Fashion Pole tar emot Expoarte 40

28
Fashion Pole tar emot Expoarte 40

Nästa lördag, den 25 juni 2022, med start kl. 16.00, kommer Praça Central do Polo de Moda, i Guará II, att vara värd för Expoarte 40. En konst- och kulturmässa på QE 40 som gör det möjligt för samhället att känna till och förvärva hantverk och gastronomi producerad i staden, samt hedra konstnärer och kulturgrupper från Guará.

Expoarte 40 föddes med syftet att ta bort hantverkare och mikroentreprenörer från inomhus som hade svårt att sälja sina produkter under en post-pandemisk period, och på så sätt värma upp stadens kreativa ekonomi och föra samman utställare från olika segment för att sälja sina produkter. Samt att främja stadens kultur med ett utrymme för presentationer av konstnärer och grupper från Guará och gäster från andra administrativa regioner.

Dessutom har Expoarte som mål att föra kultur och fritid till platser i staden som saknar dessa aktiviteter och inte har tillgång till kultur, som QE40 och Fashion Pole.

I installationsprogrammet för Bokkylskåpet, som kommer att graffiteras av plastkonstnären och kulturchefen Julimar dos Santos; föreläsning om ”Overcoming and Inspiration” av militärpolisöverste Scheyla Sampaio, Sustainable Instruments Workshop med Espaço Lola, Children’s Storytelling with Kiusa Button of Stories Cofo och Audio Visual Installation baserad på forskning i Guará av IBeatriz Santana.

Under evenemanget kommer urbana konstnärer från Guará och andra administrativa regioner som Yla, Ktar, Byako och Lucas Piá att graffitera det offentliga rummet och panelerna.

Den musikaliska delen kommer att ledas av den lokala artisten Seya Ogs rap, Jeffin Novo Esquemas röst och gitarr och DJ Henrique Lion.

Enligt kulturchefen för Guarás administration, Julimar do Santos, är kulturmässan i Praça Central do Polo de Moda ett viktigt ögonblick för Guarani-samhället, och särskilt för denna region av staden, som historiskt sett försummats av regeringen. ”En konstmässa på Polo de Moda är av stor betydelse för lokalsamhället, hantverkare och lokala företag. Kulturledning stödjer och samarbetar med kulturfrämjande och programmering, och involverar konstnärer från olika sektorer i detta möte som säkert kommer att bli det första av många. Närvaron av samhället är mycket viktig för framgången för detta banbrytande projekt”.

För kulturproducenten Henrique Machado ger detta projekt tillgång till och demokratisering av kultur, eftersom det för in kulturaktiviteter till samhällen som saknar dessa fritidsalternativ. “Det är en stor tillfredsställelse att få denna mässa till det samhället”

Enligt Janaina Marins är detta partnerskap med Guará Culture Management vid detta evenemang en milstolpe för kulturen i Guarani. “Vi tar lite kultur till en plats där det nästan inte finns några attraktioner för människor att lämna sina hem och ockupera offentliga utrymmen. Så vi bestämde oss för att förena de föreslagna attraktionerna med utställarna så att vi, förutom att publicera våra verk, också har försäljningsmöjligheter och erbjuder en mycket rolig lördag för det här samhället. Som tidigare invånare i regionen är det mycket glädjande att få marknadsföra detta evenemang”.

Konstmässan QE 04 är en marknadsföring av Lion Sound, ledd av kulturproducenten Henrique Machado, Janaina Marins Produções och Cultural Management of Administration of Guará och har stöd av Rádio Guará Web, Folha do Guará, Caliandra Tourism och samhällsledaren Tania Coelho.

Similar Posts

Leave a Reply