Hur streetstyle och Instagram förändrade vårt sätt att konsumera mode

29
Hur streetstyle och Instagram förändrade vårt sätt att konsumera mode

Om du gillar mode och bor på planeten Jorden, har Hailey Bieber redan gått igenom ditt flöde, på din skärm och till och med i dina tankar. Gruvan är ett streetstyle-fenomen, allt hon har på sig fotograferas galet, går viralt och säljer slut. Och jag vet ärligt talat inte ens hur den här vågen började med vad hon har på sig, men jag är säker på att hon hade hjälp av en stylist.

Pausa här för att vi ska prata om vad en stylist är, vad hon gör, vad hon livnär sig på: personlig stylist är den professionella som hjälper dig att bättre förstå din stil, dina val, hjälper dig att uttrycka dig genom kläder. Stylist i allmänhet är någon som förutom att tänka på stilen och vad personen vill uttrycka, tar hand om att skapa en modebild. Vem som är känd är inte bara att klä ut sig. Den som dyker upp mycket, besöker röda mattan och fotograferas mycket hamnar också i slutändan, numera, för att lansera trender, påverka beteendet, viralisera eller misslyckas med en modeprodukt.

Förr i tiden dök de berömda upp lite i vardagen, eller hur? Vi såg skådespelerskor, modeller och sångare på scen, på tv och i filmer. Idag har två saker förändrat vårt sätt att konsumera mode: Instagram — kändisar postar också hela dagen, non-stop — och streetstyle, som är de bilder vi har på människor vid paraddörrar, på fester, evenemang och till och med promenader på gatan. . Aldrig tidigare i modehistorien har gatan påverkat catwalken och konsumtionen så mycket! Och det gäller förstås även de superberömda, som Hailey Bieber.

Vi vet vilken outfit hon går till gymmet med, hur många och vilka bikinis hon bar idag på stranden, om hon är ett fan av guld eller silver och dagen och tiden då hon klippte och färgade håret. Exponeringen av (mindre) planerat liv har aldrig varit större! Om en artist förr anlitat en stylist för en fest, filmpremiär, har stylisten idag en heltidsroll i dessa människors liv. Det låter galet, jag vet, men det är affärer och Hollywood leker inte med det.

Hailey Bieber Karla Welch - Getty Images - Getty Images

“Jag började märka att Hailey Bieber lämnade sitt hår mörkare, började välja mer sofistikerade plagg, inklusive skrädderi”

Bild: Getty Images

Förra året studerade jag med Maeve Reilly, hon, vid den tiden, var den som klädde Hailey och vi zoomade in med de två som berättade hur partnerskapet fungerade: i allmänhet lärde sig modellen mycket om mode och om sin egen stil , Maeve skickade den till henne bara en kuratorskap av bitar och hon, Hailey, blandade och skapade sina egna utseenden. En stor hjälp, eller hur? Men i det här samtalet ville modellen göra det klart att hon vet vad hon gillar, känner sig själv och har sina egna önskningar.

Tiden gick och jag började märka att Hailey Bieber lämnade håret mörkare, började välja mer sofistikerade plagg, inkluderade en hel del skräddarsydda och verkade superminimalistisk på flera röda mattor. Jag var överlycklig! Katten har alltid varit känd för att ha på sig många lediga plagg, mycket jeans, mycket sneakers, mycket linne… Var kom så mycket skrädderi ifrån? Inte tidigare sagt än gjort! Hailey bytte stylist. Idag är proffsen som tar hand om denna garderob den sensationella Karla Welch.

Karla har burit Justin Bieber i flera år och uppfann praktiskt taget den här långa t-shirten som han bar så mycket – och det blev feber! I början av karriären tillverkades alla t-shirts hos sömmerskan, med Karlas design. Medan Maeve i sin personliga stil är en kvinna som gillar tajtare kläder och mycket bar hud, gillar Karla en stil som blandar traditionellt maskulina koder med traditionellt feminina plagg.

Hailey Biebers utseende - Getty Images - Getty Images

Hailey Biebermodell

Bild: Getty Images

Efter det kom Dani Michelle — som också har den här mer minimalistiska printlooken (eller är det för att minimalism är på modet?) och klär människor som Kendall Jenner. Med andra ord, Hailey tänker helt klart om sin egen stil, eller hur?

Jag tror aldrig att vi kommer att få veta om Hailey bytte stylist för att hon ändrade smak eller om hon bytte kläder för att hon bytte stylist, men det hände något där i den stilen.

Minervas röst

Det är värt att säga, av min egen erfarenhet, att stylisten inte är känd. Kanske skickade du fler för några år sedan, men numera har ALLA åsikter, önskningar och har redan en stil. Sedan jag träffade kända personer har jag lärt mig att det inte finns något som heter “vem bar den där hemska klänningen på den här kvinnan, vilken hemsk stylist!” eftersom klienten inte är en docka där vi bär vad vi vill. Kunden är vår chef, Minervas röst, det sista kortet. Ingen bestämmer sig ensam för en Oscar-klänning från Röda mattan, till exempel. Det är ett gigantiskt lag! Blir det fel är det mångas fel.

Och tänk bara på skiten som klär en känd person: ibland tar kameran en dålig vinkel, ibland ser kläderna vackra ut live och i videon ser de hemska ut, ibland ser de bra ut på dagen och hemska på natten, ibland fungerar de. i stående men sittande rullar inte. Hur många gånger har jag klätt ut skådespelerskor för förhandsvisningar och bakgrunden på bilden (som jag frågade, kollade och matchade innan) ändrar färg?

Hailey Bieber street style - Instagram Playback - Instagram Playback

Hailey Bieber

Bild: Reproduktion Instagram

Kläder + berömd är en binomial som är oändligt mycket mer benägna att gå fel än rätt. Den har många variabler. Och om det i USA är ett superföretag, är det i Brasilien fortfarande en begynnande marknad, utan en organiserad utbildning, mycket dåligt betald (i de flesta fall) och mycket informell.

När det gäller vad som kommer först vill jag tro att en bra stylist är en som låter personlig stil komma först.

Similar Posts

Leave a Reply