Modehandelsvarumärken dominerar kampanjer med influencers i Brasilien

50
Modehandelsvarumärken dominerar kampanjer med influencers i Brasilien

Shein är det varumärke som får bäst resultat från kampanjer gjorda med influencers i Brasilien. Under de första sex månaderna av 2022 samlade den kinesiska snabbmodejätten 12 300 omnämnanden på sociala nätverk som Instagram, TikTok, YouTube, Twitch och Twitter. Under samma period hade varumärket en uppskattad räckvidd på 42,7 miljoner, erhållen tack vare 3 tusen influencers.

Slutsatsen är från en analys gjord av HypeAuditor, ett analytiskt verktyg för influencer-marknadsföring, baserat på artificiell intelligens-algoritmer. Företaget samlade in data om företag som har kampanjat med digitala influencers i Brasilien ofta i år för att förstå vilka marknadssektorer som är mer engagerade i den här typen av åtgärder.

Modesektorn framstår överlägset som den som satsar mest på influencers. Han representeras av sju av de tio varumärken som finns i “topp 10”. Förutom Shein innehåller listan Lojas Renner, Zara, C&A, Baw Clothing, Nike och Riachuelo. Netflix, streaming, O Boticário och Truss Hair, skönhet, kompletterar rankingen.

Netflix Brasil dyker upp direkt efter Shein, på andra plats, med en räckvidd på 160,37 miljoner och 6,59 miljoner omnämnanden. Varumärket har vanligtvis ett av de högsta genomsnitten av interaktioner på Instagram. På tredje plats kommer Lojas Renner, med 2 000 influencers som gör 7 110 omnämnanden och når 27,5 miljoner.

små influencers

Shein grundades 2008 som ett typiskt kinesiskt dropshippingföretag. Idag är det en av de största modeåterförsäljarna i världen. En del av framgången beror på strategiska influencer-marknadsföringsinsatser, fokuserade på att arbeta med mikroinfluencers.

Partnerskapet gör att varumärket kan exponera sig för ny publik med trendiga kläder, samtidigt som det ger många små influencers chansen att få gratis kläder i utbyte mot sina åsikter och exponering på sociala medier.

Genom att använda mindre, mindre kända influencers, minimerar Shein marknadsföringskostnader för sociala medier jämfört med större, mer populära influencers. Mindre influencers är också ofta mer lättillgängliga, vilket kan ge dina åsikter mer trovärdighet ur en publiks perspektiv.

Kolla in “topp 10” gjorda av HypeAuditor:

  1. Shein
  2. Netflix Brasilien
  3. Renner butiker
  4. Officiell Zara
  5. C&A Brasilien
  6. Boticariot
  7. Baw kläder
  8. Nike
  9. bäck
  10. truss hår

Bild: Shutterstock

Similar Posts

Leave a Reply