Hodari berättar sin historia i debutalbumet

68
Hodari berättar sin historia i debutalbumet

Hodari släpper debutalbum – Foto: Bruno Batista

Med ett namn som betyder värdighet på zuluspråket, talat i Sydafrika, Hodari presenterar sig för allmänheten på albumet med samma namn som debuterade i fredags (10.06). Första rekordet i sin karriär, “Hodari” kommer tre år efter att artisten rockade singeln “Din Popo”, som avslutar sekvensen av albumets 13 spår. Utgivningen åtföljs också av klippet av “Utan menage”som utgör arbetet.

FÖLJ RG PÅ INSTAGRAM

Hodari kommer från en familj där alla var konstnärer och berättar att han till och med försökte ha ett kontorsliv, han blev tjänsteman i Brasília, där han föddes, men allt ledde honom alltid tillbaka till konsten. ”Jag tror att det var ytterligare ett samtal från konsten, det var inte ens jag. När jag började lära mig gitarr blev jag kär i till exempel tatueringar och på grund av det träffade jag fler musikmänniskor”, säger han om hur det ena ledde till det andra.

”Idag kan jag se tydligare på min mångfald, när jag var yngre var jag lite rädd och vilse. Men nu kan jag bättre koppla ihop alla dessa saker på en punkt, säger han. Utbildad i design utnyttjade konstnären sin skicklighet med teckningar för att utveckla sig själv som tatuerare, även om musiken alltid har följt honom.

Hodari – Bruno Batista

Hans smak för gitarren kom vid 15 års ålder, när Hodari också gick med i ett band och började delta i stadens emocore-scen. Med tiden, förutom att vara gitarrist, upptäckte han sig själv som kompositör och sångare, och anlände till São Paulo strax efter att ha visat sin potential med hiten “Din Popo”. “Jag hade precis avslutat ett förhållande och skrev mer för mig själv, i en övning för att läka mig själv”, säger han om låtskrivarprocessen som blev viral ganska organiskt.

I São Paulo slutade musikern med att engagera sig i flera verk av andra artister, vilket var mycket bra för honom att cirkulera bättre på marknaden och öppnade dörrar för honom att släppa albumet nu. På det sättet tillät karantänen honom att titta mer in i sig själv och ha tid att dyka in i det här projektet, även om han då fortfarande inte visste om det verkligen skulle bli ett album eller en EP.

Som en bekräftelse använder Hodari albumet för att berätta en del av sin historia. “Folk hade alltid svårt att komma ihåg mitt namn, så vid tatueringen använde jag Cancer som smeknamn. När jag gick på musik funderade jag på att sätta på samma sak, men min mamma sa åt mig att behålla Hodari”, säger han, som till och med använde sitt namn som titeln på sitt debutalbum.

För honom är det en dröm att få ut det här albumet i världen, som kommer som ett konstverk. “Det är många jävla människor inblandade, mycket kärlek. Även för att det tog två års arbete, eller hur, det var inte en vecka, så jag ville leverera något till världen som jag inte kände och som jag själv saknat att höra”, säger han om utrymmet han vill ockupera i musikscenen.

“Det är vad jag vill försöka rädda för den nya unga personen, för vår generation, den ljudkvaliteten. Vi går på shower av Gilberto Gil, Maria Bethânia, Caetano Veloso, Alcione, men var är de nya? Så jag vill vara på den platsen ett tag, säger han.

Similar Posts

Leave a Reply