Goda drinkar: 8 nya trendiga barer i São Paulo – Marie Claire Magazine

46
Goda drinkar: 8 nya trendiga barer i São Paulo – Marie Claire Magazine

8 trendiga barer i São Paulo (Foto: Michael Discenza/Unsplash)

8 trendiga barer i São Paulo (Foto: Michael Discenza/Unsplash)

Helgen närmar sig och den vanliga frågan: vad är schemat? Om du är från São Paulo, eller passerar genom huvudstaden, är dina problem över. DE Marie Claire ger en lista över de 7 nya hypade barerna för tillfället. Och det har för alla smaker, fickor och genrer!

São Paulos bohemia börjar med en upplevelse på näst sista våningen i den högsta byggnaden i staden, som fungerar som drinkbar och boende via Airbnb. Den passerar förbi en gammal funilaria i Bexiga som till och med ger sitt namn åt åkturen. Det finns också en bar HBTQIAP+ i Barra Funda, med en meny med lesbisk tema: Sapatrícia, Geralda, Greloni.

För att inte tala om vad som är uppdelat mellan bar och klubb, med DJ:s som spelar house och brasiliansk musik, i hjärtat av Jardins. Och ett kulturellt utrymme utomhus, i Pinheiros, som rockar konstscenen, med målningar på väggarna och dansprogram.

Våning 43 (Foto: Reproduktion)

Våning 43 (Foto: Reproduktion)

våning 43

På näst sista våningen i Mirante do Vale – den högsta byggnaden i São Paulo [são 51 andares]i Anhangabau-dalen – är den våning 43. Platsen, som var ett gammalt handelskontor, har förvandlats till ett projekt fullt av grönt, med upplevelser allt från En natt i skogen [hospedagem via Airbnb] och kocklagad brunch Daniel Vasconcelos och eftermiddagar och kvällar med drinkar med mixologen Lucas de Araujo. Allt detta mitt under en invasion av växter med mer än 100 arter från Atlantskogen vid anläggningen. Djungeln som flyr ossav fransmannen Charly Andral och chilenske Reinaldo Apablaza.

+ Bar Aberto: verklighetsvinnande bartender minns bana och lär ut drinkar

Specialdrycker kan avnjutas på fredagar från kl. 15.00. Mixologen förbereder skapelser med smaker från Atlantskogen för att avnjutas bland den växtlighet som dominerar i rummet. På menyn, cocktails med typiska frukter (med eller utan alkohol) och snacks.

Våning 43 (Foto: Reproduktion)

Våning 43 (Foto: Reproduktion)

Denna fredag ​​(1) bjuder Lucas in till caipirinhas med Cambuci, Pitanga och Araçá Amarelo. För att garantera din plats måste du köpa online-inbjudan. Antagningen är dock inte individuell. För R$110 kan du boka ett bord med 4 drinkar betalda och du kan gå med upp till 4 vänner. Drycker med alkohol är värda R$30 reais och R$20 för alkoholfria drycker.

Pedro Lessa Square, 110, rum 4307 – Downtown
@andar43.sp

Bixiga Funilaria (Foto: Reproduktion/Instagram)

Bixiga Funilaria (Foto: Reproduktion/Instagram)

Body Shop

En gammal funilaria, i hjärtat av Bexiga, ger sitt namn till den nya, nästan hemliga punkten i São Paulo, Funilaria Bixiga, som på torsdagskvällar och söndagseftermiddagar [às vezes abre às sextas]det finns köer i timmar och timmar för att komma in.

+ Bakom disken: hur kvinnor som arbetar på barer försvarar sig från trakasserier

Baren, som fungerar mer som en samba-turné och DJ:s – som spelar från brasiliansk musik till rock, till axé – behåller fortfarande estetiken hos en plats som reparerar bilar: med skalande skyltar på väggarna, staplade öllådor. golv och takfläktar.

Bixiga Funilaria (Foto: Reproduktion/Instagram)

Bixiga Funilaria (Foto: Reproduktion/Instagram)

Menyn, som är på väggen med gula bokstäver, har en flaska öl och drycker som gin och tonic (22 USD), caipirinha (20 USD), Negroni (25 USD), Mojito (21 USD) och andra. Att äta, varma empanadas. Inträdet är inte gratis, det kostar från R$10 till R$20 reais, beroende på dag.

Rua Rui Barbosa, 572
@funilariabixiga

Gioia (Foto: Tadeu Brunelli)

Gioia (Foto: Tadeu Brunelli)

Gioia

Gioia är en pianobar och restaurang som drivs av Gabriel Diniz Abrão, från Attivo-gruppen som äger namnen på exklusiva restauranger i São Paulo som Kitchin, Su och Aima.
I en privat klubbmiljö upplever gästerna bakom kulisserna en oväntad, eklektisk och levande atmosfär. Pianot är salens stjärna, det tillkommer ingen konstnärlig täckningsavgift för den musikaliska attraktionen som presenteras dagligen i husets program.

