Badkläder har gjort sig ett namn i modevärlden.

39
Badkläder har gjort sig ett namn i modevärlden.

Experter påpekar att badkläder håller på att bli ”nya guldålder”, de är inkluderande designers.

På 90-talet regerade bikinis och baddräkter, där många hittades i en siluett i form av tankini, bitar som gav mer täckning än de andra, utan att lämna sensualitet åt sidan. Att vara en av de få pjäser som förnyades vid den tiden, fick till och med ett godkännandestämpel på omslaget till Sports Illustrated-utgåvan på 90-talet, för de damsimstilar de tillgodosåg.


Kvinnor med baddräkter som betonar siluetten. (Foto/Reproduktion: cnnbrasil)


2019 lanserade Nike en linje som inkluderar en hijab. Medan stringbikini länge har ansetts vara favoriter av influencers. Den senaste utgåvan av affärskvinnan Kim Kardashian var en klädlinje med kvinnor i olika stilar av silhuetter, som påminner om 80-talsmode.


Kvinnor i badkläder från 80-talet. (Foto/Reproduktion: cnnbrasil)


Det är plagg med shorts med hög/medelhög midja och långa ärmar, som påminner om cykelklädstilen. I juni, på Miami Swin Week, presenterade några designers kollektioner i olika storlekar. För Becca McCharen-Tran “Kulturen har förändrats och badkläderna förändras för att möta detta kulturella ögonblick”, sa hon CNN i en telefonintervju. ”Jag tycker det är spännande.”, hon som är grundaren av varumärket Chromat.

Under ett tag har Chromat lett en kampanj under det senaste decenniet med projekt och några experimentella kampanjer som fokuserar på olika kroppstyper, etniciteter, sexualiteter och kön.

McCharen-Tran sa att badkläderna har blivit Chromats mest populära kollektion – “Badkläder är denna produkt som kombinerar vår anda att fira alla kroppstyper i denna outfit som kan vara så spänd och så sårbar”, sa han.


Kollektion vår/sommar 2022.(Foto/Reproduktion: cnnbrasil)


“Våra kampanjer (var) så olika från konventionella castingval. Jag tror att folk verkligen kände sig personligen kopplade till budskapet vi skickade.” McCharen avslutade.

Nu blir varumärken medvetna om att konsumenter är mer benägna att köpa produkter som de ser någon som de kan identifiera sig med den tillhörande produkten. McCharen-Tran föreslog att Chromat också skulle utforska alternativ för anständig täckning eller solskydd, med simleggings som exempel, men ändå prioritera stilar för alla.

Foto/Höjdpunkt: Kvinnor i badkläder på stranden. Återgivning: Glamour-globo

Similar Posts

Leave a Reply