Hållbart mode: stil att spara utan att spendera för mycket

38
Hållbart mode: stil att spara utan att spendera för mycket

Mer med mindre! Den där gamla historien om att repetering av kläder är klibbig ligger i det förflutna och trenden är nu att väcka samma plagg till liv vid olika tillfällen.

Kläd- och bildexperter ger tips om hur du kan återuppfinna dig själv inför få alternativ i garderoben och ändå spara med stil.

Den personliga stylisten Hemi Gimenes framhåller att sociala nätverk är fantastiska allierade när det kommer till att erbjuda idéer för att klä sig bra, upprepa bitar från garderoben.

“Sociala nätverk har hjälpt till mycket med det här, vi har tips utdelat överallt, det är väldigt intressant hur idag en t-shirt inte bara är en t-shirt eller en kjol är inte bara en kjol”, säger hon.

En av de personliga rekommendationerna är den harmoniska garderoben som följer varje persons personliga referenser. “Jag råder alltid kunderna att om dina garderobsdetaljer talar till din personlighet kommer du inte att ha några svårigheter att klä på dig, även med färre alternativ.”

Bild- och stilkonsulten Ludmilla Giacomelli påpekar att den största fördelen med denna praxis ligger i ekonomin. ”När du upprepar en outfit slipper du en ny utgift hela tiden. Med en smart garderob, med plagg som matchar varandra, kan du multiplicera ditt utseende med samma produkter, det är ganska ekonomi”, säger han.

Jani Valença, bild- och stilkonsult, säger att kreativitet gör stor skillnad när man sätter ihop en look. “Mode tillåter oss kreativitet idag. Tvärtemot vad de säger är det chict att repetera kläder! Om du förnyar dig i tillbehör, lägg till en tredje del, allt är giltigt”, framhåller han.

Jani lämnar ett gyllene tips till konsumenter att inte göra ett misstag när de köper kläder. ”Innan man köper en bit måste man tänka på minst tre möjligheter för kombinationer med andra produkter i sin garderob. Om du inte kan, köp det inte, det är inte värt det”, rekommenderar han.

Den digitala influencern Larissa Hoffman, 26, som arbetar inom mode- och innehållsproduktion, indikerar kavajen som en jokerbit i varje garderob.

“Kavajen är en mycket bra investering, eftersom den går från casual till formell, och fungerar som en tredje del, särskilt under vintern”, förklarar han.

“Andra exempel på nyckeldelar är raka, vida ben eller pantalona-jeans, som är modeller som passar bra till olika kroppar”.

Digital influencer Larissa Hoffman, 26 år gammal

Digital influencer Larissa Hoffman, 26 år gammal

| Foto: Kadidja Fernandes/AT

1) Helt svart

Den digitala influencern Larissa Hoffman, 26, lär kvinnor hur man bär kavajen som en tredje del för formella tillfällen. På bilden bär hon pjäsen i en monokromatisk, helsvart.

2) Avskalad look

Ett annat möjligt alternativ med kavajen, visad av den digitala influencern, är idealisk för dagligt bruk. På bilden bär hon en crop top med jeansshorts och en svart kavaj.

3) Att använda på natten

En tredje alternativ look att njuta av på natten utan att tappa stil, presenterad av Larissa, är neoncrop-top med svarta tygshorts och kavajen som en charmig tredje del.

MODETIPS

Uppdaterad med trender

På bilden den digitala influencern Graciely Cardozo, 26 år gammal.

På bilden den digitala influencern Graciely Cardozo, 26 år gammal.

| Foto: Disclosure

Den digitala influencern Graciely Cardozo, 26, säger att hon samlar på sig jokerbitar i sin garderob. “Den vita t-shirten och basjeansen är alltid viktiga plagg att ha i garderoben”, framhåller han.

Graciely delar att hon aldrig missar något nytt från de viktigaste modeplattformarna.

“Jag följer alltid de nya modeplattformarna, särskilt de som konkurrerar med de stora märkena, eftersom de har billigare plagg att köpa”, säger han.

Att kombinera stil med kostnadseffektivitet

På bilden den digitala influencern Samanta Teixeira, 32 år.

På bilden den digitala influencern Samanta Teixeira, 32 år.

| Foto: Douglas Schineider/AT

För den digitala influencern Samanta Teixeira, 32, som arbetar i modebranschen, ger sociala nätverk konsumenter en uppfattning om hur det är möjligt att kombinera stil och tillgänglighet.

“Vi kan vara väldigt snygga samtidigt som vi spenderar lite. Jag tror att internet har gjort denna åtkomst möjlig.”

För henne skapar influencers, imagekonsulter och även varumärkena själva innehåll som ger flera modetips, vilket gör sökningen enklare.

Similar Posts

Leave a Reply