Möt den trendiga termen för dig som varken är tjock eller smal

50
Möt den trendiga termen för dig som varken är tjock eller smal

Även om det går i långsam takt, går modet mot att bryta med ouppnåeliga och uteslutande estetiska standarder. Skapandet av kategorin extra stor storlekvar till exempel en kommersiell strategi att erbjuda kläder i större storlekar. Den nya diskussionen om segmentet och sociala nätverk är termen mellanstorlekanvänds av människor som känner sig “varken feta eller smala”.

Kom och förstå allt!

Giphy/@nannoca/Instagram/Reproduktion

mellanstorlek, i bokstavlig översättning, betyder “medelstor”. Inom mode har termen kommit till utse personer som identifierar sig med “limbo” i storleksrutnätet: de passar inte i 36 eller 38 byxor eller i modellerna i kategorin extra stor storlek.

Termen mellanstorlek, dock inte framkommit från diskussioner av relevanta personer inom modebranschen. O Start gavs till den amerikanska skådespelerskan och komikern Amy SchumerVad använde ordet för att prata om hur han kände i köpprocessen i klädbutiker.

Identifieringen av flera kvinnor var omedelbar och diskussionen blev starkare på sociala nätverk. För närvarande har flera innehållsskapare på Instagram och Tik Tok börjat sprida idén och bredda debatten om behovet av representation inom mode.

Nervös ung kvinna med blont flätat hår poserar för foto på en parkeringsplats. Hon bär en vit korsett, svarta jeans, vita Adidas-sneakers med svarta ränder och en väska med vit och svart kohudstryck.
Jenn från São Paulo pratar om empowerment inom mode och ger roligt innehåll fullt av popkulturreferenser

Ung svart kvinna med medium vågigt hår som går på gatorna i London. Hon bär en orange t-shirt, ljusblå jeans, bruna stövlar och en beige trechcoat.
Det är den brittiska Karina frisör och har en modern och minimalistisk stil

Ung vit kvinna med blont hår poserar för ett foto framför spegeln. Hon bär svartbågade glasögon och orangea linser och tar en bild med sin mobiltelefon. Hon bär en vit blus med långa ärmar och volanger och ljusblå jeans.
Bruna är en annan representant för detta segment! Hon lägger på sina nätverk inlägg om mode, smink och innehåll nörd
Representation i nätverk

Det är fallet med innehållsskapare av mode och självkänsla Nanna Fernandes. Med nästan 60 tusen följare bara på Instagram ger brasiliensen tips om hur man klär sig och har redan uppmärksammats av stora spelare från marknaden.

I en intervju med krönikan berättar Nanna att hon träffade termen mellanstorlek efter att Amy Schumer tagit upp diskussionen. “Eftersom jag alltid kände mig malplacerad på grund av min biotyp, försökte jag förstå om fler människor kände som jag. Jag hittade ett kollektiv på Instagram med flera kvinnor som ser ut som jag. Detta hjälpte mig att se på min kropp med mer tillgivenhet”, minns han.

Den digitala influencern från Brasilia Nanna Fernandes, en ung vit kvinna med rakt hår och tatueringar över hela kroppen. Hon poserar på foto i sitt vardagsrum och är klädd i en vit t-shirt, militärgröna byxor, svarta och vita sneakers och en karamellväska.
Nanna Fernandes har nästan 60 tusen följare och har partnerskap med stora varumärken, som Renner och OQVestir

Den digitala influencern från Brasilia Nanna Fernandes, en ung vit kvinna med rakt hår och tatueringar över hela kroppen. Hon poserar för ett foto i en trädgård, på natten, i en vit blus, beige kappa, svarta byxor och bruna loafers.
Dess innehåll omfattar också livsstil och självkänsla

Den digitala influencern från Brasilia Nanna Fernandes, en ung vit kvinna med rakt hår och tatueringar över hela kroppen. Hon poserar för ett foto vid poolen och har på sig en ljusrosa bikini med vita mönster.
Nanna var en av dem som gick med i #VerãoMeuCorpão-projektet, för att uppmuntra människor att leva “sina kroppar som de är”

Mer än konsumtion, debatten om mellanstorlek kretsar kring acceptans, självkänsla och att bryta mönster. “Det är väldigt trevligt att ta emot återkopplingar av kvinnor som började förstå sina kroppar mer. Tanken är att visa hur normala och verkliga kroppar som vår är och att det inte är något fel på dem. Nyckelpunkten är representation”, påpekar Nanna Fernandes.

Trots att diskussionerna fortskrider menar Nanna att ”vägen är lång och att den inte kommer att förändras över en natt”. Hon inser dock att modemärken var tvungna att springa efter förlusten och fylla luckan i att erbjuda mer mångsidiga produkter.

