Kropp av död bosatt i Alemão begravs | Rio de Janeiro

52
Kropp av död bosatt i Alemão begravs |  Rio de Janeiro

Solange Mendes da Silva dog under en polisaktion i Complexo do Alemão
Avslöjande

Publicerad 2022-07-23 16:50

Rio- Kroppen av Solange Mendes, 49, som sköts i huvudet i Complexo do Alemão, begravdes i lördags eftermiddag (23), på Inhaúma-kyrkogården, i norra zonen. Hon var hemmahörande i samhället och sköts i fredags (22), dagen efter polisinsatsen som slutade med 17 döda.

Invånaren var känd som Solange das Quentinhas och brukade sälja måltider på ett pensionat i regionen. Hon bodde i Beco do Borges, som ligger i Largo da Vivi. Enligt vänner och familj var hon känd som en bra person.

Pastor Carlos Alberto Oliveira, en familjevän, sa också på fredagen (22) att hon blev påkörd runt klockan 8 på morgonen. “Hon var en bra person, hårt arbetande, sålde mat till nästan hela samhället. Hon köpte något bara för att sätta mat att leka på eftermiddagen”, förklarade han.

Solange räddades och skickades till Getúlio Vargas State Hospital i Penha, men hon kunde inte motstå sina skador och dog. Enligt sjukvårdsenheten var offret redan död på sjukhuset.

Capital Homicide Police Station (DHC) hörde kvinnans släktingar och ansträngningar pågår för att hitta skytten.

State Department of Health sa också att familjen fick hjälp från Family Assistance Center (NAF), med stöd från en socialarbetare och en psykolog.

Förutom Solange begravdes även kroppen av Letícia Marinho Sales, 50, som dog i torsdags (11), under operationen i Complexo do Alemão, och militärpolisen Bruno de Paulo Lopes, 38, som dog, denna lördag (23) i tjänst av kriminella i samhället.

Fjärde dödligaste operationen

Operationen Complexo do Alemão anses vara den fjärde dödligaste i historien. Enligt Civilpolisen dog 15 misstänkta. Bland dem är tio personer som har brottsregister, men alla misstänks vara en del av regionens narkotikahandel. Med döden av en oskyldig kvinna och premiärministern uppgick operationen till 18 dödsfall.

Även enligt civilpolisen greps fem brottslingar, alla med passager av polisen, varav en utreds för att ha deltagit i rånet av en smyckesbutik i Village Mall, i västra zonen.

Similar Posts

Leave a Reply