Familj gör crowdfunding för att betala för begravningen av modelloffer för cancer

39
Familj gör crowdfunding för att betala för begravningen av modelloffer för cancer

Kroppen av den brasilianska modellen Samantha Natasha Ferreira (utvalt foto), 18 år gammal, kommer att begravas på söndagsmorgonen (17/7), på Campo da Esperança da Asa Sul-kyrkogården. Den unga kvinnan dog på fredagskvällen (15/7), ett offer för aggressiv äggstockscancer.

Samanthas familj söker hjälp för att täcka kostnaderna för begravningen och organiserar en crowdfunding. Totalt uppgår kostnaderna till 5,8 tusen R$. ”Jag kunde inte, så all hjälp är mycket välkommen. Det är som en hyllning till henne”, säger hennes mamma, Maria José Ferreira. Donationer av valfritt belopp kan göras via Pix, med nyckeln [email protected]eposten.

Enligt Maria José börjar väckningen klockan 8.00. Begravningen är planerad till 10.30. “Samantha vilade. Hon var en krigare och gick så långt hon kunde. Nu vet vi att hon vilat”, säger den unga kvinnans mamma.

minns historien

Sedan 2020 hade den unga kvinnan kämpat mot en äggstockstumör, men nyligen var hon på palliativ vård – när patienten inte reagerar på behandlingen. Hon lades in på barnsjukhuset.

Den 11 juni förra året metropoler publicerade en artikel om förverkligandet av Samanthas dröm: att se havet för första gången. Vid tillfället reste den unga kvinnan till Salvador (BA) för att upptäcka charmen med havet och stranden.

“Jag tror att det första jag ska göra är att trampa på sanden, ta ett djupt andetag och titta på horisonten”, log Samanta, i en video som lades upp på sociala medier, strax före resan. Hon reste med sin mamma, Maria José Ferreira, och systern Katrina Nathasha Conceição, 13 år.

Se modellen:

0

Den unga kvinnan fick hjälp av den brasilianska föreningen för hjälp till familjer med barn med cancer och hemopatier (Abrace).

Förra året, utförde en innovativ procedur som kallas autolog tandemtransplantation (AHCT). Han fick sina egna stamceller i den känsliga operationen. Medan hon var på sjukhus i fem månader för denna procedur började Samantha ständigt drömma om havet.

Modellen började få hjälp av Abrace i november 2020. Varje dag växte viljan att känna havet starkare. I maj 2022 gick hon med i William-programmet. Den drömska hållningen, även inför sådana motgångar, sensibiliserade och inspirerade projektdeltagarna, som gjorde flickans dröm möjlig, exakt 35 dagar innan hennes avresa.

William Program

Willian-programmet betjänar 40 patienter som är bortom möjligheten att bota, och erbjuder vård från socialarbetare, mat, medicinering, transporter och annat stöd.

Abrace hjälper för närvarande 859 barn och ungdomar med cancer och hemopatier, med stöd från samhället och partners.

Gör ett klagomål eller föreslå en rapport om det federala distriktet genom Metrópoles-DF WhatsApp: (61) 9119-8884.

Similar Posts

Leave a Reply