perfekt och sammetslen tomatsoppa

78
perfekt och sammetslen tomatsoppa

tomatsoppa, perfekt och sammetslen

perfekt och sammetslen tomatsoppa

Hej alla,

Vad sägs om en perfekt sammetslen tomatsoppa? Jag har alltid trott att Tomatsoppa skulle vara surt och att vi skulle stanna vid den andra skeden, men när jag var i Turkiet hade jag ätit det på restaurangen och jag hade bett kocken om receptet… Han gav mig inte alla nödvändiga ingredienser, men han berättade att den innehöll kanderade tomater…

Förra gången jag tittade på TV, när jag såg en kock förbereda det här receptet, kom jag inte ihåg alla ingredienserna igen, eftersom jag kom i sista stund, men jag försökte göra det, enligt hans metod, och resultat, a krämig tomatsoppa inte surt som du tror, ​​krämig och läcker som du vill, tillsammans med mannagrynsbröd eller arabiskt bröd, med köttfärs tegelstenar eller bara ett recept på falafel, denna velouté blir en god maträtt på dina bord.

Grädde Av Tomat

Den enda kommentaren från min man: “åh om du hade lagt i sauterade räkor”, jag vet inte varför?

Du kan ackompanjera den här soppan med denna läckra rosmarinfocaccia, och har du mycket tomater, gör denna tomatsylt, den är magnifik.

De tomatconfitering där den torkade tomater, testa att göra dem hemmagjorda i ugnen, det är bara bättre och du vet att alla tomater är välbevarade att det inte kommer att bli ruttna delar i din burk! Hemma har det blivit en ritual, precis som tillredningen av tomatsylt, alltid 2 till 3 burkar i mitt skåp.

För färska tomater välj mycket mogna, mycket röda tomater med ett mycket smältande centrum för att inte ha en Grädde Av Tomat för surt. Även om du använder krossade tomater på burk så köp en bra kvalitet, personligen tycker jag att tomaten som säljs på Lidl är bättre.

Jag nämnde i mitt recept en grönsaksbuljongtärning, men personligen föredrar jag alltid hemgjord fond, det är alltid bättre och du kan alltid smaksätta det efter din smak, plus att du vet vad som finns i din buljong.

Jag hade ingen basilika när jag gjorde dagens recept, men jag lovar dig att en touch av torr basilika på din velouté kommer att ge dig en smak att dö för… Smaken är tusen gånger bättre.

Du kan alltid göra receptet i en Thermomix eller en matberedare, det är ännu enklare att göra, och du har mindre rätter på slutet, hihihih.

Du vill ha andra tomatrecept:

tomatsoppa

tomatsoppa, perfekt och sammetslen

matlagning kärlek

Förberedelsetid 10 min

Tillagningstid 20 min

Total tid 30 min

 • 1 mot matskedar olivolja.
 • 2 hackade vitlöksklyftor
 • 1 hackad lök
 • 1 mot matsked tomatpuré
 • 1 låda med tärnade tomater avrunnen, annars 500g färska kärnfria tomater
 • 6 Torkade tomater min i olja
 • 1 kycklingfond eller grönsaksbuljongtärning
 • 1.5 till 2 glas vatten
 • Färsk grädde valfritt, för dekoration, jag hade inga
 • Hackad basilika valfritt, för dekoration, jag hade inga – Några blad
 • Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme.

 • tillsätt den hackade vitlöken i den heta oljan. När du känner lukten av vitlöken, tillsätt löken med en nypa salt och tomatpurén. Bryn i 3 minuter.

 • Tillsätt tomater, soltorkade tomater och buljongtärning

 • Täck med vatten och låt koka upp och låt puttra under lock i 10 minuter.

 • Låt svalna och kör sedan allt genom en mixer eller mixa med mixern till en puré.

 • smaka av med salt och svartpeppar om så önskas

 • garnera med hackad basilika och crème fraiche om du använder.

tomatsoppa-022_thumb1

grönsak, lätt, snabb,grädde, torkade tomater, Algeriskt kök, buljong

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Similar Posts

Leave a Reply