Efter att inte hitta träningskläder skapade hon sitt eget märke i stora storlekar – Pequenas Empresas Grandes Negócios

74
Efter att inte hitta träningskläder skapade hon sitt eget märke i stora storlekar – Pequenas Empresas Grandes Negócios

Amanda Momente, 32, har alltid gillat att träna. 2014, efter att hennes son föddes, kämpade hon för att hitta kläder för hennes kropp och bad en sömmerska att göra bitarna åt henne. Men han fann att utmaningen att köpa kläder extra stor storlek delades av många andra kvinnor. Hon bestämde sig för att fylla den luckan själv. Grundade Wonder Size, varumärke kondition som erbjuder stycken från storlekarna 42 till 70. “Vi använder ett tyg som hjälper till med cirkulation och termisk balans, med hög prestanda”, säger entreprenör.

Amanda Momente, grundare av WonderSize (Foto: Disclosure)

Amanda Momente, grundare av Wonder Size (Foto: Sara Eulália)

Svårigheten att hitta kläder att bära kom redan innan jakten på gymkläder. “Jag har alltid gillat mode men efter att jag gått upp i vikt kunde jag inte hitta kläder som matchade min stil”, säger hon. Så Momente, som då jobbade som mäklare, beställde sina kläder av en sömmerska.

Det var då hon 2017, under ett besök på modemässan Pop Plus, stoppades av några kvinnor som frågade om leggings hon hade på sig. “Då insåg jag att det inte fanns någon liknande på marknaden”, säger entreprenören. Entreprenören såg potential i affärsidén och letade efter en stylist för att utveckla träningskläder – och startade varumärket på bara 45 dagar, tillsammans med barndomsvännen Marioli Oliveira, som förblev en delägare i verksamheten fram till slutet av 2021. .

Men även med efterfrågan stötte entreprenören på vissa svårigheter i tillverkningsprocessen. ”I början såg jag att tygerna i leggingsna inte höll jämna steg med användningen och var fulla av prickar. Jag förbättrade modellerna, gjorde mycket forskning och lärde mig om rasen.”

För att göra begreppet empowerment tydligt satsade varumärket på namn på kvinnor som förändrade historiens gång. “Till exempel är Joana D’arc leggings de som förbereder dig för alla slagsmål”, säger Momente.

Försäljningen skedde via e-handel och på modemässor i plus-size och företaget var nära att gå med vinst — fram till det ögonblicket återinvesterades allt försäljningsvärde i verksamheten. Men i och med pandemins ankomst påverkades verksamheten av förbudet mot personliga evenemang, och det var nödvändigt att säga upp åtta anställda – det var 12 vid den tiden. “Det var en av de svåraste ögonblicken i mitt liv”, säger Momente, som utnyttjade år 2020 för att tänka om hela strategin.

Huvudåtgärden var att komma närmare varumärkets kunder och lyssna på vad de hade att säga. ”Vi började interagera mer och fråga vilka produkter de var intresserade av att köpa. Jag satte mitt ansikte för att skapa innehåll åt dem och mottagandet var otroligt”, säger entreprenören. Något konsumenterna efterfrågade var mer variation av bitar, men Momente hade inte pengarna för att starta insamlingen. Lösningen blev att genomföra förförsäljning, och starta produktion efter betalning.

“Det är riktigt häftigt eftersom vi kan interagera via WhatsApp och de deltar mycket. Ibland är vi tveksamma till vad kunden vill ha, men det går att gå efter för att ta reda på det”, säger företagaren. ”Kunderna känner sig som en del av skapandet och är ännu mer motiverade att köpa. Det var en spelomvandlare att öka vår försäljning.” Som ett resultat, 2021, tjänade företaget 660 000 BRL.

Varumärket skapade även Wonder Lab, med smeknamnet Nasa das Gordas, som består av en konsulttjänst för andra företag för att kunna skapa mer inkluderande kollektioner. “Under hela vår historia har vi producerat 300 typer av modellering, och vi samarbetar med andra märken som vill veta hur man gör fler stora bitar”, säger han.

Efter att hälsokrisens värsta ögonblick är över är entreprenören optimistisk inför nästa steg, som inkluderar ett nytt samarbete i partnerskap med kunder och ett sökande efter utländska investeringar. Förväntningen är att tjäna R$ 3 miljoner i år.

Vill du ha tillgång till exklusivt PEGN-innehåll? klicka bara här och signera!

Similar Posts

Leave a Reply