Civilpolisen utreder barnets död i Resendes UPA; familj hävdar medicinsk felbehandling | Resende – Rio de Janeiro

60
Civilpolisen utreder barnets död i Resendes UPA;  familj hävdar medicinsk felbehandling |  Resende – Rio de Janeiro

Lucas Gabriel Carvalho, en månad och 25 dagar gammal, var Myllena Carolina Carvalho Limas första barn, 24 år gammal.
Personligt arkiv

Publicerad 2022-07-08 22:34 | Uppdaterad 2022-08-07 22:39

Civilpolisen i Resende utreder döden av en en månad och 25 dagar gammal baby vid Emergency Care Unit (UPA), på den kommunala hälsoavdelningen, i stadsdelen Cidade Alegria. Lucas Gabriel Carvalho lades in tidigt i fredags kväll (1:a) med nästäppa. Efter behandlingen förvärrades han, intuberades och dog på lördagsmorgonen (2). Stadshuset i Resende säger att dödsorsakerna var bronkiolit och covid-19. hävdar familjen medicinsk felbehandlingsäger att enheten hade ingen egen utrustning för barnomsorg och öppnade en polisanmälan vid 89:e DP i Resende. “Jag hoppas att de utreder vad som hänt. Att en akutvårdsavdelning är utrustad för att ta hand om barnen”, säger mamman, Myllena Carolina Carvalho Lima, 24, i en exklusiv intervju med tidningen O Dia.

I ett uttalande till Civilpolisen sa Lucas mamma att hon tog med pojken till enheten vid 18-tiden med nästäppa. Efter samråd med en barnläkare applicering av tre inhalationer av läkemedlet albuterol, indicerat för behandling av luftvägssjukdomar. I den tredje “smällaren” visade bebisen en reaktion. Mamman anser att det fanns vårdslöshet i ordinationen. “O min son kom bara med täppt näsa. Jag tog väldigt väl hand om honom och tog det mer som en försiktighetsåtgärd eftersom han inte hade feber, var aktiv, lekte, ammade. Efter att de tre smällarna tillverkats började han förändras, han blev annorlunda”.

Vid tidpunkten för försämringen fick Myllena besked om att hennes son hade bronkiolit, ett obstruktivt tillstånd i de nedre luftvägarna. Endast efter att pojken kände sig sjuk, begärdes tester av röntgen-, blod- och covid-19-test. Enligt Myllena, runt 19:20, informerade läkarna honom också om att det skulle bli nödvändigt att överföra Lucas till Albert Sabins barnsjukhus, beläget i stadsdelen Jardim Jalisco, eftersom UPA inte erbjöd de nödvändiga resurserna för pojkens sjukhusvistelse. . O journal, inhämtad exklusivt av tidningen O Dia, framhåller att överföringen nekades på grund av brist på sängar. “Hela tiden sa de till mig att UPA inte hade strukturen att ta hand om min son. Att han skulle flyttas till ett sjukhus med större kapacitet. Det fanns inget material som var lämpligt för barn”.

Efter proven ammade Myllena Lucas. Vid 23-tiden hade pojken en förändring i hudfärg, med en blek mun och svimmade. Bebisen återupplivades och utsätts för manuell ventilationspump. Efter det skickades han till Röda rummet, där de allvarligaste fallen av UPA finns. På platsen säger mamman att han placerats på icke-invasiv ventilation, men den masken som användes var för vuxna och proffsen fick hålla utrustningen mot barnets ansikte. “Jag tror att om ett sjukhus har en barnläkare måste de vara beredda att ta hand om barn ifall något allvarligt händer och det är inte vad jag upplevt. Om du inte har material borde de ha meddelat mig. Hade jag vetat det från början hade jag åkt till ett annat sjukhus.”

