En olycka i parken dödar pojke. “Ingen gjorde någonting”, säger pappa

26
En olycka i parken dödar pojke.  “Ingen gjorde någonting”, säger pappa

Den traditionella samban på Rua Juventino Miguel, i Sacomã, söder om São Paulo, hade flera stunder av tystnad denna söndag, 31. De var hyllningarna till pojken Murillo Ferreira dos Santos, 10, som dog på lördagskvällen, 30, efter avsnittet på en nöjespark. Tystnad innebar också revolt och indignation. Föräldrar anklagar parkadministratörer för vårdslöshet – enligt dem fanns det ingen monitor på plats vid olyckstillfället – och det fanns inte heller någon bärgare för akutvård.

“Paren skadades i leksaken. De satte honom i ett annat hörn och lämnade honom där. De ringde bara räddningstjänsten och gjorde inget annat. Det fanns ingen som gjorde första hjälpen. Om det var någon utbildad kunde han vara vid liv. De har ett tillstånd från stadshuset, men det tar ingen ambulans. Fotbollsmatcher och konserter har en ambulans. Varför har inte parken en?”, frågade Murillos pappa, Walter Ferreira, när Estadão. “Jag såg min son ligga på golvet och ingen gjorde någonting”, tillade den 45-årige egenföretagaren.

släpade

Familjemedlemmar och vittnen sa att det fanns minst åtta barn i leksaken. Parkanställde skulle ha aktiverat utrustningen när Murillo skulle lämna. Ett av barnen sprang och lyckades sätta sig upp; andra lämnade.

Murillo kunde inte fly, fastnade i sin skjorta och hamnade släpad av leksaken som heter Skiiing Dance. Han träffades flera gånger i huvudet och ryggen.

Andra besökare började skrika på hjälp, men enligt dem fanns det ingen parkvakt i närheten.

“För mig var det slarv och utelämnande av hjälp”, kritiserade mamman, säljfrämjaren, Amanda Santos. “Jag kan fortfarande inte tro vad som hände. Om jag hade varit där skulle jag ha fått en hjärtattack”, beklagade han.

I måndags, den 1:a, gick familjemedlemmarna till begravningen på Vila Alpina-kyrkogården, iklädda en t-shirt med ett foto av Murillo med inskriptionen “Eterno pilotinho”. På bilden var pojken där han gillade mest: på en motorcykel. “Han gick med mig från måndag till måndag”, sa hans vän Marcelo Faria.

Barndom

På begravningen placerade vännen nyckeln till motorcykeln han bett om så mycket inuti kistan. Murillo levde en rotbarndom, typisk för periferin. Jag skulle flyga drake och spela fotboll barfota. Grannar kom ihåg hans favoritmellanmål, en hamburgare, i princip bröd med cheddar, som pojken älskade att upprepa.

Skolan där han gick i 5:e året i grundskolan, EMEF Hercília de Campos Costa, avbröt klasserna. En affisch med frasen “Murillo Mourning” gav dimensionen av grannskapets smärta.

Nöjesparken stängdes igår. Leksaken väckte åskådares uppmärksamhet. Det fanns ingen skyltning i området.

Nöjesparksadministratörerna hittades inte av nyhetsrapporten. Estadão. Tjänstemän sa att de bara hade anlänt till platsen idag och att de inte visste något om tragedin som inträffade på lördagskvällen.

Polis

Enligt sekreteraren för allmän säkerhet i delstaten São Paulo (SSP) deltog den civila polisen vid händelsen runt klockan 23.00. De fick veta att offret var med på åkturen när han hoppade ur stolen medan utrustningen fortfarande fungerade. Murillo fördes till och med till sjukhuset Saboya i Jabaquara, där han dog.

Staden São Paulo uppgav att detta är ett privat område som har en provisorisk licens att driva. Uppgifterna kommer från tidningen. Delstaten São Paulo.

Similar Posts

Leave a Reply