Journalist rusar in med Globo-tjänst och tillkännager döden

72
Journalist rusar in med Globo-tjänst och tillkännager döden

Ayrton Sennas död chockerar Brasilien och Globo rusar in med nyheter

Ayrton Senna (Foto: Publicity)
Ayrton Senna (Foto: Publicity)

I dagens kolumn “Fez História”, söndag (05), kommer vi att minnas piloten Ayrton Sennas tragiska död, som fick journalisten på marinstationen att rusa in med “Plantão da Globo”.

För de som inte minns, Ayrton Senna da Silva dog, 34 år gammal, under San Marinos Grand Prixi Imola, Italien, den 1 maj 1994.

Det är värt att nämna att den helgen präglades av olyckor i Formel-1. Det beror på att den österrikiske föraren Roland Ratzenberger hade dött under träningen dagen innan. Och brasilianaren Rubens Barrichello hade också råkat ut för en olycka på samma plats där Ayrton Senna dog.

Dessutom, trots att den italienska domstolen beslutade att loppet skulle stoppas i händelse av dödsfall, fortsatte Grand Prix den dagen.

Scen för Ayrton Sennas olycka (Foto: Disclosure)
Scen för Ayrton Sennas olycka (Foto: Disclosure)

GLOBO UTSLÄPPSTÄCKNING

På dagen för Ayrton Sennas ödesdigra olycka var Globo live under sändningen av San Marinos Grand Prix. Journalisten Roberto Cabrini, som redan var på platsen, gick omedelbart till sjukhuset i Bologna, där piloten befann sig.

Globo såpoperor (Foto: Publicity)

En skådespelares död, olycka i inspelningarna och allvarlig sjukdom i skådespelaren: Novela da Globo står inför allvarliga problem

Silvio Santos slår rekord med SBT och slår Globo (Foto: Disclosure)

SBT slår rekord och ger publiken stryk på Globo, efter att Silvio Santos lanserat ny attraktion: “47 poäng”

Tragedi dödar Globo-skådespelerskan (Foto: Disclosure)

Tragedi dödar 55 människor, inklusive Globo-skådespelerskan och sändaren går in i direktsändning med exklusiva bilder

Efter det dök flera på varandra följande bulletiner om hans hälsotillstånd upp och klockan 13:40 meddelade sändaren Ayrton Sennas död för de miljontals tittare som följde Globos information, angelägna om några nyheter.

ROBERTO CABRINI BETALAR OM HUR DET BLEV NYHETER FÖR BRASILIEN

Kort därefter avslöjade Roberto Cabrini under en intervju hur det var att berätta nyheten om pilotens död.

“Det fanns flera bulletiner, var och en med ett allvarligare hälsotillstånd än den andra. Och jag var övertygad om att han hade dött, för i den första rapporten sa läkarna att de gjorde allt de kunde för att rädda honom, men i den andra hade de en enorm presskonferens. […] Läkaren som gör allt för att rädda någon håller inte en presskonferens, han är bredvid patienten för att rädda honom”, började journalisten.

Han fortsatte: “Och det var vad som hände: den ena bulletinen med hälsotillståndet allvarligare än den andra, hjärndöd och slutligen dödsbeskedet. Jag visste att det var som att meddela döden av en nära släkting till varje brasilianare. Det var nödvändigt att upprätthålla riktigheten i informationen och samtidigt förmedla känslor”

TRYGT KLIMAT I BRASILIEN

Den dagen åkte berättaren Galvão Bueno, som var en stor vän med Ayrton Senna, efter att ha avslutat sändningen av loppet, med helikopter till sjukhuset, där han fick veta om pilotens död.

Dessutom drog han sig ur Globos journalistiska bevakning och ansvarade för att kroppen släpptes, så att den kunde överföras till Brasilien.

“Fantástico”, som ägnade det journalistiska programmet åt bevakningen av Ayrton Sennas död, visade bilder av olyckan och fansens känslomässiga reaktion. Det var ett nationellt uppståndelse. Gatorna i São Paulo och Rio de Janeiro var öde. På fotbollsarenor improviserade fansen banderoller och affischer, förutom att de ropade namnet på piloten.

För de som inte minns, en officiell sorgeperiod på tre dagar och en valfri punkt fastställdes på offentliga kontor i São Paulo den 5 maj, då begravningen ägde rum på Morumbi-kyrkogården.

På morgonen samma dag sände Globo hela ceremonin live, med berättarröst av William Bonner. Det är värt att nämna att vaken varade mer än 22 timmar och åtföljdes av Globo-reportern Beatriz Thielmann och hade mer än 240 tusen människor.

YOUTUBE-VIDEO: Record är utan FINANSIELL KRIS och MASSAVSÄTTNINGsprogram

Similar Posts

Leave a Reply