Par firar 44 år av äktenskap på canceravdelningen: “Firms and strong”

46
Par firar 44 år av äktenskap på canceravdelningen: “Firms and strong”

“Vi är här för att fira. Allt går över, så vi måste fira.” Det är mottot som följer med den pensionerade pedagogen Maria Josefina Pinheiro, 64 år. I behandling för äggstockscancer sedan 2019, firade hon och hennes man, Gilmar Queiroz, sin 44-åriga bröllopsdag i fredags (22/7) med det kliniska onkologiteamet kl. Bassjukhuset i det federala distriktet (HBDF).

De två firade förbundet på högt humör och umgicks med patienter och personal på cellgiftsavdelningen. Den “improviserade festen” innehöll även tårta.

“Vi gick igenom livets alla problem och vi är tillsammans, fasta och starka. Han är min högra hand nu när jag inte kan göra vissa saker”, förklarar Maria Josefina.

Hon säger att hon inte låter något firande gå tomt. Ett år innan hon fick diagnosen cancer, på parets 40-åriga bröllopsdag, höll Maria en fest med vänner och familj. Men i och med behandlingens början måste firandet begränsas till sjukhuset, som sköts av Institute of Strategic Health Management (Iges-DF).

Foto av flera personer som poserar
Maria Josefina och Gilmar Queiroz firade 44 år av äktenskap med patienter och personal på Hospital de Base

Att leva med cancer i 3 år tog inte ifrån Maria charmen för livet. “Jag ser på sjukdomen som alla andra. Vi har alla ett utgångsdatum, vi måste lära oss att hantera det. Cancer är inte en dödsdom. Jag lever mitt vanliga liv och håller foten på jorden för att kämpa”, påpekar han.

ovanlig flirt

Parets kärlekshistoria föddes mitt i döden: de träffades för första gången på en begravning i Belém. Vid den tiden, 1972, flyttade en stor olycka som dödade 4 personer staden där Maria föddes. Eftersom en vän till henne var ett av offren, hamnade begravningen i hennes hus.

”Gilmar klättrade på väggen för att titta på liken hemma hos mig och det var så vi träffades. På den tiden fanns det ingen begravningsbyrå, begravningar skedde hemma”, minns han.

Nästa dag cyklade han genom porten till hennes hus och bjöd in henne på en tur. Och efter några promenader, kyrkbesök och möte på mässor började de dejta när de bara var 14 år. Vid 20 gifte de sig, fick en dotter och byggde upp ett partnerskap, som idag stärks både i hälsa och i sjukdom.

Similar Posts

Leave a Reply