Fashion Retail firar långvarig kyla som ökar försäljningen | SEGS

49
Fashion Retail firar långvarig kyla som ökar försäljningen |  SEGS

Låga temperaturer under längre perioder har varit positivt för kläd- och vintervaruhandeln

De återkommande kallfronterna som drabbat landet, främst i sydöstra och mellanvästern, har höjt prestandan för försäljningen av kläder och vinterartiklar. Detta är vad ABVTEX (Brazilian Textile Retail Association) undersökning avslöjar, som representerar mer än 110 modehandelsvarumärken i landet.

Medan återförsäljarna de senaste åren förutsåg försäljningen av höst/vinterkollektionen i maj, för bättre lagerhantering, kommer detta år att bli annorlunda med tanke på den höga efterfrågan.

Enligt Edmundo Lima, verkställande direktör för ABVTEX, “försäljningsökningen som registrerades i april bibehålls med de låga temperaturerna och i kombination med minnesdatumen, vilket gjorde att gåvorna från Mors dag och Alla hjärtans dag privilegierade vinterartiklarna”, framhåller han .

I undersökningen gjord av ABVTEX var försäljningen i maj/22 jämfört med föregående månad (april/22) högre för 94 % av de konsulterade detaljhandelskedjorna. Jämfört med samma period förra året (maj/21) angav 100 % av varumärkena bättre prestanda.

Det faktum att de kallaste dagarna sammanföll med viktiga minnesdatum, som Mors dag och Alla hjärtans dag, bevisar resultatet av undersökningen med modeåterförsäljare där 94 % bekräftar den bättre försäljningen på Alla hjärtans dag, båda jämfört med samma datum 2021 och 2019 (år 2020 är inte en jämförande grund på grund av stängningen av handeln på grund av pandemin).

Lima signalerar att det var tillväxt under årets 1:a kvartal och att försäljningsstängningen under 1:a terminen borde vara positiv för sektorn. “I denna mening förväntar sig detaljhandeln att bibehålla denna prestation under andra halvåret även inför uppmärksamhetspunkter, såsom effekterna av utbudet i produktionskedjan på grund av logistik- och råvarukostnader, inflation och ökade räntor.”

Han påpekar också en annan variabel för andra terminen: “vi har C opa som äger rum i slutet av året, vars speldagar – där det är minskad rörelse av människor – blandas med en viktig period för detaljhandeln, vilket är Svart fredag”.

Om ABVTEX

Associação Brasileira do Varejo Têxtil (ABVTEX) grundades 1999 och är den enhet som samlar de mest representativa nationella och internationella modebutikskedjorna, som säljer kläder, skor, modeaccessoarer och hemtextilier. ABVTEX syfte är att främja mode hållbarhet, göra det mer tillgängligt genom utveckling av en etisk, ansvarsfull, innovativ, konkurrenskraftig och transparent produktionskedja.

Similar Posts

Leave a Reply