En flicka som hittats död i Paraíba do Sul våldtogs och fick sin kropp bränd medan hon fortfarande levde, säger delegaten; motiv skulle vara hämnd | Söder om Rio och Costa Verde

36
En flicka som hittats död i Paraíba do Sul våldtogs och fick sin kropp bränd medan hon fortfarande levde, säger delegaten;  motiv skulle vara hämnd |  Söder om Rio och Costa Verde

Flickan som saknades i Paraíba do Sul (RJ) och hittades död utsattes för våldtäkt, strypning och fick sin kropp bränd medan hon fortfarande levde. Kroppen av Bianca Rodrigues Siqueira Lima hittades på lördagskvällen (23), dagen då hon skulle ha fyllt 12 år.

Uppgifterna är från Civilpolisen, baserade på resultatet av obduktionen och på erkännandet av den man som gripits i gärningen som utsetts till mordets upphovsman. Den 22-årige pojken är tidigare partner till offrets styvfars dotter..

“Han informerade om att han hade tagit Bianca till en lantlig plats i Paraíba do Sul, där han hade haft sexuellt umgänge med henne och sedan orsakat hennes död genom strypning. När Bianca väl var död fick Bianca sin kropp bränd av pojken själv”, berättade delegaten i detalj. Cláudio Batista Teixeira, ansvarig för utredningen.

“Obduktionsresultaten ger information som är förenlig med pojkens rapport. Det ger dock bevis för att Bianca blev överfallen innan hon dog och dog inte som ett resultat av strypning, utan som ett resultat av brännskadan på kroppen, eftersom det fanns spår av sot i hans lunga“, tillade suppleanten.

Bianca Rodrigues var 11 år gammal; kropp hittades i lördags – Foto: Reproduktion / Sociala nätverk

Den anklagade greps på lördagseftermiddagen i Chiador (MG), en stad cirka 40 km från Paraíba do Sul, dit han flydde efter att ha tänt eld på offrets kropp i ett skogsområde inne på en lantlig fastighet i distriktet Inconfidência. , med tillgång. via Estrada dos Macacos.

redan arresterad, han tog polisen till platsen där han gömde Biancas kropp. Han fördes sedan till polisstationen i Paraíba do Sul, där han förblev häktad denna söndagseftermiddag (24).

Plats där Biancas kropp hittades – Foto: Reproduction/Google

Han åtalades för grovt mord och undanhållande av ett lik.. Om vi ​​genom den fullständiga rättsmedicinska undersökningen kan verifiera de uppgifter som han ger om att det förekommit sexuellt umgänge, kommer han också att dömas till böter senare för brottet våldtäkt av utsatta“, förklarade ställföreträdaren.

Prognosen är att han på måndag (25) kommer att överföras till ett fängelse i kriminalvårdskomplexet i delstaten Rio de Janeiro och ska genomgå en häktningsförhandling. Utifrån bevisningen och erkännandet är tendensen att han sitter kvar i fängelse.

“En del människor hörs fortfarande. Vi kommer att vänta på att alla tentor är klara och skicka en förfrågan till rättsväsendet”, tillade Cláudio Batista Teixeira.

Moment för den åtalades ankomst till polisstationen – Foto: Avslöjande / Civilpolis

Brott motiverat av hämnd

Brottet skulle ha motiverats av mördarens hämnd på offrets styvfar, som är pappa till hans ex-sambo.

Enligt uppgifter som g1 har tagit fram exklusivt hos Militärpolisen, som noga bevakar ärendet, skyllde pojken sin före detta svärfar för slutet på förhållandet och såg i Bianca en möjlighet att slå honom.

“Han hade en nära relation med familjen. Han har döttrar med en dotter till Biancas styvfar. Så han var ingen främmande person. Det finns rapporter om att han, när förhållandet med Biancas styvfars dotter slutade, hotade henne . hela familjen”, tillade delegaten Cláudio Batista Teixeira.

