Fransk löksoppa – Kärlek till matlagning

69
Fransk löksoppa – Kärlek till matlagning

löksoppa

löksoppa

Hej alla,

Du gillar Löksoppa, det här oslagbara receptet på det franska köket som du måste veta hur man förbereder på rätt sätt, för att kunna uppskatta det till dess verkliga värde… Det är inte lök som du ska koka i vatten och det är klart. Även om receptet är lätt att göra, men du måste följa rätt förberedelsesteg. För den som älskar lök, varför inte också prova denna pissaladiere!

Jag smakar det ofta varje gång vi åker till London, i en liten fransk bistro, min man och mina barn frågar mig alltid hur jag kan gilla den här soppan… Men jag gillar den mycket. Som ett resultat, och eftersom jag känner till deras åsikter om receptet, har jag aldrig testat att göra det hemma.

Idag delar jag med mig av det lätta receptet på löksoppa, det vill säga löksoppa ej gratinerad och jag tackar min vän Kiko Benakano som gav mig tipsen för receptet, som hon lärde sig av en fantastisk kock… det här receptet är lika gott som det jag är van vid att äta. Jag gjorde den med kycklingbuljong som jag nu gör ofta och som jag förvarar i frysen i påsar, det är verkligen väldigt praktiskt när man behöver det!

och här är den löksoppa video

För mig är det säsongsöppningen för soppor och veloutéer, jag vet inte om du är som jag, men på vintern gillar jag verkligen soppor till lunch, speciellt eftersom jag befinner mig ensam, när barnen är i skolan för hela dagen, och min man som jobbar, så jag gör mig själv en soppa i 2 dagar till. Jag gillar det mycket, jag ska ge er ett litet urval av mina favoritsoppor och soppor:

Löksoppa

Löksoppa

Löksoppa

Kökskärlek

Förberedelsetid 30 min

Tillagningstid 40 min

Total tid 1 h 10 min

 • 1 kg och en halv lök
 • 3 mot Smör
 • 3 mot en matsked mjöl
 • 2 liter kycklingbuljong
 • salt och svartpeppar
 • 1 nypa muskotnöt
 • 1 baguette
 • 150 gr ost
 • hemgjord kycklingbuljong
 • i en gryta, smält smöret,

 • tillsätt löken skuren i tunna skivor

 • rör om och titta på löken som ska få en vacker gyllene färg utan att brännas.

 • tillsätt mjölet i regn under omrörning

 • Häll över kycklingbuljongen, tillsätt salt, svartpeppar och muskotnöt.

 • öka värmen och koka i minst 30 minuter.

 • Servera löksoppan med skivor ostbröd på toppen

förbered ostbrödsskivorna:

 • skär baguetten i skivor på nästan 1 och en halv cm

 • strö toppen av varje skiva ost och grädda i ugnen på medeltemperatur tills den är gyllenbrun.

löksoppa

Rostat bröd Bröd Hälsosam matlagning Algeriet Enkel matlagning Ramadan Frankrike

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Similar Posts

Leave a Reply