Kroppen av en kvinna som dog, i depression, 1 år efter att ha förlorat sin son begravs: ‘Staten dödade två personer’, säger mamma | Rio de Janeiro

76
Kroppen av en kvinna som dog, i depression, 1 år efter att ha förlorat sin son begravs: ‘Staten dödade två personer’, säger mamma |  Rio de Janeiro

Hon begravdes på eftermiddagen denna fredag ​​(24) Aline Souza Santos, mamma till en 16-årig pojke som dog när han sköts i en polisinsats i Complexo da Penha 2021. Enligt familjen fick traumat av att förlora ett barn henne att utveckla ett allvarligt tillstånd av depression. Hon fick senare en stroke och dog.

Aline Souza Santos var mor till Thiago da Conceição. Pojken var 16 år gammal när en kula på morgonen den 18 juni 2021 kom in i hans hem i Penha och träffade honom i huvudet. Vid den tidpunkten lanserade civilpolisen Operation Coalition for Good.

Under begravningen ventilerade anhöriga och krävde att utredningarna om Thiagos död skulle återupptas.

Skottet togs här, titta. [mostra a testa] Och mitt barnbarn gick. Mamman från den dagen och framåt blev sjuk. Min dotter blev sjuk, ovanpå en säng. (…) Det var ett år den 18:e och den 23:e dog min dotter och idag är vi här igen och gör begravningen. Staten dödade 2 personer. Han dödade en oskyldig man och tog livet av den oskyldiges mamma, säger Alines mamma och Thiagos mormor, Dona Angelina, 74.

Dona Angelina, på sin dotters begravning — Foto: Reproduktion/TV Globo

Polisen sa under denna period att de inte var författaren till skottet som dödade Thiago, i Morro da Fé. Familjens hem har ännu inte besiktigats.

“Till dags dato har ingen gjort något, ingen har gjort en rättsmedicinsk undersökning hemma. Och Aline, som en följd av det, gick in i depression. Och så hände detta. Ingen sprang efter staten förrän idag, ingen gjorde något och den är där… Jag förlorade min styvson, nu har jag förlorat min fru”, sa änkemannen Orlean Figueiredo Canuto.

Aline Souza Santos var mor till Thiago da Conceição — Foto: Reproduktion

“Utredningen gick praktiskt taget inte vidare. Försvarsmyndigheten har begärt och följt upp i betydelsen att ha en simulerad reproduktion, att ha en insamling av de bevis som fram till idag finns i den här familjens hus”, sade ombudsmannen. general för offentliga försvarsmyndigheten i Rio, Guilherme Pimentel, som var på begravningen.

“Det är mycket viktigt att den här familjen som har drabbats av en absurd sorg under ett år får klarhet i Thiagos fall. Det är mycket viktigt att folket i favelan får sitt medborgarskap garanterat och sin värdighet respekterad”, tillade han.

Kroppen av en kvinna som dog i depression 1 år efter att ha förlorat sin son begravs:

Kroppen av en kvinna som dog i depression 1 år efter att ha förlorat sin son begravs: “Staten dödade två människor”, säger mamma

  • CORDOVIL: Mormor till död tonåring får tre hjärtstillestånd efter att ha fått veta om döden
  • FÖRSVARARDATA: På 21 år har nästan 10 000 förfrågningar öppnats om dödsfall av barn och ungdomar i RJ

just då, Jehova dos SantosThiagos farbror, uppgav att skottet kom från en civil polis och att agenter vägrade hjälpa pojken efter skottlossningen.

“Det var ingen reaktion. Civilpolisen gick in i samhället vid 6-tiden. Fick inget skott. Det enda skottet han fick var det här. Efter skottlossningen kom jag för att hjälpa honom, jag pratade med polisen och de vägrade hjälpa, klev in i bilen och gick, säger han.

Thiagos farbror påpekade också att projektilen kom in genom fönstret och slog fortfarande pojkens gitarr. Dörren till rummet han befann sig i var insmord med blod.

Förutom Thiago dödades tre andra personer. Åtgärden samlade civila poliser från delstaterna Rio, Pará och Amazonas för att försöka arrestera en av Comando Vermelhos drogbaroner, som beordrade attackerna i Manaus.

Similar Posts

Leave a Reply