Barbara-fallet: tragedi lämnar ett spår av rädsla i grannskapet – Gerais

26
Barbara-fallet: tragedi lämnar ett spår av rädsla i grannskapet – Gerais
Som
Comoo markerade begravningen av Barbaras kropp, som hittades på en fotbollsplan efter att barnet försvann när hon gick ut för att köpa bröd. (foto: Juarez Rodrigues/EM/DA Press)
Sedan 10-åriga Brbara Vitria försvann i söndags (31/7), efter att ha gått ut för att köpa bröd och barnets kropp hittades på en fotbollsplan i Ribeiro das Neves, i Greater BH, invånarnas rutin i Landi District , i Venda Nova-regionen, har förvandlats. Föräldrar är rädda för att låta sina barn gå ut ensamma eller leka på gatan, som det var sedvane innan brottet.
Igor Alves, en granne och vän till Brbaras familj, säger att huset har varit stängt sedan i onsdags. Enligt honom ska flickans föräldrar och bröder ha åkt till hennes mormors hus i några dagar. Grannen menar att även om familjen inte vill vara kvar i fastigheten efter det inträffade så blir det svårt att flytta, på grund av ekonomiska förutsättningar. Hans pappa, Rogrio, arbetar som servitör och hans mamma, Luciene, är hemmafru. Utöver Rogrios lön får familjen även stöd från regeringen, enligt Alves. Fastigheten tillhör Lucienes mor.
Enligt grannen är boende i kvarteret fortfarande i chock över det inträffade. Han själv kunde inte närvara vid flickans väckning och begravning efter att ha sett Barbaras kropp på fotbollsplanen. “Jag blundar och den bilden lämnar inte mitt huvud.”
Igor säger att invånarna också blev rädda för att låta barnen gå ut ensamma eller leka på gatan, vilket var vanliga vanor före tragedin. Han säger att alla kände till den misstänkte för att ha dödat Barbara. ”Han gick upp och ner, skrattade och hälsade, han var vän med alla här. Ingen har någonsin misstänkt honom.”
Även enligt Igor, efter att ha fått veta om den misstänktes död, var samhället mer lättad, men känslan av att rättvisa inte kommer att skipas i det här fallet. “Han kommer inte att betala för fegheten han gjorde mot flickan.” Igor sa också att när mannen identifierades som misstänkt för försvinnandet av barnet fanns det kommentarer om att han redan varit inblandad i ett annat fall av barnmisshandel. Men grannen sa att han inte visste om uppgifterna stämmer.

Anmälan kontaktade Civilpolisen för att ta reda på om den misstänkte redan svarat för ett tidigare brott, men fick inget svar.

TOM SKOLA Zarabeth Faria Silva, föreståndare för Armando Zillers kommunala skola, där flickan studerade, säger att närvarofrekvensen på läroanstalten var runt 30 % på onsdagen, när barnets kropp väcktes och begravdes. “Idag hade vi också en lägre takt än normalt, men jag tror att detta borde vara tillbaka till det normala på måndag.”
Enligt direktören var föräldrarna rädda för att låta barnen gå ensamma till skolan. “Men jag tror att samhället redan börjar lugna ner sig efter chocken och hela situationen som inträffade. Det var också frågan om att den misstänkte hade begått självmord.”
Hon påpekar att skolgemenskapen fortfarande är väldigt bräcklig. Barbaras lärare är sjukskriven. “Hon är ganska omskakad, men hennes klass hade ett jobb gjort med en terapeut.” Proffsen skapade en dynamik med eleverna för att arbeta med smärtan av flickans förlust. “Vi märkte att barnen kom ut därifrån lite bättre igår.”
Enligt föreståndaren ska arbetet fortsätta med den klass tjejen ingick i under hela terminen. “Det är ett välkommet att vi har att göra med de andra anställda och med oss ​​alla, i detta ögonblick av resignation av smärtan av förlust och sorg, tills saker går tillbaka till det normala i skolans rutiner.”

LIBERA POLIS

MISSTÄNKTS KROPP

Tidigare i kväll informerade civilpolisen i Minas Gerais (PCMG) i ett pressmeddelande att efter att ha genomgått undersökningar på Legal Medical Institute (IML) släpptes kroppen av den misstänkte som dödade flickan till familjemedlemmar. Orsaken till och omständigheterna kring hans död utreds.
Myndigheten framhåller också att den polisutredning som inleddes för att utreda omständigheterna, orsaken och författarskapet till det 10-åriga barnets död fortsätter med utredningarna. Enligt PCMG har “expert- och läkarundersökningar redan genomförts, vittnen och misstänkta har hörts, förutom noggrannhet och analys av insamlat material som kan leda till en fullständig upplysning av brottet”.
Civilpolisen säger att den utredda 50-åringen frivilligt tillhandahöll genetiskt material till insamlingen och att utredningen pekar på mannen som misstänkt för brottet, men någon utredningslinje är inte utesluten. Mannen hittades död på onsdagseftermiddagen, i en mosters hus, i stadsdelen Cachoeirinha, i nordvästra regionen BH. Han skulle ha hängt sig själv.
Advokaten som anlitats av Brbaras familj, Aline Fernandes, sa att hon ännu inte har fått tillgång till dokumenten från polisutredningen. “Även med den huvudmisstänktes död kommer parallella utredningar att fortsätta, givet att vi har flera utredningslinjer och flera svar som ska lösas.”

Enligt henne kommer många saker att dyka upp under de kommande dagarna. På onsdagen, under flickans kölvatten, förklarade advokaten att hon för att försöka lösa tvivel kring Barbaras död skulle genomföra en parallell utredning. “Eftersom familjen fortfarande har många tvivel och många svar inte har lösts av polisen, är det för närvarande viktigt att genomföra en defensiv utredning”, sa han vid tillfället. Aline sa också att Barbaras föräldrar kallades för att vittna.

Similar Posts

Leave a Reply