Kropp av en läkare som misshandlades till döds i Paraná anländer till Acre denna tisdag kväll (7) | Tunnland

66
Kropp av en läkare som misshandlades till döds i Paraná anländer till Acre denna tisdag kväll (7) |  Tunnland

Kroppen av läkaren Fábio Maia, 44, misshandlad till döds hemma i Paraná (PR), anländer till huvudstaden i Acre, Rio Branco, klockan 22.00 denna tisdag (7:e) för uppvaknande och begravning. Läkaren bodde i Prudentópolis, i den centrala regionen av delstaten Paraná, i fyra år.

Läkaren kommer att vara beslöjad på Rua 16 de Outubro, i Quinze-distriktet, i huvudstaden i Acre. Begravningen är planerad till 15.00 på São João Batista-kyrkogården.

Han flyttade till Paraná för att arbeta i Mais Médicos-programmet. Fábio Maia har varit gift i 21 år och efterlämnar två barn, 16 och 20 år.

En 19-årig man som befann sig i offrets hus identifierades av polisen som ansvarig för attackerna. State Military Police (PM) sa att den misstänkte ringde efter hjälp. Han greps och fördes till polisstationen. Vid bostaden hittade räddningspersonal blodmärken på sängen och väggarna. Tre mobiltelefoner beslagtogs också av polisen i huset, två från offret och en från den misstänkte.

På g1 pratade läkarens fru om brottet. Valéria Bastos de Miranda är också läkare och arbetar och bor i São Paulo och sa att hon inte kände till motivationen som fick pojken att döda sin man. Hon sa att den misstänkte bodde i en annan stad och träffade läkaren för cirka 3 månader sedan.

Från och med då gick pojken till Maias hus för att dricka. På brottsdagen drack läkaren enligt Valeria tillsammans med den misstänkte.

“Jag såg honom bara på helgerna eftersom jag gillade att dricka hans öl. Han bodde i Guarapuava, en närliggande stad, men han var inte en granne. En läkarvän berättade för mig [do crime]”, beklagade han.

När Valéria fick veta om makens död reste Valéria från São Paulo till Paraná för att känna igen och släppa Maias kropp. Läkaren och hennes man lämnade Rio Branco för fyra år sedan, men familjemedlemmarna fortsätter att bo i delstaten Acre.

“Enligt hans vittnesmål är det som ett enkelt brott eftersom han hävdar att min man kom och slog honom och bara försvarade sig själv. Jag vill ha rättvisa. Jag gick till huset och jag vet inte varför jag gjorde det här. Jag vet inte vet, ingenting togs, jag gick in där och allt var där. Jag vet inte vad som hände”, sa hon skakat.

Läkaren var inte aggressiv

Den gripna pojken berättade för polisen att han blev attackerad av offret och sedan hämnades med slag och sparkar. Han erkände också att han dödade för att han var drogad. Valéria bestrider dock versionen och hävdar att hennes man inte var aggressiv och aldrig slog någon.

“Min man räckte aldrig upp handen till någon, han var livrädd för ett slagsmål, ingen slog honom någonsin, slog aldrig mina barn, inte ens mig. Det här är en enorm lögn. hans ansikte förstördes eftersom han bara tog sparkar och slag på marken. Hans händer var väldigt skadade när han försökte försvara sig”, mindes han.

När det gäller den misstänktes version att han och läkaren hade ett romantiskt förhållande förnekade även Valeria uppgifterna. “Det är en lögn, många lögner. Jag ville smutskasta min mans image”, sa hon.

I en anteckning beklagade staden Prudentópolis läkarens död och sa att Fábio “lämnar som ett arv sitt beundransvärda arbete till förmån för hälsan för medborgarna i Prudentópolis och hans exempel på en hängiven och etisk professionell”.

Granska nyheterna från Acre

Similar Posts

Leave a Reply