Fängslad av misstag i 22 dagar förlorade Edimilson till och med sin mammas begravning

37
Fängslad av misstag i 22 dagar förlorade Edimilson till och med sin mammas begravning

För att göra saken värre släpptes han den 14 juni, men släpptes först sex dagar senare.

Edimilson Rodrigues da Costa, 49, fängslades av misstag i 22 dagar. Han greps den 30 maj när han lämnade in en polisanmälan om sin mammas död, men misstades för sin bror, Emilson Rodrigues da Costa, 52 år gammal, som under några år använde dokumentation för Edimilsons räkning.

Men förutom att tillbringa dagar i fängelse oregelbundet och inte ens kunna närvara vid sin mors begravning, har den ett frigivningstillstånd utfärdat den 14 juni och släpps först sex dagar senare, vilket förlänger hans vistelse vid straffinstitutet Campo Grande, från kl. som han lämnade först idag och gick rakt in i famnen på sin fru och dotter.

“Var svårt. Jag sov på golvet, jag sov dåligt. Det fanns många banditer, knarklangare inne i cellen. Och min egen bror som gjorde saker i mitt namn”, sa Edimilson, som är putsare på Maria Aparecida Pedrossian University Hospital, med känslor.

Till rapporten berättade han också att om 20 dagar kommer hans namn att vara “rent” i systemet igen och han började gråta när han tillfrågades om begravningen av sin mamma, som inte kunde närvara på grund av att han hade varit frihetsberövad. Han kunde inte svara på frågan.

Slutligen, glad över att bli mottagen av familjen – förutom att hans fru och dotter, svågrar och syskonbarn väntade på hans avgång – grät han bara, oförmögen att tala. De lämnade tillsammans och väntade på att full rättvisa skulle skipas.

Fall – uppenbarligen fortsatte namnförvirringen, som startade på Depac/Cepol (Community Emergency Care Department), under gripandet och förvirrade till och med Justice och Agepen (State Agency for Administration of Penitentiary System), vilket enligt advokaten José Gondim , utfärdade en begäran om frigivning till fängelset i Aquidauana, där Emilson avtjänade tid under en period.

“Domaren beslutade att för att reda ut alla tvivel var han tvungen att samla in Edimilsons fingeravtryck. Måndagen var helgdag. På tisdagen skickade registerdirektören ett frigivningstillstånd till IPGC, varifrån en begäran skickades om att samla in fingeravtryck till Aquidauana-fängelset. Jag pratade med Agepen. När det var på onsdagen upptäckte vi att dokumenten hade gått till Aquidauana”, sa han.

En 6-årig dotter gick för att ta emot sin pappa i tisdags när han lämnade fängelset, med ett mellanmål.  (Foto: Miriam Machado)
En 6-årig dotter gick för att ta emot sin pappa i tisdags när han lämnade fängelset, med ett mellanmål. (Foto: Miriam Machado)

Gondin kommenterade också att Emilson för en tid sedan använde sin brors namn för att begå brott och även för att fly från Gameleira’s Semi-open Regime Prison. “Och i denna process (av vilseledande) bevisades det att Edimilson var oskyldig och Emilson dömdes”, sa advokaten och betonade att passagerna i Edimilsons namn faktiskt är av Emilson.

Advokaten kommenterar också att bröderna inte har haft kontakt på länge, även för att Emilson suttit fängslad länge.

Familj – Sueli Aparecida Brites da Silva, 42, är hemmafru och har tillbringat mycket svåra dagar borta från sin man, som hon varit gift med i 10 år. “Jag är skakad, eller hur?. Jag tänker på situationen han är i. Han är skyldig ingenting. Han jobbade hela sitt liv, tänk på en hårt arbetande man!”, kommenterade han i väntan på utgången.

Hon kunde inte ens besöka honom i fängelset, eftersom det tar en vecka att få ett besökskort. ”Jag kunde bara ta med mig kläder och en filt. Han gick inte ens till sin mammas kölvatten”, beklagade Sueli och kom ihåg att hennes svärmor bodde med dem hemma när hon dog, ett offer för en CVA (Cerebral Vascular Accident).

Edimilson kramar sin fru efter 22 dagar i fängelse på Campo Grande straffinstitut.  (Foto: Miriam Machado)
Edimilson kramar sin fru efter 22 dagar i fängelse på Campo Grande straffinstitut. (Foto: Miriam Machado)

Parets 6-åriga dotter väntade spänt på sin pappa, som hon kallar “Pipe”. “Jag förklarade för henne, hon är smart. Hon gråter mycket. Ring Pipes pappa. “Mamma, jag vill ha min pipa”, säger hon hela tiden.

Om sin svåger säger hon att hon aldrig sett honom. Förutom Emilson och Edimilson fanns en tredje syster, som nu är avliden. Emilson har en historia av mord, våldtäkt, våld i hemmet och narkotikahandel, samt stöld och falsk identitet.

svara – I kontakt med Agepen informerades Campo Grande News om att “det endast verkställer rättsliga beslut, inte att blanda sig i den processuella processen. Den hänvisade fången släpps i eftermiddag, efter slutförandet av fingeravtrycksundersökningen, utförd av civilpolisens tekniska expertis, enligt villkoren i själva Alvará de Soltura”.

På Civilpolisens identifieringsinstitut var uppgifterna att orsaken till förseningen med tentamen inte är känd, och att förfrågan kom till institutet först i går.

Edimilsons advokat uppgav att han kommer att väcka talan om ersättning. ”I dag kommer han att sitta i fängelse i 22 dagar. Enda inkomstkällan är hans jobb som putsare. Han kunde inte ens gå på sin mammas begravning. Han är väldigt skakad. Allt detta orsakade honom irreparabel skada.”

Ansiktena exponerades inte på familjens begäran.

Similar Posts

Leave a Reply