De 10 bästa filmerna från Tom Cruises karriär

32
De 10 bästa filmerna från Tom Cruises karriär

Beräknad lästid: 7 minuter

Att sticka ut i Hollywood är ingen lätt resa, men som 24-åring hade Tom Cruise redan förändrat sitt liv med Top Gun: Raging Aces. Född i den lilla staden Syracuse, New York, är skådespelaren nu en av de högst betalda i filmbranschen.

Ta reda på vilka som är de bästa Tom Cruise-filmerna

Och i helgen har vi från Trecobox-teamet satt ihop en lista med rekommendationer för de bästa Tom Cruise-filmerna, för att fira hans senaste framgång i Top Gun: Maverick.

Nedan kan du se skådespelarens 10 bästa filmer, enligt vårt team.

Jerry Maguire – The Great Turning

1996 | 2h 18m | Tillgänglig på HBO Max

“När sportagenten Jerry Maguire (Tom Cruise) får sparken för att ha uttryckt sin moraliska uppenbarelse, bestämmer han sig för att sätta sin nya filosofi på prov och börja om med en enda kund och en sekreterare som lämnar allt för att fungera för honom.”

Regn mannen

1998 | 2h 13m | Tillgänglig på Amazon Prime Video

En ung yuppie (Tom Cruise) får veta att hans pappa har gått bort. De kom aldrig överens och hade inte setts på flera år, men han går på begravningen och när han går för att ta hand om testamentet får han veta att han ärvt en Buick och hans fars prisrosbuskar från 1949, med en “förmånstagare” ” efter att ha ärvt tre miljoner dollar. Han är nyfiken på vem som ärvt den förmögenheten och upptäcker att det var hans bror (Dustin Hoffman), som han inte visste fanns. Hans bror är autist, men han kan räkna ut komplicerade matteproblem med stor hastighet och precision. Yuppien kidnappar sin autistiske bror från institutionen där han är inlagd, eftersom han planerar att ta honom till Los Angeles och kräva hälften av pengarna, även om han måste gå till domstol. Det är under en resa full av små oförutsedda händelser som de två kommer att förstå varandra och förstå innebörden av att vara bröder.

Intervju med vampyren

1994 | 2h 2m | Tillgänglig på HBO Max

Den unge och desillusionerade Louis (Brad Pitt) hittas av vampyren Lestat (Tom Cruise), som erbjuder honom en ny tillvaro. I 1800-talets Paris möter han flera vampyrer, bland dem Armand (Antonio Banderas), som försöker förföra honom. Nästan 200 år senare bestämmer sig Louis för att berätta sin historia för en reporter.

Top Gun – Okuvliga ess

1986 | 1h 50m | Finns på Star+

Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) är en ung stridspilot från den amerikanska marinen som väljs ut att delta i Top Gun-kursen på Navy Fighter Weapons School efter att hans följeslagare övergett stridsflyget. Där blir han involverad med Charlotte Blackwood (Kelly McGillis), hans astrofysiklärare, och möter sin rival Tom “Iceman” Kazensky (Val Kilmer).

Top Gun: Maverick

2022 | 2h 18m | Utställd i Brasilien

Efter mer än trettio års tjänst som en av marinens främsta flygare, är det här Pete ‘Maverick’ Mitchell hör hemma. [Tom Cruise], trycker ribban som en modig testpilot och undviker rangavancemanget som skulle få dig att hamna. När han kommer på sig själv utbilda en grupp Top Gun underofficerare för ett specialiserat uppdrag som ingen levande pilot någonsin sett, möter Maverick Lt. Bradley Bradshaw (Miles Teller), anropssignal: ‘Rooster’, son till Mavericks bortgångne vän och radaravlyssning, Löjtnant Nick Bradshaw, aka “Gås.” När hon står inför en osäker framtid och konfronterar spökena från sitt förflutna, dras Maverick in i en konfrontation med sina egna djupaste rädslor, som kulminerar i ett uppdrag som kräver det ultimata uppoffringen av dem som kommer att väljas att flyga henne.

Omöjligt uppdrag

1996 | 1h 50m | Finns på Star+

“En grupp specialagenter ligger i bakhåll under ett uppdrag i Prag. Som de enda överlevande anses Ethan Hunt (Tom Cruise) och en annan agent som misstänkta. De försöker ta reda på vem som verkligen är ansvarig när de tävlar för sina liv.”

Mission: Impossible – Ghost Protocol

2011 | 2h 13m | Finns på Star+

“Den hemliga agenten Ethan Hunt (Tom Cruise) är inte tillåten av USA:s president efter att landet anklagats för en Kreml-bombning. Ghost Protocol börjar, som syftar till att avsluta IMF:s agenter.”

Mission: Impossible – Fallout Effect

2018 | 2h 28m | Finns på Star+

“Ofta kommer de bästa avsikterna tillbaka för att förfölja dig. “Mission: Impossible – Fallout” följer Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans team på Internationella valutafonden i en kapplöpning mot tiden efter att ett uppdrag går fel.

Den sista samurajen

2003 | 2h 34m | Tillgänglig på HBO Max

Nathan Algren (Tom Cruise) är en Yankee-kapten, inbördeskrigshjälte, som åker till Japan, med ett uppdrag att träna japanska trupper och bekämpa samurajerna som hindrar den japanske kejsarens “modernisering”-planer. Katsumoto (Oscarnominerade Ken Watanabe) är en samurajledare som lever som få andra, efter en tynande uppförandekod. Två experter i stridskonsten, med olika världsbilder och etik, vars öden är sammanflätade på ett sätt som ingen hade kunnat ana.

Världskrig

2005 | 1h 50m | Tillgänglig på HBO Max och Netflix

Ray Ferrier (Tom Cruise) är en frånskild man som arbetar på hamnen. Han känner sig inte bekväm i rollen som pappa, men han måste ta hand om sina barn, Robbie (Justin Chatwin) och Rachel (Dakota Fanning), när de gör ett av sina sällsynta besök. Strax efter att de anlände bevittnar Ray en händelse som kommer att förändra hans liv för alltid: uppkomsten av en gigantisk krigsmaskin, som dyker upp ur marken och förbränner allt den hittar. Det är det första slaget av en förödande utomjordisk attack på jorden, som får Ray att ta sina barn och försöka skydda dem och ta dem så långt bort från utomjordiska vapen som möjligt.

Prenumerationer på Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video och Star+, plattformar där Tom Cruises filmer är tillgängliga, kostar ett månadspris på R$25,90, R$19,90, R$14,90 respektive R$14,90.

Similar Posts

Leave a Reply