Modenyheter: det här är de 9 nyheterna från modevärlden denna vecka – Vogue

53
Modenyheter: det här är de 9 nyheterna från modevärlden denna vecka – Vogue

 (Foto: )

Gisele Bündchen för IWC Schaffhausen (Foto: Disclosure)

Neriage vinner hörna på Casa Cipó

 (Foto: )

Neriage vinner en hörna på Casa Cipó (Foto: Disclosure)

Nu finns Rafella Caniellos skapelser, stylist och medgrundare av Neriage, också i Jardins-distriktet i São Paulo. Varumärket, som har en fysisk butik i Pinheiros, har precis fått en hörna på Casa Cipó, en konceptbutik av Carina Duek som samlar nationella och internationella mode- och designmärken. Där kan du hitta märkets storsäljare, som klassiska veck, blazers, klänningar och skjortor.

Alme satsar på upcycling för att skapa ryggsäckar gjorda av gamla kitesurfdrakar

 (Foto: )

Alme Re-kite Backpack (Foto: Disclosure)

Tillsammans med Atoll Circle, ett herrmärke med fokus på cirkulärhet och hållbarhet, lanserar Alme, en 100 % kolneutral skoetikett från Arezzo&Co-gruppen, en linje med ryggsäckar gjorda av gamla kitesurfingdrakar. Genom upcycling får material som donerats av Kitesurf Adventure-elever, skolan som ägs av kitsurfaren Otávio Frasca, och som bevarats i över 14 år, en ny funktion. Genom att kombinera medveten innovation och funktionalitet, kan varje drake generera i genomsnitt 12 ryggsäckar med en funktionell och minimalistisk design, som värdesätter den huvudsakliga visuella identiteten hos råmaterialet. Tillgänglig i Alme-butiken i Oscar Freire och Iguatemi São Paulo och i Atoll-butiken i Vila Nova Conceição, Re-kite-ryggsäcken har ett digitalt pass som spårar ursprunget och produktionskedjan för delarnas material, och erbjuder all information om produkten , inklusive dess ursprung, material, produktionsprocesser och koldioxidavtryck.

C&A och Daz Clothez sparsamhetsbutik tecknar partnerskap

 (Foto: )

Gabriella och Julia Wolff, medgrundare av Daz Roupaz (Foto: Disclosure)

För att uppmuntra cirkulärt mode, går secondhandbutiken Daz Clothez och C&A samman i ett aldrig tidigare skådat partnerskap. Kunder kan nu sälja sina begagnade kläder från vilket märke som helst och få en kredit för köp av nya varor hos återförsäljaren. Handlingen utspelar sig i en kiosk som Daz Roupaz satt upp inne i C&A:s fysiska butik, på Shopping Metrô Tatuapé. “Det här partnerskapet med att köpa begagnade delar och betala på plats, så att personen kan spendera på nya varor i en butik är något banbrytande och vi är mycket glada över att det är tillsammans med C&A”, säger Julia Wolff, medgrundare av Daz.

Gisele Bündchen är den nya miljö- och samhällsprojektkonsulten på IWC Schaffhausen

 (Foto: )

Gisele Bündchen för IWC Schaffhausen (Foto: Disclosure)

IWC Schaffhausen tillkännager Gisele Bündchen som den nya miljö- och samhällsprojektkonsulten för det schweiziska lyxklockhuset. “Jag är glad över att arbeta tillsammans med IWC för vårt syfte att skydda planeten. Våra hållbarhetsresor började med insikten att vi hade ett ansvar att göra mer, att vi kunde använda våra röster och inflytande för att göra en positiv inverkan på miljö.” och i samhället”, sa supermodellen om partnerskapet. Bland de ekologiska och sociala hållbarhetsmål som IWC siktar på att uppnå i slutet av detta år är: utfasning av inköp av ocertifierade skogsprodukter som papper, kartong, trä och möbler, och fördubbling av antalet kvinnor i chefsbefattningar. till år 2017.

Lenny Niemeyer utökar sitt sortiment av tillbehör som utvecklats av brasilianska hantverkare

 (Foto: )

Väska från Made in Brazil-linjen, av Lenny Niemeyer (Foto: Juliana Rocha)

Lenny Niemeyer utökar sin Made in Brazil-linje, som består av naturfibertillbehör utvecklade av brasilianska hantverkare. Kollektionens höjdpunkt är påsarna, som den som är gjord av fibern från Carnaúba-palmen, en växt som ursprungligen kommer från nordöstra Brasilien, som produceras i samarbete med Caburé Institute, ett projekt som grundades i Piauí och som syftar till att utföra åtgärder med en socio-miljöpåverkan positiv i regionen Parnaíba River Delta.

Dior satsar på en återskapande av den klassiska tygväskan

 (Foto: )

Dior Essential (Foto: Publicity)

Dior Essential-väskan, som visas i Diors vinterkollektion 2023, är en nytolkning av väskan. Med en modern look, med strukturerade linjer och cannage tryckta i lätt texturerat läder, är nyheten gjord av högfrekvent minnesskum och har ett spel av volymer som påminner om kollektionens jackor och rockar. Tillgänglig från september, kan du hitta tillbehöret i små, mellan och stora storlekar.

Melissa lanserar sneakers med material som kommer från sockerrör

 (Foto: )

Melissa (Foto: Publicity)

Lite över ett år efter lanseringen av Melissa Free-linjen, som tog produkter gjorda av sockerrör till marknaden, lanserar märket sina första sneakers gjorda av materialet. Utöver sneakers lanseras även en rutschkana och sandal, tillverkad av biobaserad EVA tillverkad av sockerrör, ett material som släpper ut i genomsnitt 20 % mindre CO2eq (internationell måttenhet som översätter växthusgaser till motsvarande termer som CO2) i atmosfären . För att komplettera nyheterna debuterar nu linjen, som fram till dess bara hade produkter i vuxenstorlekar, även i Mini Melissa, för barn och bebis.

Livo presenterar Loops, ett nytt, mer praktiskt och prisvärt glasögonmärke

 (Foto: )

Loops av Livo (Foto: Disclosure)

Loops by Livo är det nya varumärket i Livo-familjen, som kommer ut på marknaden med ett förslag på mer lättillgängliga produkter. Från och med solglasögonen och de receptbelagda modellerna som är gjorda av ultralätt material, de har flexibla skalmar och en mjuk touch som kombinerar komfort, kvalitet och design. Med ett fast pris på R$299, den första kollektionen, nu tillgänglig i alla Livos fysiska butiker och varumärke e-handelbestår av tre modeller.

Carnen satsar på streetwear-influerad design

 (Foto: )

“In the Palace Of Flowers”, Carnen (Foto: Disclosure)

Ett carioca-märke känt för sina streetwear-influerade plagg, Carnan satsar på tekniska tyger och justerbara modeller för att skapa casual-plagg. Den nya kollektionen är baserad på fyra östeuropeiska länder: Österrike, Slovakien, Ungern och Tjeckien. Med mer än 40 stycken, allt från t-shirts, huvtröjor, skjortor, stickade byxor, shorts till byxor, kepsar och väskor, är serien inspirerad av slottet Schönbrunn i Wien.

Similar Posts

Leave a Reply