Öppettiderna är måndag till lördag från 19:30 till 02:00. Tillgång till inhägnaden rekommenderas starkt med reservationer av webbplats.

Menyn är fokuserad på det internationella köket och listar klassiska och tidlösa rätter att dela, gjorda med ädla ingredienser och en touch av komfortmat.

Gioia (Foto: Tadeu Brunelli)

Gioia (Foto: Tadeu Brunelli)

Efter smak: Popover (franskt jordgubbssmör- R$15), Patatine (parmesanmousse, paprika- R$20), Cornetto (tryffel carbonara, kaviar baccala mantecato, lardo tonfisk- R$68), Barbabitole (rökt rödbetor, ricotta tahini, honung- R$38), Mac&Cheese al Tartufo (gratäng, säsongsbetonad tryffel-R$120), Salmone Stagionato (rökt lax, crème fraîche, blinis- R$90).

Bland beställningarna finns klassiska och författaredrycker från 62 R$. Några av dem, Fitzgerald, Clover Club och Old Fashioned. Förutom en sofistikerad vinlista som har etiketter av raffinerad känslighet, fokuserad på Brasilien och den gamla världen, med tonvikt på naturliga viner och apelsiner.

Dr Street Melo Alves, 301, Jardins
@gioiasaopaulo

Flagga Flagga (Foto: Reproduktion/Instagram)

Flagga Flagga (Foto: Reproduktion/Instagram)

flagga flagga

“För flera år sedan kom en vall från västra São Paulo till São Paulo på jakt efter ett autentiskt och fritt liv. ett affärs- och livssamhälle. Frukten av denna förening föddes! Vacker, hälsosam, med 64 m², kalla drycker och öl på ett infall, välkomnar vi dig till vår BB”. Så här är Instagram flagga flaggahelt ny bar på den livliga Rua Souza Lima, i Barra Funda [onde também fica o A Dama e os Vagabundos e Trago Bar]meddelar sin ankomst.

+ Att njuta av: tio barer med otroliga landskap runt om i världen

Flagga Flagga (Foto: Reproduktion/Instagram)

Flagga Flagga (Foto: Reproduktion/Instagram)

Etablissemanget, LGBTQIAP+, har klassiska drinkar som leker med det lesbiska temat: Sapatrícia, Geralda, Greloni. Och författare: Bandeira, Sininho och Chádi. Att äta: Bröd med saker [pão com fermentação natural da Farinha com conservas do dia] och baraperitif [azeitona, tremoço, minduim, kimchi e o que mais tiver].

Rua Souza Lima, 81, Barra Funda
@bandeirabandeirabar

Laskarina (Foto: Reproduktion/Instagram)

Laskarina (Foto: Reproduktion/Instagram)

Laskarina Bouboulina Tavern

Fortsätter med handlingen från Barra Funda, den Laskarina Bouboulina Tavern Det ligger också på Rua Souza Lima. Viviana och kocken och partnern Camila Moura de serverar rätter och snacks med influenser, främst från Mellanöstern. På menyn, snacks att dela som: kassava dumplings med halvtorkad ost (R$ 27), Mezze do Laska – hummus, marockansk ratatouille och torr ostmassa med pitabröd (R$ 35).

Laskarina (Foto: Reproduktion/Instagram)

Laskarina (Foto: Reproduktion/Instagram)

Å andra sidan, “íche íche”-smörgåsarna, framhäver panerade räkor, avokadomajonnäs, grönt äpple citronette, siciliansk citronkonserver och romansallad (44 R$). Till huvudrätten är ossobuco med risottomilaner och gremolata (R$ 60) en hit.

Dryckerna är på grund av bartendern Saullo Silva. Menyn inkluderar den traditionella Fitzgerald (R$33), Blood Mary (R$34), Macunaíma (R$33).

Laskarina har öppet från onsdag till fredag, från 19:00 till 23:00. Lördag klockan 13.00 till 23.00. Och söndag från 13.00 till 17.00.

Dhumus (Foto: Publicitet)

Dhumus (Foto: Publicitet)

Dhumus terrass

Systrarna Ana Rita och Carolina Vezzani och partners Marcelo Cintra, Luiz Felipe Bordon Andre Bernardini, Bruno Diniz Bernardini och Pedro Tavares De Almeida, driver Terraço Dhomus, som nyligen öppnade i Jardim Europa. Lokalen med 35 platser som precis har öppnat är full av grönska och ligger på översta våningen i den medelhavsinspirerade restaurangen. Öppettiderna är fredag ​​och lördag från 16:00 till 22:00.

