Efter ett sjuårigt uppehåll återlanserar Inacio Ribeiro sitt varumärke Clements Ribeiro // Nyheter // FFW

53
Efter ett sjuårigt uppehåll återlanserar Inacio Ribeiro sitt varumärke Clements Ribeiro // Nyheter // FFW

Inacio Ribeiro, en stylist från Minas Gerais, baserad i London, besökte Brasilien i början av juli för att lansera Clements Ribeiros Pre-Fall 23-kollektion efter ett sjuårigt uppehåll. Varumärket grundades av Inacio och hans partner, Suzanne Clements, i London, 1994, och var känt för sin eklektiska och mer konstnärliga stil, med ljusa färger och originaltryck. CR paraderade på London Fashion Week och var ett av de coolaste märkena på den sprudlande London-banan. Parallellt agerade duon också i den kreativa riktningen i relanseringen av Cacharel, där den stannade från 2000 till 2007.

2014, motiverade av ekonomiska och administrativa frågor, beslutade de att stänga varumärket. Inacio började ägna sig åt moderådgivning medan Suzanne fördjupade sig i bildkonsten. Idag, med nylanseringen av Clements Ribeiro, verkar hela denna resa vara vettig. Varumärket återkommer uppdaterat, med en levande kollektion fokuserad på kashmir som huvudråvara. “Den här kollektionen föddes från en organisk utveckling av den första kollektionen, perfektion av märkets nya former och koder, med fokus på listor och intarsia (stickteknik),
förutom ohämmade färger och kvalitetsforskning”, säger Inacio.

Under sitt besök i Brasilien svarade Inacio på några frågor från FFW; läs nästa:

Vad tror du har förändrats sedan dess inom mode?

Konstnärliga ledare idag är mästare på merchandising och hög medialt. Mode- och modevisningar marknadsför idag väskor och accessoarer. På senare tid smälter mode samman med underhållning. Det hela är väldigt annorlunda och magnifikt, men produkten och dess design, liksom metierna, är inte längre så centrala i designarbetet. Skapandet och expansionen av varumärken genom media och hybridinterventioner är idag mer relevanta än tekniska färdigheter eller individuella känslor eller till och med originalitet.

Titta från Pre-Fall 23-kollektionen målad av Suzanne Clements / Courtesy

Titta från Pre-Fall 23-kollektionen målad av Suzanne Clements / Courtesy

Och vad har förändrats i din syn på varumärket?

Mitt syfte idag är ett annat. I den första inkarnationen experimenterade vi och vi hade inte mycket kunskap om kompetensen eller marknaden. Den improvisationen var grundläggande för utvecklingen av vår stil. Idag vill jag använda kvaliteten på mina kunskaper och erfarenheter för att omarbeta detta ordförråd på ett nytt sätt och med ett lugnt fokus. Men kreativ ambition och grus är detsamma!

Hur var processen med att uppdatera CR-koderna? Och vilka koder har uppdaterats?

Till en början utforskade jag diagonala ränder som vi inte hade utforskat mycket. De tekniker som används nu är mer sofistikerade och subtila. Färger revideras och grafiska element som var kompletterande tar nu förgrunden för koncepten. En annan nyhet är klänningarna och underdelen (kjolar, byxor och shorts) som vi inte utforskade så mycket.

Varför fokus på kashmir?

Cashmere har alltid stått för majoriteten av vår försäljning eftersom vår “hand” i denna fråga var extremt originell och inflytelserik. Vår partner (Maiden Barrie från Skottland) gör kashmir åt Chanel och Hermès. Så vi har också en produkt av ojämförlig kvalitet. Eftersom de har varit vår kashmirleverantör från början finns det en legitimitet och historia förknippad med detta samarbete som är erkänt på den internationella marknaden.

Looks från Pre-Fall 23-kollektionen målad av Suzanne Clements / Courtesy

Looks från Pre-Fall 23-kollektionen målad av Suzanne Clements / Courtesy

Hur ser du på den nya generationens förhållande till mode?

När det gäller den nya generationen, om jag ska vara ärlig, tittar jag på nyfiken. De är väldigt olika smaker och strategier. Jag är väldigt ledsen att framgången idag är så kopplad till den unga designerns förmåga att skapa meditativa glasögon. Men det finns alltid talanger fortfarande förankrade i värderingar av kvalitet och originalitet. Men mer än någonsin verkar modemarknaden vara en djungel för mig!

Vad gjorde ni under varumärkesuppehållet och hur är det här nya formatet utan Suzanne?

Jag gjorde konsulttjänster i Italien, Frankrike och Kina. Suzanne började ägna sig åt måleriet och är idag inte direkt involverad, utan är alltid närvarande som musa och inflytande. Och hon är också med som målare av lookböckerna (på bilderna som illustrerar den här sidan).

Looks från Pre-Fall 23-kollektionen målad av Suzanne Clements / Courtesy

Looks från Pre-Fall 23-kollektionen målad av Suzanne Clements / Courtesy

Similar Posts

Leave a Reply