Man knuffar mammas kropp i skottkärra i 5 km till kyrkogården i RN

40
Man knuffar mammas kropp i skottkärra i 5 km till kyrkogården i RN

En 60-årig man från kommunen Vera Cruz (RN) väckte uppmärksamhet när han bar kroppen av sin 82-åriga mamma i en skottkärra mer än fem kilometer från landsbygden Olho D’água, i Monte Alegre (RN), till stadens kyrkogård.

Enligt staden Vera Cruz dog Antônia Alves da Silva, 82, i går eftermiddag på familjens egendom som ligger på landsbygden. Analfabet, levde hon ensam med sin son, Joaquim, som är ungefär 60 år gammal, som också är analfabet och inte kunde ange sin egen ålder.

I ett uttalande till stadens socialtjänstteam sa han att han inte visste vad han skulle göra när hans mamma dog. Så han satte henne i en skottkärra, tog en spade och försökte bege sig till Monte Alegre-kyrkogården.

Joaquim knuffade sin mammas kropp i mer än 5 km på en grusväg och bar med sig en spade för begravning - Reproduktion/GM - Reproduktion/GM

Joaquim knuffade sin mammas kropp i mer än 5 km på en grusväg och bar en spade med sig för begravning.

Bild: Reproduktion/GM

“Men mellan samhället Olho D’água och Monte Alegre finns det en flod, Trairi River. På grund av regnet var det en översvämning i flodbädden och han kunde inte ta sig över. Det var då han bestämde sig för att trycka på hans mamma över vagnen längs en grusväg, till Vera Cruz-kyrkogården”, säger stadshuset.

Scenen när Joaquim anlände till stadens kyrkogård rörde befolkningen. Dussintals invånare samlades vid kyrkogårdens dörrar och försökte förstå vad som hände. Han hävdade att spaden skulle användas för att begrava hans mamma och att han väntade på gravgrävarens hjälp.

“Han anlände till staden runt klockan sju på morgonen och eftersom staden övervakas av kameror, anlände kommunvakten inom några minuter till platsen, där de gav Joaquim vård. Agenterna förklarade att han inte bara kunde ta med sin mamma till sjukhuset. begravning, att det fanns byråkratiska procedurer att följa, men han förstod inte”, förklarade stadshuset.

Premiärministern kallades också för att bistå i fallet, liksom tekniker från stadens socialtjänstavdelning. Det visade sig att Joaquim inte kunde begrava sin mor på Vera Cruz-kyrkogården eftersom samhället Olho D’água tillhör kommunen Monte Alegre.

Prefekturen kallade också Itep (Technical-Scientific Institute of Expertise) för civilpolisen, så att de kunde utföra tester för att bekräfta dödsorsaken. Ett fordon tillhandahölls för att ta Antônias kropp till grannkommunen, där Joaquim äntligen kunde utföra begravningen.

“Enligt uppgifter från grannar led hon av ett öppet sår som kan ha infekterat och orsakat hennes död. Nu måste Itep genomföra de nödvändiga testerna för att bekräfta denna teori”, säger stadshuset.

O UOL kontaktade, via meddelanden, representanter för Social Assistance och hälsoavdelningen i Monte Alegre, för att få information om den vård som Joaquim gavs och för att intyga om datumet för begravningen, men hittills har det inte kommit något svar.

Similar Posts

Leave a Reply