Global Village… Skatter från öst och väst pryder alla vingar

78
Global Village… Skatter från öst och väst pryder alla vingar

Ett brett utbud av konst som erbjuds av Global Village, det första familjemålet för shopping och underhållning, eftersom det tar besökaren ombord på länders paviljonger till olika länders skapelser, vare sig det gäller skulptur och målning, eller till och med till skapelserna av en värld av tillbehör och ädelstenar.

Mellan korridorerna i paviljongerna och dess olika hörn, områden tillägnade konstverk som speglar kulturer från hela världen och lyfter fram civilisationerna hos folk från öst och väst, eftersom ägarna till dessa skapelser är angelägna om att delta i den globala byn säsonger årligen, så att destinationen förvandlas till en station som ger dem en möjlighet att presentera sin konst för besökare som letar efter Distinguished pieces, och konst som gläder ögat och tillfredsställer dem med raffinerad smak.

traditionell konst

Av trä och koppar kommer du att bli överraskad av en grupp sniderier som förkroppsligar ansikten, kroppar och djur i den afrikanska paviljongen, och färgerna på snidat trä korsar sig med krökar och vändningar mellan svart och brunt, samt ansikten gjorda av koppar och trä, medan senegalesen Serensar Mbaye sitter på sin stol och arbetar med att kanta och polera det snidade träet.

Mbaye sa om skulpturerna han tar med till den globala byn: “Senegal är känt för konsten att snida i trä, som är en av de traditionella konsterna som gamla människor fortfarande bevarar, men den är begränsad i popularitet bland unga människor. Den här typen av skulptur är ett arv i Senegal.”

Embai har inte varit frånvarande från Global Village sedan 2015, och detta deltagande kommer med en intern önskan att presentera senegalesisk kultur för världen, eftersom han fann att Global Village är en möjlighet som inte är tillgänglig i andra länder, eftersom den tar emot besökare av alla nationaliteter.

Han förklarade att “skulpturerna han ställer ut lockar många människor från olika länder, särskilt från Förenade Arabemiraten, Indien, Libanon, Saudiarabien, Jordanien, Syrien och Iran.” När det gäller dessa mästerverk av olika storlekar, indikerade han att de kan hanteras som kompletterande hemmöbler, eftersom de är lämpliga för att skapa dekorationer, oavsett om det är i eller utanför huset, och betonade vikten av att inte lämna dem direkt exponerade för solen så för att inte skada träet på grund av hög värme eller luftfuktighet.

Ett enda stycke som tillverkas helt för hand kan ta dagar av kontinuerligt arbete med att skära, polera och behandla träet efter att snidningen är klar, för att bevara dess lyster för livet, enligt Mbaye, som tillade: “Dessa skulpturer gör det inte kräver särskild skötsel, men ibland behöver träet poleras för att ge det en jämn och distinkt finish.” Förutom träsniderier visar Embai en grupp ansikten gjorda av trä och koppar, och påpekar att det har blivit mindre närvarande i hans land, eftersom det kräver hög effektivitet inom industri och design, eftersom det är beroende av koppar och inte bara trä, noterar att de skulpterar alla former och ansikten på ett realistiskt och abstrakt sätt, såväl som alla sorters djur genom denna konst.

guldpläterad

Indian Parad Raichura, grundare av Visruti Accessories, reser för sin del till Dubai årligen, särskilt för att delta i Global Village-säsongen, och återvänder sedan till sitt land för att producera nya accessoarkollektioner.

“Designerna som vi erbjuder är uppdelade i två delar: modern design som kvinnor av olika nationaliteter och åldrar önskar, såväl som arabisk design, som specifikt efterfrågas från specifika nationaliteter och ofta efterfrågas för speciella festligheter,” sa Raichora till Emirates Today . Han förklarade att “designerna är alla gjorda av guldpläterat silver, så deras färg ändras inte, och det är detta som har skapat förtroende mellan honom och de kunder som besöker honom årligen sedan hans första deltagande i byn för 20 år sedan.”

Han tillade, “Traditionella tillbehör är mycket populära och i stor efterfrågan, särskilt de gjorda med konstgjorda pärlor, som är populära bland många viken och arabiska nationaliteter.”

Förutom den arabiska smaken erbjuder Raichora några stycken som har indiska drag, och de varierar mellan bågar och örhängen, eller till och med stycken som används för att pryda hår. Den indiska tillverkaren, som har deltagit i Global Village i två decennier, bekräftade att han under dessa år hittade en distinkt marknad i regionen och byggde en solid bas med kunder, och idag placerar han sin grupp i två butiker i Indiska paviljongen.

Ädelstenar

Mellan färgerna på ädelstenar och estetiken i deras former erbjuder Muhammad Abdullah från butiken “Treasures of Sinbad” tillbehör gjorda av ädelstenar som lyfter fram det jemenitiska arvet. Designen som den visar bär de berömda jemenitiska stenarna, inklusive agaten, som är den mest kända ädelstenen i det landet, på grund av den positiva energi den bär till människor.

Muhammad förklarade att “Jemenitisk agat utvinns från Mount Anas, förutom ett brett utbud av stenar som kännetecknas av att bära mycket positiva energier, inklusive den färgade blodstenen som utvinns från själva berget, och som också bär bra energi. ”

Den jemenitiska tillverkaren erbjuder stenar i en mängd olika utföranden, av vilka några kommer i form av simbassänger eller ringar och kontrakt, och påpekar att han efter slutet av bysäsongen återvänder till sitt land för att samla stenar och börja utveckla nya mönster för att bygga grupper som kan presenteras under nästa säsong i byn.

Om de mest framträdande jemenitiska stenarna sa Muhammed: “Agat är den första stenen i Jemen, tillsammans med bärnsten, som är den näst mest framträdande stenen i vårt land. För dem som inte har förmågan att betala priset för stenen.”

Mohammed, som har varit angelägen om att delta i de globala bysäsongerna i 11 år, bekräftade att han kommer att delta under de kommande åren, givet den framgång som destinationen erbjuder honom.

6 månader att förbereda

Tillverkare och företagsägare bekräftade för “Emirates Today” att de åker till Global Village för att presentera konstverk som de har förberett i många månader, och beskriver det berömda familjemålet som en framträdande plats för dem att presentera sina olika skapelser.

De tillade att efter slutet av bysäsongen arbetar de för att återvända till sina hemländer, eftersom de börjar förbereda skulpturala verk och uppsättningar av tillbehör som ska presenteras under nästa säsong. De betonade att denna marknad stimulerar kreativitet och erbjuder allt som är utmärkande, med tanke på gästernas och besökarnas multinationalitet och mångfalden i deras önskemål.

• Ett brett utbud av konst som erbjuds av den berömda destinationen, eftersom den följer besökaren till kreativiteten i länder och deras folks kulturer.

Dela med sig

Skriva ut
Similar Posts

Leave a Reply