den 23-åriga influencern som imponerar med kläder från förra seklet

36
den 23-åriga influencern som imponerar med kläder från förra seklet

Gabrielle Jones: den 23-åriga influencern som imponerar med kläder från förra seklet

Han blev intresserad av mode tack vare sin mormor och hennes samling av vintageprylar. Han anammade stilen och har fortsatt att få den att växa sedan dess.

Hon visade sin gammelfasters balklänning från 1966.

Det historiska värdet av kläder som användes under förra seklet uppskattas alltmer. Idag finns dessa antika föremål i museisamlingar, i second hand klädbutiker eller till och med i koffertar. I fallet med innehållsskaparen Gabrielle Jones, 23, hittade hon dem hemma hos sin mormor. Och sedan dess har den samlat en imponerande mängd föremål.

“Jag kommer ihåg att hon [a avó] det fanns ett lekrum för barnbarnen och det hängde vintagemodeller i sovrummet. Jag minns att jag drömde om att bli gammal nog att använda dem”, säger han till NiT. “Jag lekte med deras hattar, örhängen och skor. Jag har alltid älskat kläder eftersom jag såg dem som snygga.”

När Gabrielle fortfarande var väldigt ung pratade matriarken med henne om ämnet och det väckte hennes intresse för vintagekläder. Det är en passion som influencern garanterar att inte skulle existera om hon inte hade blivit vägledd av sin mormor: “Jag fortsätter att gå till henne och fråga ‘vad med det här stycket? Vad är hennes historia?'”

För närvarande, med cirka 600 tusen följare på sociala nätverk, är kreativiteten från Minesota, i USA, dedikerad till att dela sitt stylingarbete och historiska kuriosa med dem som följer med henne. Det senaste halvåret har han ägnat sig åt ett årslångt projekt där han utmanar sig själv att skapa en vintageoutfit om dagen, med kläder från garderoben av hans största inspiration.

Intressant nog installerade mormodern TikTok och Instagram bara för att kunna se videorna som hennes barnbarn lägger upp. “Och den skickar också ett meddelande till mig om något är fel och ber mig att rätta till det”, säger han. ”Jag bar en skjorta som jag sa att det var min farmors, men det visade sig vara min gammelmormors. Hon är väldigt stel när det gäller fakta.”

Den äldsta pjäsen går tillbaka till 1890-talet.

Innan han fördjupade sina kunskaper om vintagekläder började det hela som ett skämt. Vid den tiden, fortfarande omedveten om betydelsen av hans stil inom mode. ”När jag började gymnasiet passade kläderna redan på mig och jag började bära dem. Först kände jag inte igen dem som vintage. Det var vanliga kläder från min garderob”, tillägger han. Det var först på college som han började inse sitt värde, efter samtal med sin mormor eller genom tidningar och tidningar.

Av denna anledning är något som får henne att sticka ut i onlinevärlden hennes kommentarer om modehistorien. Den har redan cirka 200 videor, längs vilka den visar och delar information om kläder som en brudklänning från 1930-talet eller en 40-talsrock.

“Jag gick med [ao TikTok] bara för ett och ett halvt år sedan. Jag var intresserad av att göra pedagogiskt innehåll relaterat till modehistorien eftersom jag har många vintagekläder. Jag såg så mycket fantastiskt innehåll om ämnet att jag tänkte ‘Jag vill också göra det här. Jag har en samling att visa, kunskapen och intresset’.”

@gabis_vintage

GRWM 1950-talet babyyyy ✨Dag 126 av 365✨ #årgång #vintagestil #vintageootd #modehistoria #1940-talsmode

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Trots hennes motivation att erbjuda något mer till sina följare, är det hon anser vara mest värdefullt att hon har ett arkiv som påminner henne om var varje del kommer ifrån. “Jag kan gå tillbaka till att titta på videorna och komma ihåg alla historier de berättade för mig”, säger han. “Jag gör det här lika mycket för andra människor som jag gör för att hålla dessa berättelser vid liv.”

Och även utanför den digitala världen är reaktionerna positiva. Hon har stöd från sin familj att klä sig efter sin specifika smak och de blickar och kommentarer hon får på gatan är framför allt beröm.

Gabrielle lyfter fram, från hela sin kollektion, en virkad kappa som tillhörde hennes gammelfaster Stella, som också var en annan stor inspiration i denna upptäckt av hennes personliga stil. Verket var en gåva från Stella till hennes dotter, när hon var färdig med björnen. “Min faster använde den på 40-talet, min mormor använde den på 70-talet och jag använde den 2020. Den är så galen.”

I en tid då snabbmodets ohållbara metoder är föremål för många diskussioner, är det ännu mer värdefullt att främja den cirkulära ekonomin genom skönheten i gamla smycken. De berättar inte bara historier, de är en del av historien. “Vi ser en återuppgång av människor som gillar att köpa begagnade kläder. Jag älskar att visa att gamla kläder också är coola och kan integreras i vardagen. Vi behöver inte börja använda allt vintage direkt”, avslutar han.

Klicka på galleriet för att se fler utseenden som delas av Gabrielle Jones.

se galleri

“>

En av lookerna stiliserade av Gabrielle Jones i utmaningen.

Similar Posts

Leave a Reply