Neonyt Lab: Europeisk hållbarhetsmässa

51
Neonyt Lab: Europeisk hållbarhetsmässa

Under den 24:e, 25:e och 26:e juni i år ägde den europeiska modemässan vid namn Neonyt Lab rum. Ett annat evenemang anordnat av Messe Frankfurt ägde rum i den tyska staden. Denna gång i Unionspaviljongen gjorde flera företag med anknytning till textilvärlden kända sina varumärken, mönster, stilar och nya trender när det gäller noggrant val av råvaror för tillverkning av kläder för män och kvinnor och för de olika årstiderna. året.

På denna mässa tillägnad mode hittades inte portugisiska företag, som vanligt. Men glöm inte att de också har sina egna försäljnings- och reklamplaner, inte bara i Portugal och Europa utan över hela världen.

Temat som lyftes fram vid detta evenemang var den välkända omsorgen om miljön, för dess balans, satsning på en ekonomisk och social balans. Nuförtiden är sökandet och användningen av växtprodukter istället för djur en riktig utmaning. Här, på denna mässa, lyftes målen med att inte använda plast i tillverkningen av vissa artiklar.

Under dessa tre dagar fulla av informationsutbyten om hur man sparar vatten, bidrar till att minska CO2 och utnyttjar naturfibrer, har konsumenter och återförsäljare möjlighet att träffa nya namn på designers av klänningar, byxor, halsdukar, väskor, sandaler och mycket mer.

Företag från Berlin, Hamburg, Mannheim och andra håll har uttryckt entusiasm för att utveckla användbara produkter för hemmet och personligt bruk. Ett av företagen som är närvarande vid detta evenemang värdesätter bevarandet av livsmedel med tyger som innehåller bivax. Andra företag är mycket strikta när det gäller att använda tygrester för att producera chica accessoarer för kvinnor och män som vill se snygga ut i speciella situationer, på fester, på jobbet, sport eller fritid.

Att skydda miljön är inte alltid billigt. Ett av företagen representerade på denna mässa presenterade sina vackra väskor i olika storlekar, för kvinnor. Priset på dessa varierade mellan 330 och 990 Euro. Företagen som representerades på Unionspaviljongen under de tre dyrbara dagarna var ett utmärkt tillfälle att lära känna regenerativa och hållbara material.

Produktions- och försäljningschefen, A. Deicke, från ett företag beläget i Hamburg, gjorde sina produkter kända tillsammans med företagets skapare, som satsar på användningen av tyger för matförvaring (bröd, ost och annat) i våra hem.

Liksom produktions- och försäljningsrepresentanten för ett företag i Berlin, Ms Kelle, tror hon på möjligheten, liksom andra företag, till onlineförsäljning och inte bara direktförsäljning i små och medelstora butiker. Företaget satsar på stora, medelstora och små klädstorlekar, samt användning av linne, viskos och fibrer från eukalyptus. Detta sista material ger plagget sin speciella egenskap, eftersom plagget är riktigt lätt, mjukt, silkeslent och bekvämt.

Kläduthyrning via internetsajter och i butik har också blivit mer populärt. Det kan trots allt sägas att denna tjänst har blivit på modet. På den andra dagen av denna europeiska modemässa delades Sustainability Award ut till Spitzbarth, grundare och VD för Bleed. Den här typen av utmärkelser har funnits sedan 2018 med motiveringen att värdera användningen av miljövänliga material.

Både nyfikna, konsumenter, återförsäljare, modeproffs och proffs från den lilla klädindustrin kunde väcka en plats i Frankfurt till liv, med sin energi, hängivenhet, färger, former, smaker och material.

Teresa Cavaco Howe

Denna publikation är ensam författares ansvar.

Leave a Reply