Kauãs död i SC: “korstecken, styckning och begravning i bältdjurshåla”

69
Kauãs död i SC: “korstecken, styckning och begravning i bältdjurshåla”

Korsteckning med sticksår, kvartering och begravning i en bältdjurshåla. Det här är några av detaljerna som genomsyrar Kauã João Freitas, 17 år gammal, död på landsbygden i kommunen Xavantina, väster om Santa Catarina. Pojken försvann för nästan två månader sedan.

Civilpolisen gräver mark bakom Kauãs ben –  Foto: Personarkiv/NDCivilpolisen gräver mark bakom Kauãs ben – Foto: Personal Archive/ND

Kauã bodde i stadsdelen Jardim América, i Chapecó. Enligt civilpolisen skulle tonåringen – som var en murares tjänare – ha lämnat hemmet den 14 april för att arbeta på en byggarbetsplats i Xaxim, cirka 25 km från hemmet, och har sedan dess försvunnit.

På grund av misstanken om dödsfall skickades försvinnanderapporten till kriminalpolisen som enligt biträdande Vagner Tiago Papini fick göra om de sista stunderna av tonåringens liv. “Vi pratade med vänner och människor som var på platsen där han senast sågs den 14:e,” sa han. Vittnen bekräftade för polisen att pojken hade blivit brutalt dödad.

Under onsdagen (8) genomförde Civilpolisen efter domstolsbemyndigande två husrannsaknings- och beslagsbeslut i de två kommunerna. Den första ägde rum hemma hos en 18-årig misstänkt, i stadsdelen Santa Terezinha i Xaxim, men inga bevis på brottet hittades. Trots detta bestämde sig den unge mannen för att erkänna för polisen att han deltagit i mordet och tog med laget till gården där allt hände.

“Han sa att han kallades av en annan man för att begå brottet, eftersom Kauã i teorin skulle ha gjort insinuationer med den andra misstänktes fru.”

På gården i Xavantina, som ägs av den andra mannen, 37 år gammal, som greps misstänkt för att ha deltagit i brottet, hittade agenterna ett rep och en av de sneakers som Kauã använde när han försvann. Sökningarna varade i åtta timmar och fick stöd av civilpolisens helikopter, yrkesmän från militärbrandkåren och 20 civila poliser.

Sökningar utförda i Xavantina – Video: Civil Police/ND

brottsdetaljer

Den yngste misstänkte, som arbetade med Kauã, berättade för polischefen att han lurat offret med en påstådd tjänst på gården i Xavantina och där meddelade att han skulle döda henne med hjälp av markägaren. I sitt vittnesmål visade han enligt Papini inga tecken på ånger.

Kauã fick sina händer bundna med ett rep, förde till ett skogsområde av fastigheten och, bredvid en bäck, blev han bunden till ett träd. Där fick han, enligt delegaten, två knivhugg i buken och en teckning i korsets tecken.

Kauã var inkvarterad, enligt polisen –  Foto: Civilpolisen / NDKauã styckades enligt polisen – Foto: Civilpolisen/ND

För att göra det lättare att gömma kroppen, placerade de två män offret på golvet. ”De halshögg, skar av armarna och sedan benen. Bitarna placerades i bältdjurshålor och stammen skulle ha förts till andra sidan bäcken och gömts där.”

Trots ansträngningar i sökandet hittades inte kvarlevorna av polisen. På grund av den senaste tidens regn i området tror polisen att kroppsdelarna sköljdes bort av bäckens ström.

De två männen har redan brottsregister och sitter tillfälligt fängslade i Chapecó-fängelset. Utredningen av fallet skickades till civilpolisen i Xavantina, som kommer att fortsätta utredningen innan den skickas till rättsväsendet.

Operation utförs i Xavantina –  Foto: Reproduktion/Current Radio FM/NDOperationen utförs i Xavantina – Foto: Reproduction/Rádio Atual FM/ND

Gå med i gruppen och få de viktigaste nyheterna
av Chapecó och regionen i din handflata.

Similar Posts

Leave a Reply