Under natten fick mamman besked om att förflyttningen endast skulle vara möjlig i gryningen och att, för att förbereda honom, intubation skulle krävas. Eftersom mamman visste att det inte fanns någon intubationsutrustning för spädbarn godkände hon inte proceduren. Men medan Myllena gick till sitt hus, i samma grannskap, för att prata med sin familj om överföringen och återvände till UPA, hittade hon sin son som masserades i bröstet för återupplivning. Vid 06-tiden fick Myllena beskedet om sin sons död. “De sa till mig att när morgonen kom skulle det vara lättare att få transfern, men eftersom de inte visste om det skulle vara på ett sjukhus nära eller långt borta bad de mig att göra mig i ordning, gå hem, duscha, skaffa kläder. När jag kom tillbaka mådde han redan illa.”

När det gäller bristen på intubationsartiklar för barn journal bekräftar moderns version om bristen på lämplig utrustning för spädbarn. Dokumentet visar att, även utan rör som är lämpliga för patientens vikt, teamet försökte intubera pojken två gånger utan att lyckas. I det tredje och sista försöket gjordes intubation, men Lucas fick ett hjärtstillestånd. Även med återupplivningsprocedurer bebis orkade inte och dog klockan 06:41. “Lucas var allt för mig. Det var mitt första barn. Jag väntade mycket på honom. Jag var gift i sju år och kunde inte bli gravid. Nu, när jag hade uppfyllt min dröm om att bli mamma, händer det här. Jag har fastnat i tiden. Jag kan inte bo i samma rum som han sov i. Jag sover i vardagsrummet.”

Enligt dödsattesten var dödsorsakerna till Lucas Gabriel Carvalho akut andningssvikt, akut bronkiolit och covid-19. Till civilpolisen påpekar offrets mamma att hon inte fått någon positiv testrapport för coronavirus. Han fick till och med ett uttalande om att pojkens kista i kölvattnet kunde lämnas öppen utan risk för smitta till de närvarande. “De sa till mig att han hade covid, men de gav mig inte testresultatet. de släppte mig för att hålla begravningen med en öppen kista“.

Mylena klagar också på bristande hjälp från stadshuset. “Fram till idag har de inte kommit till mig för psykologiskt stöd. Det enda de gjorde var att erbjuda en begravning, men de begravde min son i en grund grav på Alto dos Passos-kyrkogården. Nu försöker jag få hans kropp därifrån för en värdig begravning. På den plats där han ligger begravd finns ingen låda, det finns ingen möjlighet att göra en grav. Om det regnar finns det risk att kistan upptäcks.”

I en anteckning daterad den 5 juli 2022 sa stadshuset i Resende att barnet var ett barn och hade ett influensasyndrom. Att han lagts in på sjukvårdsenheten med bronkiolit och covid-19. Han sa att han noggrant undersöker fallet och att journalen skickades till det regionala rådet för medicin i delstaten Rio de Janeiro (Cremerj) och till den kommunala mödra- och barndödskommissionen för oberoende utvärdering. Om bristen på utrustning skickade stadshuset en ny lapp i fredags (8): “Resende kommun meddelar att anmälan inte är giltig. Enheten hade allt material som behövdes för att vårda patienten i fråga. Barnet hade redan överförts till en neonatal intensivvårdsavdelning, men kunde inte överföras. Det är viktigt att betona att Akutenheten har kapacitet att hantera alla typer av situationer, med undantag för kirurgiska fall.“.

O Cremerj sa att det ännu inte har kommunicerats. av stadshuset i frågan, men det är att utreda fakta. Staden Resende utreder fortfarande ett annat barns död på akutsjukhuset, vilket också ägde rum i lördags (2).

Se hela stadens uttalande:

Anmärkning om förtydligande
Återkommande den 5 juli 2022

Resende kommun klargör att barnet som dog i lördags morse, på akuten, var ett spädbarn och hade influensaliknande syndrom. Han lades in på enheten vid 19-tiden på fredagen med bronkiolit och covid.

Med all den respekt, empati och allvar som ärendet kräver utreds det noggrant. Hela journalen har redan skickats vidare till Cremerj och till den kommunala mödra- och barndödskommissionen för en noggrann och oberoende bedömning.

När det gäller barnet som avled på Akutsjukhuset, även på lördagsmorgonen, väntar ytterligare provtagningar.

Prefekturen beklagar återigen det inträffade och fortsätter att erbjuda allt nödvändigt stöd till familjer.

Similar Posts

Leave a Reply