Portugisiskt mode med ett öga på framtiden

74
Portugisiskt mode med ett öga på framtiden

De senaste decennierna har utvecklats för portugisiskt författarmode, med den kreativa sidan och bilden av nationell design som har utvecklats starkt och lagt till unga talanger till redan etablerade namn. Det är åt denna utveckling som Jornal Têxtil ägnar sin aprilupplaga, med ett djupgående porträtt av samtida portugisiskt mode, under ögonen på dem som följer den på nära håll, såsom producenterna Isabel Branco och Luís Pereira, och den person som ansvarar för Bloom-plattform, Paul Cravo.

Nationella designers som Alexandra Moura, Alves/Gonçalves eller Maria Carlos och Inês Manuel har följt världens trender, både när det gäller förslag, nämligen när det gäller hållbarhet och könsneutralitet, och inom marknadsföring, där onlinekanalen har vunnit övervägande, som visas av Hugo Costas 100 % digitala varumärke, men utan att glömma den fysiska detaljhandeln, som exemplifieras av Estelita Mendonça och Susana Bettencourt.

Portugisiskt mode har också lockat designers från andra länder, från Spanien till Brasilien, som David Catalán, Huarte eller Davii, och har dragit nytta av allt mer fördjupad utbildning, med skolor som försöker föra samman teori, praktik och framför allt tanke kritiskt, vilket framgår av deltagandet av Modatex, ESAD och arkitekturfakulteten vid universitetet i Lissabon på Bloom-plattformen.

Men pandemin har utan tvekan påverkat författarmodet, särskilt när det gäller försäljning, som Katty Xiomara avslöjar, men också i hur designers arbetar, som en återvändande Pedro Pedro konstaterar.

Miguel Vieira, ett av de välkända namnen på den nationella scenen, kände dessa förändringar i sin hud och berättar i en intervju om de kommande utmaningarna för sin mer än 30 år långa karriär, där onlinekanalen med nödvändighet kommer att ha en framträdande roll i försäljning, men inte i presentationerna, där catwalken fortsätter att ha en fascination och en speciell magi.

Utanför catwalks, i denna aprilupplaga, upptäck nyheterna från nationella företag, från Impetus hållbara erbjudande till Riopeles investeringar, genom förstärkningarna av Tintex, expansionen av ERT och Paula Borges satsningar. Följ även förändringarna i barnmodemärket Maria Bianca och förslagen från Snuggies, Slow Fashion och Moseo – nationella varumärken som styrs av design och differentiering.

Om du inte deltog i webbinariet, lär dig om fördelarna och utmaningarna med Tunisien som en potentiell partner för portugisiska företag, med vittnesmål från bland annat Petratex, och nyheterna som kommer från över gränserna, inklusive världen av fibrer och innovationer . , med stöd av H&M Foundation, som kan förändra framtiden för textil- och klädindustrin.

Innan du stänger denna Jornal Têxtil, glöm inte att titta på siffrorna – både de från Lectras första kvartal, de som visar att det finns länder som betalar mindre än existenslöner eller till och med de som visar utvecklingen av den portugisiska ekonomin och exporten av nationell textil- och klädindustri – och inte heller förslagen från Lusitar och Tajiservi i Eco-Efficiency Report.

En utgåva full av goda nyheter på väg till ditt hem eller företag. Om du inte är prenumerant ännu, slösa inte bort mer tid och prenumerera nu för att garantera ditt exemplar varje månad.

Similar Posts

Leave a Reply