Fallet med “Woman of the Abandoned House” kommer att bli en serie

47
Fallet med “Woman of the Abandoned House” kommer att bli en serie

Podcast för tillfället, “Kvinnan från det övergivna huset” kommer att förvandlas till en serie. Avslöjandet gjordes av den ansvarige för produktionen av ljudattraktionen, journalisten Chico Felitti.

“Serien har många intresserade. Jag har varit eftersökt av Gud och världen. Alla du kan tänka dig”, sa Felitti under sitt deltagande i São Paulo bokbiennalen i helgen. “Jag höll med Folha och jag tycker också att det är rättvist att podden går i luften först. Men allt tyder på att det kommer att hända.”

“Kvinnan i det övergivna huset” kommer att ha totalt sju avsnitt. Sex har redan gjorts tillgängliga – gratis på de viktigaste ljudplattformarna, som Spotify, Apple Podcasts och Deezer – och det sista av dem, ett extra avsnitt, är en intervju på cirka 2 timmar med Margarida Bonetti, den brasilianare som eftersöks av FBI, som bor i den nu berömda herrgården Higienópolis.
Foto: Instagram/Kvinnan från det övergivna huset/Modern popcorn

Podden lanserades av Folha den 1 juni och är en undersökande rapport om invånaren i det förfallna huset på Rua Piauí. Kallas Mari på podcasten, hon heter Margarida Bonetti, som föddes rik och bodde i många år i USA med sin man och hembiträdet som hade “givits som en gåva” av sina föräldrar, de ursprungliga ägarna av det huset .

Pigan som arbetade för paret hölls i privat fängelse utan lön i 20 år, utsatt för fysisk och psykisk misshandel. Analfabet, förtvivlade hon över att befinna sig långt från sin familj, talade ingen engelska och var sjuk – med en tumör som hennes “chefer” inte skulle tillåta henne att behandla. Tills en granne förstod vad hon ringde och anmälde det till polisen. René Bonetti, maken till “Mari”, dömdes till mer än 6 års fängelse och betalning av böter och ersättning till offret.

Men Margarida lyckades fly till Brasilien i slutet av 1990-talet, innan hon gick till rättegång i USA. Vid den tiden hade hennes pappa dött och hon använde ursäkten att komma till begravningen och återvände aldrig till USA.

Väl på landet bosatte hon sig i sin familjs gamla herrgård, där hon bor än i dag, gör sällsynta offentliga framträdanden och har sedan dess använt ett tjockt lager vit salva i ansiktet. På grund av detta kom hans figur att misstas för ett spöke av invånare i regionen.

Historien handlar fortfarande om ett slagsmål med två systrar om familjearvet och hälsosituationen för deras mamma, som bor instängd i huset med Margarida.

På grund av dess sadistiska och olycksbådande detaljer, slutade historien med att bli viral. Först, på TikTok, efter ett “true crime” gjorde tiktoker en video framför huset och nådde över 1 miljon likes. Därifrån slog berättelsen in på Instagram och Twitter och förvandlade det “Abandoned House” till ett meme- och brottsturismdestination.

Similar Posts

Leave a Reply