Den digitala influencern från Brasilia Nanna Fernandes, en ung vit kvinna med rakt hår och tatueringar över hela kroppen. Hon poserar för ett foto på en vit bakgrund, klädd i en rosa skjorta och vit keps. Hon håller i en vit sneaker med färgade detaljer från Anacapri.
Anacapri är ett av de varumärken som redan har samarbetat med Nanna Fernandes

Den digitala influencern från Brasilia Nanna Fernandes, en ung vit kvinna med rakt hår och tatueringar över hela kroppen. Hon poserar för ett foto på parkeringsplatsen i en galleria och bär en look i olika bruna nyanser: blus, byxor, kappa, keps och halsduk.
”När jag började prata om mellanstorlek på Instagram fanns det inte många innehållsskapare i den nischen. Och nu följer jag flera som också identifierade sig med begreppet”, säger den influencer

Den digitala influencern från Brasilia Nanna Fernandes, en ung vit kvinna med rakt hår och tatueringar över hela kroppen. Hon poserar för en bild på parkeringen till ett bostadshus och bär en vit puffärmad blus, en brun stickad väst ovanpå, ljusblå jeans och vita sandaler.
mer än visa utseendeinfluencerns angelägenhet är att visa att det är möjligt att vara på modet och känna sig bekväm med sin egen kropp
Förhållande till kläder

Rachel Jordan, en bildkonsult och krönikör för tidningen Cláudia, berättade för kolumnen att hennes kunders främsta klagomål är att inte hitta storleksrutnätet i populära butiker. “Otillfredsställelse uppstår inte bara av storleken på kläderna, utan påverkar också kvinnors självkänsla för att de anses vara tjocka”, förklarar han.

Maria Luiza Veloso Marianoprofessor i modellering vid Santa Marcelina College och mästare i modedesign, förstärker scenariot. “Vissa varumärken som riktar sig till den unga publiken begränsar ibland sina rutnät från 34 till 42, utan hänsyn till att många unga kvinnor bär medelstora eller medelstora storlekar. extra stor storlek och skulle vilja skaffa samma modeller för de så kallade ‘skinny’”, säger hon. I detta avseende är människor som använder större antal nästan begränsade till “mogna” etiketter.

Stilkonsulten Rachel Jordan, en medelålders vit kvinna med kort vågigt hår, poserar i en bokhandel med sin bok i handen. Hon bär en röd klänning
Rachel Jordan är stilkonsult, Claudias krönikör och lärare, samt författare till boken À Sua Moda

Stilkonsulten Rachel Jordan, en medelålders vit kvinna med kort vågigt hår, sitter i en soffa på sitt kontor. Hon bär en vinröd blus, bruna byxor och orangea sandaler.
Rachel säger att det största klagomålet från kunder är att “den största storleken alltid var 44” i butiker.

Modekonsulten Rachel Jordan, en medelålders vit kvinna med mellanbrunt hår, poserar bredvid två kvinnor
“För närvarande ser jag redan att många butiker har ett större utbud av storlekar just för att de insåg att de tappade försäljning”, berättar Rachel i kolumnen.

För Rachel Jordan är det första steget att arbeta med självkänsla och inse vad en person vill värdera i sin egen kropp. ”Bildkonsulten arbetar med designelementen exakt för att gynna de olika siluetterna och göra det lättare att montera utseende“, han förklarar.

Dessutom är det bra att notera att vissa företag redan har insett att det finns en stor möjlighet i mellanstorlek och extra stor storlek”, argumenterar professor Maria Luiza Mariano. butiker gillar HÄR och Amaro tog ledningen i denna rörelse, främst inom e-handel, där de kan erbjuda aktien till allmänheten från hela landet.

Två svarta modeller bär samma C&A-outfit: en blus och byxor med regnbågsränder. Den första är en medelstor skyltdocka tjej och den andra är smal.
bortom linjen extra stor storlekC&A erbjuder ett bredare utbud av storlekar, främst på webbplatsen

Två modeller bär samma C&A outfit: en svart klänning med ett vitt pricktryck och en vit volangkrage. Den första är en tjock vit tjej med rakt, kort hår, och den andra är svart och smal, med rakat huvud.
C&A:s Mind7-linje är en som ger utseende trender i större storlekar

Två modeller bär samma outfit som Amaro: rosa byxor, röda stickade plagg och vita stövlar. Den första är en tjock vit tjej med rakt, kort hår, och den andra är vit och smal, med ett långt rakt huvud.
Amaros storlek rutnät sträcker sig från 34 till 48

Influencer och journalist Alexandra Gurgelgrundare av Free Body Movement, publicerade en video där han ifrågasätter skapandet av en annan term som kategoriserar kvinnors kroppar. Olika synpunkter som denna är väsentliga för att berika diskussionen, men det är ett faktum att rörelsen mellanstorlek har fått styrka och fler och fler fans.

Samarbetade med Carina Benedetti

Similar Posts

Leave a Reply