Italienskt modeevenemang stödjer ukrainska designers

42
Italienskt modeevenemang stödjer ukrainska designers

Har du någonsin tänkt att nästa trender finns där ute? Förutom de traditionella modeveckorna, som äger rum i de stora modehuvudstäderna, är en annan termometer för nyheter evenemangen riktade till nya talanger och kommande varumärken. Det är händelsen Pitti Uomo. Mässan, som främst riktar sig till herrkläder, äger rum i Italien fram till den 17 juni. I den här utgåvan vann designers från Ukraina ett speciellt utrymme i utställningen.

Kom och kolla!

Giphy/Pitti Uomo/Disclosure

modemässan

Efter några helt avlägsna upplagor, på grund av Covid-19-pandemin, är Pitti Uomo tillbaka med full kraft. Under de närmaste dagarna förväntas internationella köpare att strömma till Fortezza da Basso, i staden Florens, för att upptäcka vad som är mest innovativt på marknaden och samtidigt träffa nya designers.

Evenemanget är ofta en inspirationskälla för herretiketter runt om i världen. Snart kommer de lanserade föremålen att köpas av tusentals konsumenter och trendjägare från stora återförsäljare och som en konsekvens kommer dessa modeller att fungera som en guide för utvecklingen av kollektioner.

För att konsolidera framgången för det som lanserades på mässan, översätter företag som Zara, H&M, Topshop och till och med C&A kärnan i skapelserna för att göra dem så populära som möjligt och till och med föra dem vidare genom modekonjunkturen. Med utgångspunkt från mixen av utställare fokuserar programmet på mångfald. Från hållbarhet till manuell produktion, från könslös estetik till tekniska tyger, Pitti Uomo är ett verkligt utbyte av projekt.

Pitti Imagine Uomo
Pitti Uomo är ett evenemang som äger rum i Florens, Italien.

Pitti Imagine Uomo
Modemässan fokuserar på det manliga universum

Pitti Imagine Uomo
Utställarmixen är designad för att presentera mångfald och kreativitet

Pitti Imagine Uomo
Evenemanget pågår till den 17 juni.
Ukraina stöd

Inför den humanitära, sociala och ekonomiska krisen som har påverkat Ukraina sedan den ryska invasionen som började i februari, bestämde sig Pitti Uomo för att visa stöd för det europeiska landet och bjöd in 12 ukrainska designers att ställa ut sina senaste kollektioner.

Projektet, med titeln Ukrainian Fashion Now, syftar till att belysa modets energi i landet och motståndskraften hos lokala varumärken som har hållit ut trots svårigheter. Initiativet genomfördes med bidrag från Fondazione CR Firenze, en ideell organisation.

“För oss är Ukraina inte så mycket vad det uppfattas idag, med tanke på den svåra situation vi alla känner till, utan ett land som vi har en långvarig relation med”, säger Raffaello Napoleone, VD för Pitti Uomo. i en intervju med WWD-portalen. “Vi hade Ukraina som gästnation i 2014 års upplaga”, tillade han.

kvinna bär brun klänning
I den här utgåvan bjöd modemässan in 12 ukrainska designers. Bland dem sticker arbetet av Kristina Bobkova ut, som satsade på markerade silhuetter

kvinna lutad mot väggen med gröna byxor och svart topp
Designern Katerina Kvit föreslår moderna skräddarsydda snitt

kvinna med delikat örhänge och brun skjorta
Gunia-projektet kombineras design tänkande och etnografisk forskning om skapelserna

Pitti Uomo - VIKTORANISIMOV kvinna bär en svart kappa på huvudet och en svart blus
Samtidigt omtolkar Viktoranisimov militära klädkoder

Kollektionerna, främst dammode, kommer att visas i ett utrymme inne i Arsenale-området, på första våningen i Fortezza da Basso. Varje designer spelade efter sin egen regelbok, men alla var engagerade i att översätta sitt hemlands kulturarv.

Med färgglada kläder och accessoarer, märket Gunia-projektet, grundat av duon Natalia Kamenska och Maria Gavryluk, hyllar landets traditionella hantverk. Taggen beordrad av Kristina Bobkova strävar efter att erbjuda plagg som ger kvinnor självförtroende, femininitet och delikatess.

De traditionella koderna för mäns skrädderi omtolkas av Katerina Kvit, som föreslår modeller med moderna snitt. Om det, viktoranisimov blandar den utilitaristiska estetiken med det sociala i kostymer tillverkade med hållbara tyger. Evenemanget pågår till den 17 juni. Schemat kan kontrolleras på organisationens hemsida.

Marcella Freitas samarbetade

Similar Posts

Leave a Reply