DF-modellen dör vid 18, 1 månad efter att ha förverkligat drömmen om att se havet

45
DF-modellen dör vid 18, 1 månad efter att ha förverkligat drömmen om att se havet

Vid 18 års ålder dog den brasilianska modellen Samantha Natasha Ferreira på fredagskvällen (15/7). Sedan 2020 hade den unga kvinnan kämpat mot en äggstockstumör, men var nyligen på palliativ vård, när patienten inte svarar på behandlingen. Hon lades in på barnsjukhuset.

Den 11 juni förra året metropoler publicerade en artikel om förverkligandet av Samanthas dröm: att se havet för första gången. Vid tillfället reste den unga kvinnan till Salvador (BA) för att upptäcka charmen med havet och stranden.

“Jag tror att det första jag ska göra är att trampa på sanden, ta ett djupt andetag och titta mot horisonten”, log Samanta, i en video som publicerades på sociala medier, strax före resan. Hon reste med sin mamma, Maria José Ferreira, och systern Katrina Nathasha Conceição, 13 år.

Se modellen:

0

Den unga kvinnan fick hjälp av den brasilianska föreningen för hjälp till familjer med barn med cancer och hemopatier (Abrace). Föreningen uppger att det ännu inte finns några uppgifter om en väckning och begravning.

Behandling

Förra året genomgick den unga kvinnan en banbrytande procedur som kallas en autolog tandemtransplantation (AHCT). Han fick sina egna stamceller i den känsliga operationen. Medan hon var på sjukhus i fem månader för denna procedur började Samanta ständigt drömma om havet.

Modellen började få hjälp av Abrace i november 2020. Varje dag växte viljan att känna havet starkare. I maj 2022 gick hon med i William-programmet. Den drömska hållningen, även inför sådana motgångar, sensibiliserade och inspirerade projektdeltagarna, som gjorde flickans dröm möjlig, exakt 35 dagar innan hennes avresa.

William Program

Willian-programmet betjänar 40 patienter som är bortom möjligheten att bota, och erbjuder vård från socialarbetare, mat, medicinering, transporter och annat stöd.

Abrace hjälper för närvarande 859 barn och ungdomar med cancer och hemopatier, med stöd från samhället och partners.

Gör ett klagomål eller föreslå en rapport om det federala distriktet genom Metrópoles-DF WhatsApp: (61) 9119-8884.

Similar Posts

Leave a Reply