Mode är det snabbast växande segmentet inom franchising

45
Mode är det snabbast växande segmentet inom franchising
Bibi och Milon skor följde det goda ögonblicket upplevt under den första kvarten

Den kvartalsvisa Franchise Performance Survey för januari till mars i år, utförd av Brazilian Franchising Association (ABF), visade att sektorn fortfarande är på en återhämtningsväg, medveten om utmaningarna i en makroekonomisk miljö med hög inflation och räntor. Studien påpekade att franchise-kedjor ökade 8,8 % i intäkter under första kvartalet jämfört med samma period förra året, med intäkter som gick från 39,88 miljarder R$ till 43,38 miljarder R$.

Dessutom indikerade balansräkningen för det första kvartalet intäktsökning i alla 12 segment som listas av företaget. Den som noterade den bästa utvecklingen i periodens intäkter var mode, med en tillväxt på 13,5 %, gynnats av återupptagandet av arbete och evenemang på plats och den därav följande större rörelsen i köpcentra och andra platser med stor cirkulation av människor.

Bibi, ett varumärke för barnskor med mer än 130 butiker i Brasilien, växte med 75 % i försäljning under de tre första månaderna i år, jämfört med samma period 2021. Kedjan satsar på att utöka butikerna till utöka närvaron i landet. För 2022 planerar man att genomföra 37 operationer, varav 25 på brasiliansk mark och 12 utomlands. “Med det ständiga återupptagandet av handeln och återgången av konsumenternas förtroende för att lämna hemmet, märkte vi en betydande ökning av försäljningen under de första månaderna i år, i vårt fall ännu mer, eftersom vi tog tillbaka till skolan som ökar sökandet efter nya skor och ryggsäckar”, sa Calçados Bibis ordförande Andrea Kohlrausch.

Multifranchise och e-handel

Ett annat framstående varumärke inom modesegmentet på franchisingmarknaden är Milon. Sedan 2006 är varumärket som ingår i Kyly Group, det största barnklädesföretaget i Brasilien, känt för plagg utvecklade med europeisk inspiration, klassisk stil och exklusiva detaljer. Öppnandet av kedjans första butik var 2010, i Joinville (SC). Sedan dess har expansionen av varumärket inte slutat. Bolaget anammade franchisemodellen och har idag 80 fysiska butiker i drift, varav 47 är franchisetagare och 33 egna butiker. För i år är varumärkets mål att öppna minst 10 nya fysiska enheter av barnkläder i olika brasilianska regioner, totalt 90 försäljningsställen.

“Vi avslutade 2021 med 78 butiker, varav sex öppnade förra året. De senaste åren har vi haft en framgångsrik expansionsstrategi. Vi vill stänga 2022 med 90 butiker i drift, öppna i olika städer. Dessutom har Milon fått mer och mer utrymme, relevans och framträdande plats i olika kanaler där vi verkar, såsom multibrand, franchiseavtal och e-handel, och genom export till olika länder”, förklarade den kommersiella och marknadschefen. från Kyly Group, Claudinei Martins.

Similar Posts

Leave a Reply