+ Chic drink: lär dig att göra en annorlunda sangria

I köket, italienska kocken Leonardo Russi, född i San Severo och med snålhet på europeiska restauranger som L’Albereta av Gualtiero Marchesi och Fini i Modena, med över 100 års historia.

Dhumus (Foto: Publicitet)

Dhumus (Foto: Publicitet)

Menyn innehåller mat som krämig Burrata med tomater, serranoskinka och melon (R$64), Octopus Carpaccio (Photo-R$62), Bakad Camembert med fikon och honung (R$85), “Pan tomaca” med hantverksbägare (R$85 $76), Tonfisk Tartar (R$62) och Terrine de Charcuterie (R$79).

Dryckesmenyn är indelad i 3 kategorier: Classic: Boulevardier (R$39/R$46), Cosmopolitan (R$43/R$46) och Negroni (R$39/R$46). I Medelhavet: Bellini (R$37) och Mimosa (R$37) och i Refreshing: Fitzgerald (R$38/44), Gin Tonica (R$39/46) och Spritz (Aperol, Apple och Lemoncello- R$39).

Rua Amauri, 27, Jardim Europa
@dhomosrestaurante

Tropikkal (Foto: Giuliano Agnelli/Disclosure)

Tropikkal (Foto: Giuliano Agnelli/Disclosure)

tropisk

Skapad av en grupp entreprenörer på underhållningsmarknaden, såsom UMAUMA-innehavet, förutom DJ Marina Diniz, Ivo Pires (Noma-gruppen), Ricardo Piovesan (från Tokka Festival) och Carlinhos de Carvalho (från Carlinhos Festival), Tropikkal Baren designades för att vara en plats för att samla vänner.

+ Negroni: allt om hundraårsdrinken

Huset erbjuder rätter, drycker och musik, med ett tema fokuserat på skönheten i brasilianska tropiska skogar, uppfriskande och tilltalande för alla smaker. Signaturdrinkmenyn, signerad Ravenna Martins (Grupo Noma), innehåller Selva – gin, örtsirap, citronsaft, Dash’s of Angostura Orange och gröna druvor (R$ 40), Tropical – Lillet, gin, ingefärssirap, citronsaft och tonic (R$44); Jambu Mule – Jambu cachaça, enkel sirap, citronsaft och ananasskum (39 R$); och Savana – vodka, röd fruktpuré, citronsaft, utspätt albumin och garnering: körsbär på pinne (R$ 44).

Tropikkal skaldjursparrilla (Foto: Giuliano Agnelli/Disclosure)

Tropikkal skaldjursparrilla (Foto: Giuliano Agnelli/Disclosure)

Menyn står under ledning av kocken Ernersto Soares, även han från Grupo Noma, och ger brasilianskhet under italienskt inflytande, perfekt att dela med sig av. Till att börja med, Squids Braseadas och Pão Amazônico – brasiliansk grillad bläckfisk, kryddig örtpesto och tapioca beijú (R$62); Pasteizinhos de Carne Louca – specialpasta med köttfyllning tillagad i 12 timmar och ananas chutney (R$ 49) och tonfisk Tropikkal – Tonfisk stekt med sesam, urval av blad, citrus och valnötsås (R$ 69).

Huset har också ett varierat musikprogram. Från torsdag till söndag växlar DJ:s mellan house och brasiliansk musik. Marina Diniz, partner och resident DJ i utrymmet, är garanterad närvaro på flera datum under månaden.

Rua Vitório Fasano, 35, Jardins SP
@tropikal

Parti (Foto: Reproduktion/Instagram)

Parti (Foto: Reproduktion/Instagram)

Omgång

En blandning av bar, klubb och friluftsgalleri. Detta är Lotes kulturella utrymme, beläget i Beco do Nego, tidigare Beco do Aprendiz, i Pinheiros. Platsen är värd för konserter och konstnärliga evenemang alltid från torsdag till söndag, från 15:00 till 22:00. Och biljetter måste köpas i förväg. den här vägen.

Väggarna är en attraktion i sig. Som ett sätt att uppmuntra konstnärliga rörelser inom rummet målas väggarna om årligen.Na Manteiga-studion ansvarar för den musikaliska programmeringen, ansvarig för en onlineradiostation som är direkt involverad i den oberoende scenen. Därmed blir platsen en kraftfull plattform för spridning av DJ:s, artister, producenter och väljare från Brasilien och världen.

Utöver allt detta har LOT en Tiger ölhall, en speciell Bullguer-enhet, en drinkbar och en surrealistisk butik.

Rua Padre João Gonçalves, 80
@lot.sp

Parti (Foto: Reproduktion/Instagram)

Parti (Foto: Reproduktion/Instagram)

Similar Posts

Leave a Reply