Bianca Rodrigues var 11 år gammal; kroppen hittades på landsbygden i Paraíba do Sul – Foto: Reproduktion/Sociala nätverk

Människor mobiliserades i sökandet

Nyheten om försvinnandet hade spridits bland invånarna och även via sociala nätverk, vilket skapade stor uppståndelse i staden. Uppgifterna var att flickan inte setts sedan klockan 14 på fredagen (22).

Tidigt på kvällen gick Biancas familj till polisstationen i Paraíba do Sul för att berätta att flickan lämnade huset för att åka till sin mormors hus och på vägen blev kidnappad av en man på en motorcykel.

“De tog redan med sig en del information, i den meningen att hon hade setts i sällskap med en pojke, åka bak på den här pojkens motorcykel, som var känd för familjen. Vi började förstå att Bianca satte sig på den motorcykeln övertygad om att hon var där med en person som stod henne nära, med en person från hennes universum, med en person hon kunde lita på”, sa delegaten.

“Så vi föreställde oss att när vi hittade pojken skulle vi hitta henne säkert. Och där skulle vi få nyheterna om vad och varför det hände”, tillade han.

Mobiliseringen för sökandet efter Bianca växte och involverade civil och militär polis, kommunala vakter och befolkningen. Försvinnandet hade också rapporterats till säkerhetsbyråer i närliggande städer. Insatsstyrkan sträckte sig in på de tidiga morgontimmarna.

Affischer runt om i staden som ber om information — Foto: Reproduktion/Sociala nätverk

Den första informationen om var den, tills dess, misstänkta för att ha kidnappat Bianca befann sig kom på lördagsmorgonen: nyheten var att han hade setts i Chiador, staden dit han flydde efter att ha gömt flickans kropp, där han har familjemedlemmar.

Omedelbart kontaktade militärpoliserna från underrättelsetjänsten för 38:e BPM, som verkar i Paraíba do Sul, företaget i staden Minas Gerais och gav information om den misstänkte, såsom fysiska egenskaper och hans motorcykel.

Kort därefter hittades pojken och greps. Han erkände brottet och förde polisen till platsen där han hade gömt Biancas kropp.

“Genom den information vi redan hade och genom samarbete med pojken själv kom vi fram till kroppen, som låg gömd inne på en lantlig fastighet på Estrada dos Macacos. Scenariot, som vi fram till dess hade svårt att tro, var uppenbart. Bianca, som var 12 år gammal, mördades brutalt och fick sin kropp bränd av den här pojken”, beklagade delegaten.

När han anlände till polisstationen i Paraíba do Sul tog en folkmassa som var arg över brottets grymhet över platsen och krävde rättvisa.

Rörelse vid dörren till polisstationen Paraíba do Sul på lördagskvällen — Foto: Reproduktion/Sociala nätverk

Begravningen samlade familj och vänner

Begravningen av Bianca Rodrigues Siqueira Lima hölls i söndags eftermiddag på São José-kyrkogården i Três Rios. Väckningen började vid middagstid, så snart kroppen släpptes från Legal Medical Institute. Begravningen ägde rum klockan 15.00, i närvaro av familj och vänner.

Borgmästaren utlyser tre dagars sorg

Stadshuset i Paraíba do Sul dekreterade tre dagars officiell sorg i staden – Bianca var elev i det kommunala skolsystemet.

“Borgmästaren i Paraíba do Sul, Dayse Onofre, dekreterar tre dagars officiell sorg för döden av tonåringen Bianca Rodrigues Siqueira Lima, en elev i vårt kommunala utbildningsnätverk. Må Gud välkomna den älskade Bianca och trösta hennes föräldrars och hennes föräldrars hjärtan och familj”, avslöjas i en anteckning publicerad på sociala nätverk.

VIDEOS: nyheterna som sändes på TV Rio Sul

Similar Posts

Leave a Reply