Cheesy-funk-dansaren Jadson Neiff är begravd under mycket känslor i Recife | Pernambuco

52
Cheesy-funk-dansaren Jadson Neiff är begravd under mycket känslor i Recife |  Pernambuco

Känslor markerade kölvattnet och begravningen av cheesy-funk-dansaren Jadson dos Santos Estevão, känd som Jadson Neiff, i torsdags (30), i Recife. Konstnären var 22 år gammal och dog i en motorcykelolycka, i Vitória de Santo Antão, i Zona da Mata i Pernambuco, på onsdagen (29). Många människor gick till Parque das Flores-kyrkogården, i den västra zonen, för att ta farväl av honom.

Jadson var en del av gruppen “Os Neiffs”, bildad av ungdomar från samhällen i Recife som sjunger och dansar brega-funk i periferin. Gruppen, känd på sociala medier, har mer än 800 000 följare på sin officiella Instagram-sida. Enbart Jadson hade över en halv miljon följare.

  • Dela på WhatsApp
  • Dela på Telegram

Släktingar, vänner och fans jublade när begravningsbyrån anlände till kyrkogården. Jeane lämnade grannskapet Três Carneiros Baixo, i Cohab, i den södra zonen av Recife, för att följa med på avskedet. Jadson bodde där sedan barndomen.

Städerskan lyfte fram dansarens generositet. “Jag kommer alltid att minnas honom som en utåtriktad och glad pojke. Han var en krigare som erövrade sina mål”, förklarade han.

Jadson Neiff, brega-funk dansare som dog i Recife efter att ha drabbats av en motorcykelolycka i Vitória de Santo Antão – Foto: Reproduction/Instagram

Jefferson, Jeanes son, tog blommor för att säga adjö till sin vän. “Han var en kompis. Vi växte upp tillsammans i Três Carneiros. Jag har bara bra minnen, säger han.

Arbetskamrater gick också till kyrkogården. MC meta Safadão är stolta över att ha deltagit i ett nyligen genomfört projekt med Jadson.

De var en del av samma musikproduktionsbolag. “Chega-funk är i sorg. Vi kom för att ta farväl av en kille som lämnade ett arv”, sa han.

MC Lekinho Campos mindes de musikaliska upplevelserna och informationsutbytet med Jadson. “Han var en väldigt bra person. Jag kommer att minnas nattvarden och informationsutbytet”, sa han.

Neiffs musikproducent Vanderson Correia betonade att gruppen upplevde ett av de bästa ögonblicken i sin karriär. Han kom också ihåg att han höll på att uppfylla sin dröm, efter att ha köpt motorcykeln.

Motorcykel som var Jadson Neiff, en cheesy-funk-dansare som dog efter en olycka på BR-232 – Foto: PRF/Disclosure

Dansaren hade köpt cykeln för 20 dagar sedan. På tisdagen (28) var han på väg tillbaka från en fest med sin fru, Dayana Araújo, när olyckan inträffade. Dayana fick skador på sin fot och hand. Jadson lämnade en dotter, fortfarande ett barn.

Enligt vänner försökte artisten undvika ett hål i banan och ramlade. Federal Highway Police (PRF) rapporterade att Jadson och Dayana, efter att ha fallit på motorvägen, blev påkörda av ett annat fordon, som flydde kort därefter.

Jadson fördes fortfarande till Hospital da Restauração (HR), i Derby, Recife, men han kunde inte motstå sina skador och dog på onsdagen (29).

VIDEOR: Mest sett från Pernambuco under de senaste 7 dagarna

Similar Posts

Leave a Reply