Första offret för USA:s massaker identifierats

37
Första offret för USA:s massaker identifierats

Nicolás Toledo, 78, satt på en rullator för att titta på paraden den 4 juli i Highland Park, Lake County, Illinois, i måndags när han sköts “i ryggen.” och i huvudet,” hans dotter, Josefina Toledo, berättade för hemsidan The Daily Beast.

“Vi kastade oss alla på golvet… Min pappa, vad svårt det är för honom att gå… han satt på sin rollator och blev påkörd”, beklagade han.

Den gamle mannen var en av sex personer som mördades av Robert Eugene Bobby Crimo III, en 22-årig rappare, som greps runt klockan 18.40 på måndagen klockan 8 efter att ha främjat massakern med ett gevär. Attacken ägde rum under paraden den 4 juli, det datum då amerikansk självständighet firas. Vi visar filmer från ögonblicket för attacken i senaste rapporter här på MS Notícias.

Att gå på paraden var en familjetradition och enligt Josefina skulle hon, hennes pappa och andra familjemedlemmar efter att marschen var över samlas hemma för att fortsätta fira högtiden.

“Vi var alla väldigt glada när vi väntade på paraden när skottlossningen plötsligt började”, berättade den föräldralösa fadern.

Bland de dussintals skadade av kraftfulla gevärskulor fanns pojkvännen till en av Josefinas systerdotter. Han är inlagd på sjukhus i stabilt tillstånd men opereras för att ta bort kulan nära hans lungor. “Det finns ingen säker plats längre”, sa Josefina.

Offret bodde i Morelos, Mexiko, innan hon flyttade till USA med sin son för att hitta arbete i mitten av 1980-talet, och återvände sedan till sitt hemland för att njuta av sina gyllene år.

Han återvände till Illinois för tre månader sedan för ett längre besök med sin stora familj i Highland Park.

Josefina Toledo berättade för The Beast att hennes pappa var lyckligast när han åkte båt, fiskade och jagade i den lilla staden Nexpa. Även när han bodde i Illinois tog hans barn honom på jakt. Familjen planerar att skicka tillbaka hans kropp till Mexiko för begravning.

Similar Posts

Leave a Reply