pumpa velouté / recept med Thermomix och utan

98
pumpa velouté / recept med Thermomix och utan
pumpasoppa
pumpasoppa

pumpa velouté – recept med Thermomix och utan

Hej alla,

hur god är denna pumpa velouté att smutta på i denna kyla utan måttlighet! För mig är det soppsäsong, och vid middagstid när jag är ensam hemma om vad jag förbereder för jag vet att ingen kommer att berätta för mig, alltid en soppa! Det betyder inte att mina barn inte gillar det, tvärtom ibland när de kommer hem från skolan och jag bjuder dem på en velouté så säger de inte nej. Men att ta en velouté varje gång för middag, det gillar de inte!

För mig själv, mellan städning, shopping och möten här och där, när jag kommer hem och det bara är 30 minuter kvar till lunch, gör jag antingen en tom kylsoppa eller en soppa av en av grönsakerna jag har hemma. att byta om och lägga min shopping, allt på sin plats, allt jag behöver göra är att blanda allt och här är en super gourmetlunch, bättre än ett stekt ägg, eller ett pocherat ägg på rostat bröd .

Idag är det den här sista pumpan som har stått längst ner i mitt skåp i en vecka, för som jag berättade dagen jag delade med mig av mitt recept på rostad butternut squash i ugnen, Hasselback-stil, jag fann mig själv under ett fel i inköpslistan med 2 butternuts och 3 pumpor, jag erkänner att jag tyckte om att göra och upptäcka flera recept som de rostade butternuts som jag delade med dig klickbar länk mer topp, jag gjorde också en butternut squash soppa, en enkel gratäng recept kommer snart, en sylt och till och med en supergourmetkaka.

Alla dessa recept kommer snart på min blogg, och om du inte vill missa något, prenumerera på min nyhetsbrev (Jag skickar bara ett nyhetsbrev per vecka!)

Nu går vi vidare till receptet på denna pumpa-velouté, eller pumpasoppa som alla gillar att kalla den! Själv gjorde jag receptet i Thermomixen, men jag kommer att dela de två metoderna för att förbereda receptet, pumpa velouté med Thermomixoch utan Thermomix, så alla kan använda dessa styrmedel!

pumpasoppa

pumpasoppa

pumpa velouté med Thermomix och utan

matlagning kärlek

Förberedelsetid 10 min

Tillagningstid 35 min

Total tid 45 min

typ av maträtt Soppa, velouté

Pumpa velouté utan Thermomix:

 • I en tjockbottnad gryta fräs den grovhackade löken i lite olivolja

 • lägg till skivorna av rökt kalkon, sedan pumpan och potatisen och bryn i 5 minuter.

 • täck allt med grönsaksbuljong eller kycklingbuljong.

 • koka i minst 30 minuter.

 • mixa i en mixer eller med mixerfoten tills du har en bra sammetslen konsistens

 • tillsätt crème fraiche, svartpeppar och salt om det behövs, blanda igen

 • Garnera med skivor av rökt kalkon sauterade i lite olivolja.

Pumpa velouté med Thermomix:

 • Lägg 1 lök halverad i Thermomixen. Blanda 5 sek/hastighet 5. Skrapa sedan ner sidorna av mixerskålen med spatel.

 • tillsätt olivoljan och fräs utan måtten i 2 minuter / hastighet 2

 • Tillsätt den tärnade pumpan, bitarna av rökt kalkon och potatisen. Brun 8 min/120°C/omvänd riktning/hastighet 1.

 • Tillsätt grönsaksbuljongen till Thermomixen. Tillaga 20 min/100°C/omvänd riktning/hastighet 2

 • Tillsätt kraftig grädde, 1 nypa salt efter smak och 1 nypa peppar, blanda 1 min/hastighet 5 och öka sedan gradvis hastigheten till 9.

 • servera varm

Nyckelord snabb måltidsidé, pumpasoppa, enkel velouté,

pumpasoppa

Jag föreslår den här rätten för “Låt oss laga mat i säsong” med Claudine som värd

Låt oss laga mat i säsong

Maträtter Ramadan 2020 Komplett måltid Enkel matlagning Hälsosam matlagning soppa, vinter-

Du har provat ett av mina recept, skicka mig bilderna på min e-post:

Om du vill ta emot recepten av min snabb och enkel matlagningsblogg, prenumerera på mitt nyhetsbrev:

Similar Posts

Leave a Reply