Möt Asantii, ett afrikanskt varumärke med global potential inom mode

40
Möt Asantii, ett afrikanskt varumärke med global potential inom mode

affärskvinnan Maryse Mbonyumutwafödd i Rwanda, lanserar den första kollektionen av asantiiett modemärke som bygger på att vara en talanginkubator, I denna månad. Huvudsyftet med initiativet är global expansion, baserat på uppskattning och betoning på afrikansk makt.

Kom och träffas!

Giphy/Asantii/Disclosure

Zaliwa, som betyder “tack” på swahili, är namnet på Asantiis debutsamling. lanseringen är resultatet av arbetet av en grupp på 15 designersfrån 12 olika länder, inbjudna av Maryse att ta hand om den kreativa biten, förutom att förstå hur en outfit föds och når konsumenterna.

Kläderna hyllar Rwandas naturliga landskap och framträder i sobra nyanser av brunt, blått och grönt. Tyget som valdes var bomull, vilket ger liv åt stora och flytande bitar och ger en okomplicerad estetik. Den sanna “ansträngningslösa chic”.

Foto i polaroidstil som marknadsför Asantiis klädkollektion.  På bilden är det möjligt att se en ung svart modell, med långt flätat hår, med en vit t-shirt och en blå kappa ovanpå.
Asantiis första kollektion hette Zaliwa, vilket betyder “tack” på swahili.

Foto i polaroidstil som marknadsför Asantiis klädkollektion.  På bilden kan du se två unga svarta modeller, med kort lockigt hår, blå och senapssydda byxor, svarta toppar och, ovanpå, vita kavajer med svartvit design.
Varumärket grundades av Maryse Mbonyumutwa, men den kreativa delen är upp till gästdesigner.

Ung svart kvinna med kort lockigt hår poserar för ett foto på en strand med stenar.  Hon bär en lång vit klänning med puffade ärmar och håller en bukett bruna löv i händerna.
Den första kollektionen hyllar Rwandas naturliga landskap

Ung svart kvinna, med kort lockigt hår, poserar för ett foto på en strand, ovanpå en flotte.  Hon bär en lång brun klänning
Bomull, ett av de mest hållbara tygerna, är huvudpersonen i bitarna

Foto i polaroidstil som marknadsför Asantiis klädkollektion.  På bilden är det möjligt att se en ung svart modell, med kort lockigt hår, med en vit t-shirt och en beige kappa stil överrock.
Föremålen färgades i sobra färger som brunt, blått och skogsgrönt.
bortom kläderna

Maryse Mbonyumutwas karriär inom mode multinationella företag öppnade hennes ögon för ett problem: afrikanska länder är rika på kreativa talanger, men de saknar expertis av produktion och företag. Det var med denna lucka i åtanke som affärskvinnan grundade Asantii, märka som vill strukturera processen att göra sina egna kläder. Tanken är att bara “importera” det som är bra.

Genom att veta om kinesiska fabriker visste Maryse att hon ville förvandla den afrikanska kontinenten till ett modekraftverk, men att hennes lands organisationskultur inte skulle passa in i detta färdiga format. Det var därför han startade en fabrik som hittills har sysselsatt mer än fyra tusen personer.

Med fokus på att utveckla snarare än att utforska, vill det Rwanda-baserade klädföretaget uppnå några av Hållbara utvecklingsmål, från Förenta Nationerna (FN). I detta första ögonblick har arbetarna tillgång till ett gratis daghem för sina barn och en basvarubutik till grossistpriser. Enligt Maryne är en av planerna för framtiden att omvandla två avdelningar till robusta kliniker.

Lookbook stil foto av märket Asantii, när modellen poserar med sina kläder på en oändlig vit bakgrund.  På bilden kan du se en ung svart modell med långt flätat hår iklädd blå byxor och en vit t-shirt.
Förutom e-handel har Asantii redan fysiska försäljningsställen på olika platser runt om i världen

Lookbook stil foto av märket Asantii, när modellen poserar med sina kläder på en oändlig vit bakgrund.  På bilden kan du se en ung svart modell med långt flätat hår klädd i orange byxor och en blå kappa.
“Bekväm chic” är den humör från debutkollektionen

Lookbook stil foto av märket Asantii, när modellen poserar med sina kläder på en oändlig vit bakgrund.  På bilden kan du se en ung svart modell med långt flätat hår iklädd mörkblå byxor och en blå button-down skjorta.
Asantii-fabriken har redan mer än fyra tusen anställda

Lookbook stil foto av märket Asantii, när modellen poserar med sina kläder på en oändlig vit bakgrund.  På bilden kan du se en ung svart modell med långt flätat hår iklädd mörkblå byxor och en vit button-down skjorta.
Varumärket predikar miljömässig och social hållbarhet
Service

Zaliwa, Asantiis första kollektion, är redan det finns att köpa på varumärkets e-handel. På hemsidan kan du se importvillkoren för Brasilien. Dessutom är distriktet Soho, i London, England, det första stället att ta emot en pop-up affär från märket.

Asantii landar fortfarande i en inredningsbutik i Kigali, Rwanda och Johannesburg, Sydafrika, fram till september.


Samarbetade med Carina Benedetti

Similar Posts

Leave a Reply