Polisen fortsätter att leta efter marinsergeantens mördare; övergiven mobiltelefon är den viktigaste ledtråden | Rio de Janeiro

66
Polisen fortsätter att leta efter marinsergeantens mördare;  övergiven mobiltelefon är den viktigaste ledtråden |  Rio de Janeiro

Familjemedlemmar vill att sergeantens begravning ska ske i Recife, sjöofficerns hemstadFoto: Reproduktion från internet

Publicerad 2022-06-03 10:23

Rio – Huvudstadens mordpolisavdelning letar fortfarande efter de inblandade i mordet på marinens sergeant Bruno César Gomes Pina, 40, som dödades i Maria da Graça på onsdagskvällen (1:a). Enligt Civilpolisen har man i lägenheten där kroppen hittades, förutom en blodig kniv på golvet, även hittat ryggsäcken till en av de kriminella som lämnats kvar under rymningen. Inuti låg en mobiltelefon. Det är en ledtråd som nu utreds för att komma till banditerna som begick brottet.

Bruno var från Recife, Pernambuco, och hade varit i Rio de Janeiro sedan början av 2021. Han tjänstgjorde vid Almirante Sylvio de Camargo Instruction Center. I ett uttalande sörjde marinen Brunos död och sympatiserade med militärens familj och vänner. Han sa också att ett team ger social, psykologisk och religiös hjälp till hans familj.

Familjens önskan är att Bruno ska begravas i Recife. Tidigt på torsdagen kom sergeantens familj från Pernambuco och landade i Rio för att släppa kroppen. I slutet av morgonen var mamman och brodern på Instituto Médico Legal Afrânio Peixoto, i centrum, för att lösa de byråkratiska procedurerna som är nödvändiga för överföringen av kroppen till nordost. Skakade ville de inte prata med pressen.

På eftermiddagen anlände en begravningsbyrå för att ta Brunos kropp till laboratoriet där balsameringen ska förberedas. Detta är en uråldrig teknik som används för att bevara liket, lämnar det intakt för längre vaken, när det sedan behöver överföras till andra städer eller länder. Den består i att ersätta blodet med en lösning av vatten och formaldehyd, vilket hjälper till att bromsa nedbrytningen av kroppen. Begravningsdatumet har ännu inte meddelats.

Brottet

Enligt vittnen åt Bruno middag på en bar i regionen, nära tunnelbanan Maria da Graça. På väg ut blev han uppsökt av två män som fixerade honom. Därifrån gick de till fastigheten där han mördades, i samma kvarter. Mordpolisen utreder fallet, men har ännu inte avslöjat om den redan har identiteten på tjuvarna.

Similar Posts

Leave a Reply