Enkel pestosoppa – Älskar att laga mat

68
Enkel pestosoppa – Älskar att laga mat

recept på pestosoppa

Enkel pestosoppa

Hej alla,

Hemma är mina barn inte stora fan av basilika, och vem som säger basilika säger också Pistou, eller till och med petso, ja eftersom det är en liten skillnad mellan de två, jag ska berätta mer om det, lite längre ner. Så förra året när vi åkte till Butlin åt vi vår middag på en väldigt fin italiensk restaurang. Jag blev besviken över att mina barn bara ville ha pizza, lol, det har vi varje vecka hemma.

Jag, jag var gourmand, jag ville fråga om allt som var “à la carte”, hihihih, jag hade bett om brushettas som förrätt. Vad goda de blev med en härlig pesto på toppen. Jag och min man hade en fantastisk tid. Till min förvåning fanns det pistou soppa i ackompanjemang. Jag minns inte när jag åt det senast. Det är så gott att jag bara har letat och provat sedan jag kom tillbaka från Butlin av det “riktiga receptet”, och jag säger inte att jag har gjort det och gjort kanske 7 till 8 recept, de var bra ja, men inte så nära restaurangens. Sedan valde vi ett auberginerecept, närmare bestämt en auberginerätt alla permigiana.

“Receptet” hittade jag på bloggen till En solig lunch, en matlagningsblogg som jag har besökt i flera år nu, och där jag har upptäckt massor av underbara recept. Jag säger inte att receptet är exakt detsamma som restaurangen, men smaken var väldigt nära. Och det jag gillade är att man kan förbereda grönsakerna och koka dem i god tid, och förvara dem svalt eller till och med i frysen (vilket jag gör, eftersom jag är den enda som äter den här soppan) och när du vill smaka på den , förbereder du snabbt en pestosås och tillsätter pastan i sista minuten för att koka i såsen. Det är för girigt!

Annars återkommer vi för att förklara skillnaden mellan pesto och pesto, något jag upptäckte för ett tag sedan när jag såg en dokumentär om basilikaodling. Dokumentären var väldigt fascinerande, men jag visste att:

pesto består av basilika, olivolja, vitlök, parmesanost i allmänhet och ännu viktigare pinjenötter.

Peston är gjord på basilika, olivolja och vitlök men vi har inga pinjenötter, och ost är inte obligatoriskt!

recept på pestosoppa
lätt recept på pistosoppa

recept på pestosoppa

Enkel pestosoppa

Kökskärlek

 • 200 gr gröna bönor
 • 100 gr förkokta röda bönor
 • 100 gr förkokta vita bönor
 • 1 medium potatis
 • 1 lök

FÖR PISTOUEN

 • 1 gäng färsk basilika
 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 tb mogna medelstora kompisar
 • 80 gr parmesanost
 • 120 g makaronpasta skära skal eller spagetti
 • 150 ml extra virgin olivolja
 • salt-
 • peppar
 • häll 2 liter vatten i en kastrull.

 • Tvätta, skala och skär potatisen i bitar.

 • Tvätta och skär de gröna bönorna i bitar.

 • Doppa potatisbitarna och haricots verts i pannan med löken och koka i minst 25 minuter

 • När grönsakerna är väldigt möra, tillsätt de vita bönorna och de redan kokta röda bönorna, salta och låt puttra lite.

förbered peston:

 • Doppa tomaterna i kokande vatten i 30 sekunder, doppa dem sedan i isvatten och skala dem.

 • Krossa dem och lägg dem i en mixerskål med de pressade vitlöksklyftorna och de tvättade basilikabladen.

 • Blanda några gånger och tillsätt sedan olivoljan i en droppe.

 • Tillsätt riven ost, salt och peppar. Vi borde få någon sorts sås.

 • Koka upp soppan igen och tillsätt pastan och koka under den tid som anges på förpackningen.

 • Stäng av, häll i peston (inte hela mängden) och blanda.

 • Servera varm eller, helst kyld, efter en god vila i kylen.

Enkel pestosoppa

Maträtter Ramadan 2020 Komplett måltid Bönor Enkel matlagning Hälsosam matlagning Vegetariskt kök

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Similar Posts

Leave a Reply