluta favorit – så att alla har bekväm och snabb tillgång till gången. De vackra sätena är gjorda av läder, i en full flak av Recaro, med bra fördelning av utrymmet mellan bord och konsol, förutom förvaringsutrymme på sidan. Sitsen har kudde och täcke, men nej bäddmadrass när det förvandlas till en säng.

Varje passagerare får en basväska med strumpor, öronproppar, läppbalsam och fuktkräm. Kattens hopp i necessären är en vacker doftpåse som ska läggas i nästa resväska, för att parfymera den – som redan parfymerar min på min juniresa till Israel (du kan följa allt “live” på min instagram @maricampos). Den nuvarande necessären är en del av en kollektion som heter “Hello Cities”, som trycker ikoner för destinationer som företaget flyger utomlands, som Rom, Barcelona, ​​​​Berlin eller New York.

LÄS OCKSÅ: Resor upp till 2 miljoner USD: The New Ultra-Luxury Boom in Tourism

.

.

Noggrann service och bra bord

Business class-menyn KNACKA det är magert men intressant. Det finns en vacker meny med portugisiska viner tillgänglig (eftersom hela menyn är portugisisk finns det bara mousserande vin och ingen champagne ombord). Även om måltiden serveras på en plastbricka placerad på bordet med en linneduk, serveras den korrekt i etapper, med alldeles utmärkt service.

Den riktigt uppmärksamma servicen förtjänar att lyftas fram i denna upplevelse. Jag hade ännu inte tagit ett flyg i år med en så snäll och professionell besättning, med så korrekt, formell och noggrann service. De två flygvärdinnorna som ansvarade för min rad var verkligen oklanderliga under hela flygningen.

Eftersom flygningen var dagtid var den första måltiden brunchstil och innan landning i São Paulo sent på eftermiddagen serverades en lätt och kall måltid, i stil med frukost, med frukt, kaffe, juicer och bröd.

Underhållningssystemet är bra och ganska enkelt för passageraren och det finns en gratis Whatsapp-tjänst för passagerarna (även om det bara fungerade under den första tredjedelen av flygtiden).

Det var ganska tillfredsställande, efter denna långa lucka, att kunna flyga igen i portugisisk business class. Jag missade precis att få chansen att stanna några dagar i min älskade hemstad Portugal.

.

LÄS ÄVEN: ELLE Hospitality föds med två hotell

FÖLJ @MARICAMPOS ÄVEN PÅ INSTAGRAM

.

.

Similar Posts

Leave a Reply