delad ärtsoppa, bissara

72
delad ärtsoppa, bissara

delad ärtsoppa, bissara

delad ärtsoppa, bissara

Hej alla,

Bissara eller delad ärtsoppa är ett enkelt och lätt recept, en idé för en näringsrik måltid, säger det dig??? Delade ärtor är baljväxter rika på fibrer, protein och mineraler, eftersom de har många näringsmässiga egenskaper. och eftersom vi alltid gillar att ha hälsosam och balanserad mat, är en kräm av delade ärter bara välkomna för att få ut det mesta av denna grönsak.

Under ramadan gillar min man bara chorba med tonfiskbullar, eller samosas. För mig och barnen försöker jag variera, för att få dem att äta mer grönsaker, fler rätter eller näringsrika soppor. åtminstone genom att äta sina tallrikar har de gott om vitaminer, fibrer och mineraler, speciellt eftersom de inte är alltför giriga och de knappt lyckas avsluta skålen med velouté eller soppa.

Men jag vet åtminstone att de hade en tröstande soppa. Och det var vad jag insåg den här gången, den delade ärtsoppan, eller den sammetslena bissaran är krämig, den lägger sig bra mot slutet, hihihihi

För min son passar hans skål bissara bra med en bit khobz dar, för min dotter en bit kesra rakhsis, som tur var innan ramadan förberedde jag dessa två bröd, och jag frös in dem, är inte lätt att alltid vara i köket .

Igår när jag gjorde denna bissara eller delade ärtsoppa serverade jag den med pizzarullar, ärligt talat hade vi det superbra!

bissara, delad ärtsoppa
bissara, delad ärtsoppa

Jag förmedlar även andra recept på soppor och soppor till er som jag förbereder under Ramadan:

bissara, delad ärtsoppa

delad ärtsoppa, bissara

Kökskärlek

  • skär löken i stora bitar

  • brun i olja för att få fin färg

  • tillsätt de delade ärtorna, vitlöken, saltet och kryddorna

  • låt det bryna lite

  • tillsätt kycklingbuljongen

  • vatten med tillräckligt med vatten (3/4 till en liter)

  • täck och koka tills ärtorna är mjuka.

  • gå till skygglappen, med de två portionerna ost

  • njut medan det är varmt, med en klick olivolja, eller om du gillar den sura smaken, med en skvätt citronsaft.

delad ärtsoppa, bissara

Hälsosam matlagning Vegetariskt kök Algeriet Enkelt recept Vegetarisk soppa Ramadan 2020 Ramadan

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Leave a Reply