Kunglig garderob: förstå modestilen för …

62

Under de senaste decennierna har drottning Elizabeth II utvecklat en helt unik klädstil. De plagg som suveränen bär är omedelbart igenkännliga och är helt ikoniska plagg som går tillbaka över 70 år. Användningen av ljusa färger, hattar, plånböcker och ovärderliga smycken är varumärken som tillhör den brittiska drottningen.

tryck för att förstora

Under de första åren av hennes regeringstid var drottningen känd för sina mycket eleganta och extravaganta balklänningar, gjorda av hennes favorit och pålitliga designer, Sir Norman Hartnell. Stilen hon anammat under de senaste decennierna är den mest förknippade med hennes bild hittills, och markerar Elizabeth II:s gyllene år.

Med sina 96 år håller majestätet fortfarande en helt annan och mycket väldefinierad stil. “Det är oerhört mycket eftertanke i drottningens garderob och det är väldigt viktigt för när hon stiger ur bilen tittar alla på vad hon har på sig. Alla vill se drottningen”, säger Elizabeth Holmes, författare till “HRH: So Many Thoughts on Royal Style.”

drottning_2

tryck för att förstora

“Hon utvecklade sin egen konsekventa signaturstil,” sa Holmes. ”Hon har samma hattform, samma pälssiluett, de där fantastiska svarta klackarna, hennes tre pärlhalsband. Men även inom dessa rutnät har hon mycket roligt med mode… Drottningen är känd för sitt utseende som består av starka, solida färger.”

Under året då hon fullbordar sitt jubileum (70 år på tronen) förblir drottningen helt i linje med vad hon försöker förmedla genom sitt mycket raffinerade utseende. Den viktigaste förändringen som genomförts under åren i hennes garderob var definitivt hennes siluett.

I början av regeringstiden började den unga kvinnan som brukade bära plagg som konturerade hennes kropp, alltid med stor elegans, satsa på mer mogna kombinationer.

drottning_3

tryck för att förstora

Enligt Angela Kelly, författare till boken “The Other Side of The Coin: The Queen, The Dresser and The Wardrobe”:

“Generellt bör halsringningarna på kappor och jackor inte vara för höga eller för låga och bör inte begränsa drottningens rörelser”, förklarar Kelly. “Detta gäller särskilt tjocka ullrockar med breda, fulla kragar.”

Förutom den lätta rörelsefaktorn är ensemblen som drottningen bär alltid noggrant genomtänkt, även med tanke på vädret, vinkeln från vilken drottningen kommer att ses och hur smyckena hon kommer att bära påverkar formen och strukturen på monarkens garderob. .

olika färger

Drottningens färgglada garderob har fått hyllningar i modepressen de senaste åren. År 2012, året för diamantjubileet, gjorde brittiska Vogue en översikt över suveränens alla kläder och fann att hennes mest använda färg var blå – vilket utgjorde 24 % av plaggen hon bar bland allmänheten.

Vogue-studien fann också att den minst använda färgen i drottningens garderob var beige, och stod för bara 1% av den totala garderoben 2012. Angela Kelly skriver att “färg är nyckeln” till drottningens garderob, “även om – den vald färg måste passa”.

drottning_5

tryck för att förstora

Ärligt talat, när det kommer till vilka färger som inte passar Elizabeth verkar det inte vara många. Förutom det enorma utbudet av färger är trycken extremt populära bland majestätets kläder.

Den enda ovanliga färgen för dina val skulle vara svart, endast reserverad som en sorgefärg. Drottningen reser aldrig utan en svart klänning i händelse av tragiska nödsituationer som kan inträffa medan hon inte har lätt tillgång till sin garderob.

SE OCKSÅ

LÄS HÄR VECKANS MUSIKALTIPS PÅ ANTENN 1 (30/05 – 03/06)

WEEKND PARTNERS FÖR DEN FÖRSTA VÄRLDSTUREN MED CRYPTOCURRENCY

Similar Posts

Leave a Reply