Det finns 50 på TV, Elizângela gör ett utmärkt arbete och vinner allas kärlek

55
Det finns 50 på TV, Elizângela gör ett utmärkt arbete och vinner allas kärlek

Elizângela har varit på TV sedan hon var 7 år och samlat på framgångsrika projekt under hela sin karriär.

Född den 11 december 1954 i Rio de Janeiro, Elizângela do Amaral Vergueiro, en framgångsrik brasiliansk tv-skådespelerska, är en artist känd för sin mer än 50-åriga karriär, med arbete inom tv, teater och film. .

Stjärnan tog sina första steg som skådespelerska vid 7 års ålder, på TV Excelsior, och framförde livereklam. På samma kanal blev hon även kallad att spela i talkshowen A Outra Face do Artista, medverkade i kvällsnyheterna Jornal Infantil Excelsior och varietéen Futurama.

Senare, vid 10 års ålder, regisserade Elizângela auditoriet på bästa sändningstid, Essa Gente Inocente. När hon erövrade ett utrymme på TV och fick allmänhetens popularitet, lämnade skådespelerskan stationen 1996 och skrev på ett kontrakt med Globo.

På kanalen fick hon direkt rollen som Pietro Marios assistent i Capitão Hurricane, ett program som debuterade 1965, och var Platinum Venus första barnattraktion. I utställningen hjälpte barnskådespelerskan till i ledningen av den utdöda framgången, i rollen som ledare för kabinpersonalen.

Utan att lämna programmet ingick Elizângela i en annan varieté, Show da Cidade. Några år senare, 1969, arbetade skådespelerskan fortfarande på Capitão Furacão, men blev kallad att göra långfilmen Quelé do Pajeú, regisserad av Anselmo Duarte.

Skådespelerskan Cláudia Raia (Foto: Iude)

Mångsidig, begåvad och karismatisk: Claudia Raia, skådespelerskan som erövrade rymden på TV och vann allas kärlek

Manoel Soares (Foto: Publicity)

Manoel Soares gör utmärkt arbete på TV, vinner allmänhetens kärlek och visar sig vara Globos rätta insats

Lucas Lima med Sandy (Foto: Disclosure)

Karismatisk och begåvad, Lucas Lima och Sandy vinner allas kärlek och visar att romantik kommer från omsorg

Året därpå var han med i filmen O Enterro da Cafetina och 1971 deltog han i sin tredje filmroll, i filmen Vale do Canaã. Vid 15 års ålder, samtidigt som hon fick erfarenhet av teaterroller, blev stjärnan inbjuden att casta sin första såpopera, O Cafona (1971), av Bráulio Pedroso.

I handlingen, som visades 1971, spelade Elizângela Dalva, dotter till Gilberto Athayde (Francisco Cuoco). Hans nästa roman var Bandeira 2, av Dias Gomes, som spelar Taís – en av huvudpersonerna – i ett romantiskt par med Stepan Nercessian.

FÖRTJÄNT UTRYMME

Genom att visa excellens i sitt arbete fick Elizângela ett välförtjänt utrymme på TV och etablerade sig i såpoperor och spelade enastående roller i Pecado Capital (1975), Locomotivas (1977) och andra stora produktioner.

Utöver dessa var skådespelerskan med i flera andra verk, såsom Jogo da Vida (1981), Roque Santeiro (1985) och Tudo ou Nada (1986), i Manchete, Por Amor (1997), O Clone (2001), Senhora do Destino (2004) och The Favorite (2008). Det är värt att notera att skådespelerskans senaste arbete på TV var ett deltagande i såpoperan A Dona do Pedaço (2019).

ALLMÄNHETENS KÄRLEK

Genom att samla framgångsrika TV-projekt vann global allmänhetens kärlek med sin karisma, talang och professionalism i vad den gör. Således får hon en rad beröm från fans som inte misslyckas med att minnas karriären för en skådespelerska som är så viktig för det konstnärliga och dramaturgina.

Skådespelerskan Elizângela - Foto: Publicity
Skådespelerskan Elizângela – Foto: Publicity

YOUTUBE-VIDEO: Sjuksköterska i Klara Castanho-fallet fördöms + Globo lever skandal med Encontro

Similar Posts

Leave a Reply