PE: Invånare protesterar efter att BOPE-soldater dödat en sexåring

41
PE: Invånare protesterar efter att BOPE-soldater dödat en sexåring

Den 30 och 31 mars satte demonstranter upp barrikader och satte eld på bussar för att protestera mot mordet på en sexårig flicka. Heloísa Gabriela mördades av soldater från militärpolisens specialoperationsbataljon (BOPE) i samhället Salinas, ett distrikt i turistregionen känd som Porto de Galinhas, i kommunen Ipojuca, i Pernambuco.

fortplantning

Demonstranter satte eld på bussen under folkupproret

Heloísa sköts i bröstet när hon lekte på terrassen till sin mormors hus. Flickan räddades, men kunde inte motstå skadorna och dog. Hon sköts runt 17.30 när militären gick in i favelaskjutningen i alla riktningar efter en “misstänkt”.

Strax efter mordet blockerade hundratals arga invånare motorvägen, PE-09, som ger tillgång till stränderna i turistregionen, med trädgrenar och brinnande däck. De krävde rättvisa och fördömde militären för flickans död. Arbetare skanderade också slagord mot polisen, med angivande av: Bope är en mördare!

Följande natt, efter begravningen av Heloísa, intogs regionen av ett stort uppror som hade deltagande av tusentals massor. Invånarna, upprörda över det brutala mordet och det ständiga våldet som utövas av förtryckets krafter, skakade turistorten.

En stor grupp av militärpolisen (PM) med mer än 20 fordon och 250 soldater skickades till orten för att förtrycka demonstranterna, men invånarna vägrade att sätta stopp för dådet. Hela natten blockerades gator och alléer vid infarterna till orten med brinnande barrikader för att hindra polisstyrkan från att nå staden.

Demonstranterna tog bussen från ett av lyxhotellen i regionen, satte eld på fordonet och satte det på PE-09, mot Recife, nära posten för Highway Police Battalion (BPRv). Poliser attackerade invånare med gummikulor och bedövningsbomber. På grund av upproret var turistbussar som lämnade Recife till Porto de Galinhas tvungna att återvända till huvudstaden.

Delstaten Pernambuco styrs av den reaktionära Paulo Câmara (PSB). Festen är också i stadshuset i Recife, representerad av João Henrique Campos. Således dödas och terroriseras invånarna i favelorna i Pernambuco på uppdrag av opportunistiska bödlar som kallar sig “vänster” och “demokratiförsvarare”, men som i det dagliga livet i staden smutsar ner sina händer med blod från folket att försvara och upprätthålla den gamla exploateringsordningen.

Similar Posts

Leave a Reply