Premiärministern beslagtog inget vapen med en man som mördades under polisinflygning i Contagem | Minas Gerais

44
Premiärministern beslagtog inget vapen med en man som mördades under polisinflygning i Contagem |  Minas Gerais

Militärpolisen (PM) inte beslagtagit några vapen med Marcos Vinícius Vieira Couto, dödad under en polisinflygning i lördags kväll (16) i Vila Barraginha, i Contagem, i storstadsregionen Belo Horizonte.

Det sa bolaget åkte till platsen eftersom han fick en anmälan om skottlossning och att en beväpnad man hotade.

Enligt incidentrapporten, som g1 hade tillgång till, pekade folk när militären kom till adressen på Marcos Vinícius som “den troliga författaren till skotten”.

Enligt protokollet, eftersom det är en “situation där det finns säkerhet om att överträdelsen har begåtts, kännetecknad av behovet av repressiva åtgärder”, militären var “med sina skjutvapen i beredskapsposition”. En av dem bar ett gevär, den andra en pistol.

Bulletinen säger att militären “startade en verbaliseringsprocess” med Marcos Vinícius, så att han skulle gå till ett “säkerhetsområde” för att genomföra sökningar, men han “visade motstånd”.

Enligt PM försökte mannen ta bort geväret från en av poliserna, men det gick inte. Sedan ska han ha försökt ta pistolen från den andre, som avlossade tre skott.

Videor inspelade av invånare i regionen visar ögonblicket när Marcos Vinícius pratar med polisen med händerna i luften och sedan förs bak i ett fordon.. Sedan kan du höra skott och skrik från vittnen som säger att han inte reagerade.

Enligt incidentrapporten hade Marcos Vinícius begått “aggression som äventyrar militärpolisens död eller de personer som var inblandade i interventionen”. Inga vapen hittades hos honom.

Journalen säger också att offret anlände till sjukhuset levande. Kommunen Contagem rapporterade dock att Marcos Vinícius anlände död till det kommunala sjukhuset.

Marcos Vinícius kropp kommer att beslöjas från kl 11 i Contagem. Begravningen är planerad till klockan 16.00.

Det sa taleskvinnan för Minas Gerais militärpolis, major Layla Brunnela på en av bilderna går det att se en “volym” i bakfickan på Marcos Vinícius kläder.

Enligt henne gick soldaten när han blev skjuten till bilen för att sända ett meddelande på radionätet, då folk skulle ha närmat sig den skjutne. En möjlighet, enligt henne, “är att ta bort hans vapen i det ögonblicket”.

Hon sa också att innan polisen kom, en man fick rumpor i huvudet, buren av Marcos Vinícius, och räddades.

Det offentliga ministeriet för Minas Gerais (MPMG) kommer att utreda Marcos Vinícius död.

Den 11:e allmänna åklagarmyndigheten Contagem, ansvarig för försvaret av mänskliga rättigheter och extern kontroll av polisverksamhet, kommer på måndag (18) att inleda ett brottsutredningsförfarande för att utreda fallet.

Marcos Vinícius Vieira Couto, en 29-årig svart man, dödades av militären på lördagskvällen (16), i Vila Barraginha, i Contagem.

Enligt familjemedlemmar befann han sig på en bar när han blev kontaktad av polisen. Enligt dem hävdade militären att de hade fått ett klagomål om att Marcos Vinícius sköt på platsen. Även efter att ha förnekat att han var beväpnad skulle han ha dödats.

Militären som var inblandad i händelsen fördes till 39:e bataljonen, där arresteringen gjordes.

Enligt premiärministern har Marcos sju passager för att bära ett vapen, nio för människohandel och en för att sälja vapen.

I en presskonferens som hölls på söndagen (17), Premiärministerns taleskvinna, major Layla Brunnela, sa att “det finns ingen typ av överdrift, överdrift i tillvägagångssättet” och att videorna som cirkulerade på sociala medier redigerades.

Man dödas efter att polisen närmat sig i Vila Barraginha, Contagem – Foto: Personal Archive

Människorättskommissionen vid det brasilianska advokatsamfundet i Minas Gerais påstod sig ha kontaktat myndigheter, såsom det offentliga ministeriet och statens polisombudsman.

Enligt kommissionen var detta den “tredje avrättningen på plats på mindre än två veckor” och enligt klagomålet till enheten inträffade de för att “den påstådda människohandlaren och andra inte betalade beloppen av påstådd korruption som debiterades och var skyldiga till polisen”.

De mest sedda videorna på g1 Minas:

Similar Posts

Leave a Reply